En 2:a-plats blev det

efter förlust med 3-0 i finalen. Men det var mycket bra för italienarna var väldigt duktiga.
Här är WIF:s lag:

Finalspel idag

Grabbarna har gått till final i cupen! Jätteskoj! Den spelas klockan 12 idag. Jag jobbar, men kommer att se matchen ändå. Grabbarna har spelat jättebra och både Samme och Lillis har gjort flera mål, åtminstone 2 var.
Vi har jobbat i stort sett hela tiden ute på Grännäs, med avbrott för annat jobb. Även morfar har varit anlitad som IT-personal. Han ska sköta uppdateringen idag eftersom jag inte kan vara på plats hela tiden.

Minna började löpa i veckan. Det var lite onödigt tycker jag för det är bara 4 månader sedan sist och jag hade tänkt att röntga henne nu, eller egentligen skulle det ha varit gjort för länge sedan men jag har inte kommit mig för att boka en tid. Nu ska man väl helst vänta tills det har gått ett tag efter löpet.

Denna vecka ska Bergin åka till hingsten och sedan skulle jag tro att Raindrop ska kollas framåt fredag. Jag får räkna på det.

Imorgon blir det nog städning och gräsklippning här. Det ser förskräckligt ut efter en helg helg på Grännäs.

125 balar

Igår pressades och plastes vårt foder. Det blev 125 balar!  Skönt att ha gott om foder inom räckhåll.

Nu åker jag och jobbar ett dygn. Vi ska väl se ngn match på eftermiddagen. Jag tror att grabbarna spelar kl.14. Igår spelade de två matcher och vann en mot Monferatto samt förlorade en mot Hagahöjden.
Jag jobbade med resultaten hela dagen och var inte hemma förrän kl.22 och då var mina små grisar hungriga må ni tro.

Liedholm cup igen

Idag drar Nils Liedholm Cup igång igen. Kul, men jobbiga dagar. Jag ska sköta uppdateringen av resultat på nätet för de som bevakar hemifrån och på papper för cupdeltagarna och de som är på plats.
Länk till cupens hemsida http://www.nilsliedholmcup.se/

Raindrop är bättre i hoven. Skönt! Det var säkert ett slag mot hoven av tex en sten el dyl. De kan bli hemskt halta av det i några dagar.
Idag varJoline halt istället. Inte så mkt och ingen svullnad, men ändå. Tröttsamt!

Jarrah har fått sin grimma utbytt på stationen och i samma ögonblick som jag släppte henne såg jag att den var alldeles för stor. Tror ni jag kan fånga henne för att byta??? Sver: NEJ! Inte en chans. Hästskrälle!

Lilla Justin har blivit stor och fin! Lite svårt att se vad som är justin och vad som är Jarrah, men han har väldigt fin hals som hennes avkommor brukar ha. Han är till salu, så hör ni någon som letar påläggsämne för dressyr så skicka dem till mig.

Vallen slagen och Jarrah är hemma igen

Skönt! Nu är vallen slagen. Det ser ut att vara mkt foder iallafall. Det ska pressas och plastas på torsdag.

Jarrah är hemma från seminstationen igen. Skönt att ha alla på plats hemma. Det gick bra att släppa ihop henne och Justin med övriga flocken.

Raindrop har ont i en hov. Jag trodde det var hovböld, men vi hittar ingen trots kraftig reaktion med tången och lite "gröpande" Det KAN vara så illa att det är en hovbensfraktur, men jag hoppas verkligen inte det. Hon får några dagar på sig att läka ut en ev böld på egen hand.

Lerbad

Jackie och Zoega har lerbadat idag igen. De lägger sig i en kärrliknande vattenpöl och blir så fina så (eller inte...).
De verkar tycka att det är underbart skönt för de gör det flera gånger per dag när de går i den hagen. Tyvärr hann jag inte ta kort på dem innan de torkade, för när de torkar, ramlar leran bort.
Joline har fullt upp att punktmarkera Bruce. Hon går i princip lika nära som Bergin, så hon har nog utsett sig själv till hans extra mamma.
Jag hoppas att Jarrah och Justin kommer hem på tisdag. Hon kan bara inte stå där med sitt gamla ägg längre!

Imorse gick vi en långpromenad med hundarna. Det var skönt och välbehövligt. Både Micke och jag hade träningsvärk på framsidan av låren. Det måste vara efter brännbollen. Man springer knappast så där fort i vanliga fall och det märks.

Naturligtvis kom det en rejäl regnskur här mitt på dagen. Grannen sa att det kom 10 mm.  Lite bra för jag fick iordning i tvättstugan. Vek tvätt och dammsög sedan hela huset.
Micke var med juniorlaget till Norrköping och spelade mot Waria. De vann med 6-3. Där var det uppehåll.

Nu ska jag gå ut och se om familjen Anka har behagat promenera in i sin box så vi kan natta även dem. Bara de är inne så ska jag lägga mig i sängen och läsa. Jag jobbar imorgon så jag ska gå upp skapligt och fixa allt med djuren.

Provat fiskelyckan i vår sjö

Nu har vi firat midsommar här för första gången. Vi åt sill och potatis här innan vi gick bort till skolan för dans kring stången och kaffe. Det var ganska mycket folk och trevligt. Efter det skjutsade jag grabbarna till Viken för de skulle på fest med sina kompisar.
Vi åkte bort till några grannar och spelade brännboll och grillade lite kött mm. Mamma var med oss och sov kvar här.

Idag har vi haft en slödag. Jag sov i soffan ett par timmar på em trots att jag var skötsam och körde bil igårkväll. Ikväll har vi provat att meta lite i sjön och fick några abborrar, varav en riktigt stor. Vi skulle lägga ett nät också, men då kom det svarta moln så vi gick hem och utfodrade alla smådjuren istället.


Fint över sjön


Vi hoppas på uppehåll en stund till så vi ska grilla ett par köttbitar.

Jag trodde ju definitivt att Jarrah skulle vara klar vid undersökningen igår, men icke sa Nicke. Det blev seminering igår igen och ny koll på måndag.


Lunch med mina barn

Idag bjöd jag barnen på Lilla Blå. Vi åt bakad potatis med skagenröra. Gott!
Efter det gick vi bort till Sparbankstorget och åt en glass. Hundarna var med och fick gå i civilisationen för första gången på bra länge. Meya hade fullt upp med att lukta på ALLT, LÄNGE och väl.

Annars börjar det dra sig mot midsommar så jag har lagt in lite sill.
Jag har dessutom upptäckt att vi nog har en fläder här så bara den börjar blomma på riktigt så ska jag göra massor av flädersaft.

Mina kycklingar är så roliga. Jag måste försöka filma dem. Så fort jag visar mig ute så kommer de farandes från alla håll och framåt eftermiddagen när de börjar bli hungriga så har jag 15 st i hälarna vart jag än går. Om de inte är framme och jag ropar på dem "Kom alla pippisar" så kommer de i full speed, halvflygandes. Finns det något "fulare" än springande hönsfåglar? De ser så roliga ut. Nästan som de galopperar på två ben.
Tyvärr är det många tuppar i samlingen, men de är väldigt fina så jag hoppas att några kan få egna fruar hos någon annan, annars hamnar de i frysen såsmåningom. En Orpingtontupp ska jag spara och så några av hönorna.

Ankorna har fortfarande 7 ungar. Jag trodde att det skulle vara lite svinn när de går fritt ute, men de har lyckats hålla dem vid liv.

Slumpen avgjorde hingstvalet

Jarrah var dags att seminera idag redan! Snabba ryck! Skulle jag ha Don Romantic eller ngt annat på skick så var risken mkt stor att hon skulle hinna ovulera innan det var framme, så jag ändrade mig och tog Channon på henne. Han kommer ur en mkt bra mödernelinje och har lämnat fina eleganta föl av den typ jag gillar.
Jag får ta Don Romantic på Jackie nästa år istället.

Channon



Joline var DRÄKTIG!!!! Tredje året och flera försök så tar hon sig direkt. Jag blev jätteglad att få med mig en hem idag.
Hon är alltså dräktig med Radiator, så det ska bli en liten hopphäst.

Radiator



Även Raindrop var färdig att seminera, men hade inte lika stort ägg som Jarrah, så jag skulle tippa på att Jarrah är klar på onsdag och så Droppis till helgen.

Ankungar

Ankfamiljen har utökat med 7 barn, 2 gula, 3 grågula och 2 mörka. De är överallt men mest ligger de och guppar i dammen. De är väldigt söta och mamma och pappa har fullt upp att hålla flocken samlad. Igår hade två av ungarna lyckats gå in i burråttfällan jag har satt i hönsgården. Tyvärr har det inte gått i några råttor. De är väl alldeles för smarta.

Jarrah åkte till Lindevik igår. Micke fick hjälpa mig och lasta och det gick väldigt bra. Hon skötte sig och fölet kom med in direkt så hon inte kastade sig ut. Hon gör det om hon inte har fölungen med sig så hon ser den. Det började hon med för ett par år sedan. Innan skulle hon aldrigt drömt om att göra något så dumt. Hon ska undersökas idag så får vi se hur det blir med henne, om jag står fast vid Don Romantic eller om jag byter hingst. Lite hänger det på hur hon står till i brunsten för midsommar är ju i antågande med förändringar i både post- och tåggång.

Joline ska med nu på morgonen. Jag är själv och ska lasta så jag hoppas att hon sköter sig.

Jag släppte ihop Bergin med ungstona igårkväll. Hon kände sig lite ensam efter att Jarrah hade lämnat henne. Det sprangs lite och alla var nyfikna på lilla Bruce, men de är ju vana vid föl så de lugnade sig snart. Bergin talade mkt noga om att de inte hade med hennes unge att göra och det förstod de. Jackie släppte hon in i lösdriften, men de andra fick vara ute.


Raindrop var tom

Det började så bra med Zoega som blev dräktig direkt. Idag skulle Droppen kollas och jag trodde nog att hon skulle vara dräktig för hon hade en bra brunst och blev seminerad i rätt tid, men icke. Nu blev hon kvar på Lindevik och på måndag kommer halva mitt hästbestånd att vara där. Jarrah och Joline ska också kollas på måndag. Jarrah för seminering och Joline för dräktighet. Där har jag ju mina tvivel. Hon har trasslat i 2 år tidigare.

Jag har börjat fundera på ett alternativt hingstval till Jarrah. Ifall det skulle strula med Don Romantic kan det vara bra att ha ngt i bakfickan... Nu skulle Bitte seminera sitt eget sto med honom i helgen så då vet vi iallafall hur kvalitén är.

Skolavslutning

Idag har jag varit och tittat på 9:ornas skolavslutning i kyrkan. Tänka att Lillis redan slutat 9:an och ska börja i gymnasiet i höst?!?!
Alla var så fina! Grabbarna i kavajer/kostymer och tjejerna i fina sommarklänningar som inte var alltför långa. En del räckte knappt nedanför rumpan på dem.





Det var några bilder från dagen. Jag har många fler som kan dyka upp lite då och då.

En bonusbild på Samme och Robin:


Ankan har 7 ungar och det kan vara ngt mer ägg det är hål i, men annars räcker 7 st bra. De är i olika nyanser från gult till blå som pappa. Ankmamma är arg som ett bi och går till anfall när man vill ge henne och de små lite mat och vatten.

Jag har en höna som ruvar och hon fick ett ägg att ligga på för det räcker med kycklingar nu. Idag hade ägget gått sönder, så nu blir det inte ngn kycklig för henne.

Grisarna bökar i sin nya hage och ser väldigt nöjda ut. En av dem är lite mobbad av de andra när de ska äta och då måste vi stå och passa så de är snälla. Om man går ifrån så "säger" den mobbade grisen till i gnällig ton att hon vill ha hjälp. Hon springer efter och låter klagande så man får vända tillbaka och "hjälpa" till. Då är hon nöjd.

Jag har hälsat på Jillan och Pärlan när jag var och hämtade havre. De är så fina båda två! Jill har inte varit så här fin på flera år. Hon fyllde 30 i våras!


Pärlan i dagens lerinpackning. Hon är den skitigaste häst jag känner. Rullar sig noggrannt varje dag.


Fotboll med många mål och gris på rymmen

Jag var och såg juniorlaget spela ikväll och WIF vann över Sleipner med hela 6-1. Sleipner har varit bättre hittills i serien så de blev nog lite chockade när målen började rulla in. Lillis gjorde två mål och jag tyckte att alla var duktiga.
Vill man titta i tabellen så lägger jag en länk här: http://www2.svenskfotboll.se/ostergotland/ft.aspx?scr=table&ftid=24465

I övrigt har jag haft en dum gris på rymmen 2 gånger idag. Tittade ut genom fönstret imorse och fick se Jarrah i full jakt av den stackars nassen. Den sprang för livet! Jag fick in den, men efter en stund var den ute igen och då lyckades jag få in den i deras innebox. Sedan byggde jag till deras hage och bättrade på ett ställe där jag tror att den kröp ut.
Tror ni att de dumma grisarna vågade gå in i den nya delen? Icke! Det var livrädda och stannade exakt där staketet hade varit innan, även den som rymt tidigare.

Bruce mår fin och har inte varit dålig i magen något mer.
Han är ett riktigt busfrö och är redan intresserad av Justin. De kommer nog att ha mycket kul i sommar.

På fredag är det dags att ultraljuda Raindrop på 17:e dygnet. håll tummarna att det ligger ett litet Ludwigs Champion-barn där inne.

Själv är jag bättre, men har fått hosta istället. Jag är fortfarande snorig, men är nere i mer rimligt antal snytningar per dag.

Godnatt!

Lite klen

Jag är hemma från jobbet idag för jag är inte ett dugg bättre, så jag får hålla med Milla, jag är lite klen. Nog för att man kan pallra sig iväg trots förkylning, men risken är stor att smitta ner personen jag jobbar med och det vill jag inte. Jag hoppas att det är bättre tills på lördag när jag jobbar nästa gång.

Jag satt i hagen en stund förut och även Justin vågade sig fram och nosa på mig. Fegisen! Jarrah försöker hindra honom. Hon vill inte att han ska ha människokontakt. Lilla Bruce däremot får man freda sig från. Han försökte klättra upp på mig. Han fick nog i sig ca 10% av sin magpasta imorse. Resten sitter på hans framben och i manen. Det är inte lätt.
Hoppas Micke kan hjälpa mig med antibiotikan ikväll.

Hundarna tycker att jag är tråkig som inte orkar gå ut och gå med dem.

Dagens fråga: Är det benen sonm är för långa eller är det halsen som är för kort?

Årtiondets förkylning

har drabbat mig. Jag snyter mig i snitt 700 gånger per dag och är helt igentäppt samt har ont i halsen, huvudet och feber, så jag får ta tillbaka det där jag skrev om att jag skulle åkt till Liseberg ändå. Det hade varit en omöjlighet idag. Jag blev slut av att bara gå ut och mata hönsen.

Lilla Bruce är pigg som en lärka även om han var lös i magen även imorse så jag fick tvätta honom i baken. Det var inte utan bekymmer för han har pigga små bakben som sparkar bakut med snärt.

Han har fått antibiotika utskrivet och ska även ha ngt som ska stabilisera tarmfloran. Det är inte heller utan bekymmer att hämta ut mediciner på Apotek. De har ju för sjutton ingenting på lager så jag fick ta ut den ena saken i Gamleby och den andra i Västervik. Hon på apoteket i gamleby sa: Ska du inte ha något för egen del också? Hon tyckte nog att jag såg och lät för eländig. Jag köpte några halstabletter som skulle vara bra.

Lillplutt har fått en dos av pastan nu. Det var inte gott. Samme kommer hit ikväll så han ska få hjälpa mig med antibiotikan. Det är tabletter som ska lösas i vatten och ges i munnen. Det kan nog bli lite bekymmer om man är själv. Ha är hal som en ål och rinner ur greppet som ett kvicksilver och ska man då spruta ngt i munnen samtidigt så skulle man nog behöva fyra armar. Jag tror inte att han går på pastan en gång till heller utan övertalning.

Missar Liseberg

Imorgon skulle jag hänga med Lillis klass till Liseberg och har sett fram mot det massor eftersom jag älskar att åka karuseller. Men alltid är det något, dels är jag genomförkyld och känner mig helt eländig.

Det är inte det värsta, för jag hade åkt ändå, men när jag kom hem från en dag på hundutställningen på Himmelstalund så var lilla Bruce krasslig i magen. Han var lite lös i magen redan imorse, men det luktade inget konstigt så jag trodde att det berodde på att han får mycket mat, men nu ikväll rann det ur honom när han låg ner och det luktar rutten fisk. Vidrigt!

Det har jag ju lärt mig som undersköterska att det är ett tecken på infektion, så jag ringer distriktaren som tycker att jag nog bör åka till klinik. Ringer kliniken som tycker att distrikataren i första hand ska kolla upp honom.

Nu har han iallafall fått dropp under huden samt antibiotika intravenöst samt att vi tog en foalcheck på honom för att kolla antikropparna. Han är inte det minsta påverkad och har ingen feber, men det kan gå snabbt utför på små föl och han är ju trots att att betrakta som en prematur.
Bergin stod blick stilla hela tiden vi bråkade med fölet. Hon är fantastiskt snäll. Fölis kom snart på att det var ganska mysigt att bli kliad av två personer samtidigt och märkte inte så mycket av behandlingen.

Goda nyheter är iallafall att han inte har något bråck. Det var nog helt enkelt själva snoppen som hamnat i ngt konstigt läge, dubbelvikt eller något, för idag har han lyckats fälla ut den och svullnaden är borta och han kissar som han ska.

En annan snäll mamma i klassen hänger med till Liseberg för jag hade aldrig kunnat koppla av och riskera att han ska bli dålig.

Lilla plutten med två mjölkdroppar på näsan:

Sötast i världen!

Han är så söt att man vill äta upp honom. Namnförslag: Bruce.
Den andra heter ju Justin (Timberlake) och Bruce (Springsteen är ju aktuell just nu med sin konsert i Stockholm)


Tyvärr är jag rädd att han har pungbråck eller ngt liknande. Alltid är det något! Men han är ju välförsäkrad redan sedan fosterstadiet, så en ev operation blir inte så farligt dyr. Om det nu blir aktuellt. Han är ju pigg och glad i dagsläget.

FÖL!!

Idag har Bergin fått sitt föl! Det blev en hingst, 3 veckor innan beräknad nedkomst.

En himla tur  att allt gick bra för jag kom hem imorse efter ett jobbdygn och fodrade djuren och drog iväg med Zoega på ultraljud. Bergin stod vid grinden och liksom huttrade lite och juvret var stort, men spenarna var inte fyllda och mjölken var inte vit, så både Jonas och jag trodde på minst 1 vecka till...
När jag kom hem efter 2 timmar och en kvart var hon inte kvar vid grinden, men Jarrah var lite orolig så jag spanade ut genom fönstret och såg henne längst bort i hagen med svansen rakt ut. Jäklar tänkte jag, hon ska föla, och sprang iväg ut i regnet. Men det var redan klart. Där stod ett litet hingstföl på stadiga ben. Så himla söt! Vilken tur att det gick bra!
Nu har jag släpat in honom så de står inne och Bergin är ett under av snällhet och låter mig hållas med ungen. Tänk om Jarrah kunde ta efter det liiite iallafall.
Nu sitter jag och spanar i monitorn och han springer runt och bockar. Han diar duktigt!




Gott med mat! Hon har gott om mjölk så jag har stulit lite att frysa in. Det är bra att ha lite råmjölk i frysen, särskilt som det är Zoega som blir först ut nästa år och ungston kan ju vara lite knepiga när fölet ska dia första gången.



Här har han somnat i grodställning.

Bergin hade efterbörden kvar länge, men släppte den av sig självt utan veterinärinsats.

Ja, just det. Zoega var dräktig! Yes!

Staket

Idag har jag gjort färdig hagen så att Jarrah och Bergin har fått flytta dit. Där har de lite mer bete.

Igårmorse 04:45 tröttnade jag på Jarrahs gapande utanför och gick bort och hämtade Bergin som sällskap. Antagligen hade hon kommit i brunst och kände sig ensam. Bergin ska snart föla så hon skulle ändå hem.

Ja var i Tenhult på ombudsmöte igår hela dagen. Det var trevligt att träffa lite kollegor.

Ikväll blir det spårprov för Minna och sedan ska Lillis med hem.

Jobbhelg

Jag har jobbat fredag och söndag denna helg. Vi var här hemma igår eftersom det var så fint väder. Vi grillade gott kött, entrecote, på eftermiddagen och det smakade mycket bra!

Idag är det ännu varmare och jag håller på med det nya staketet så att Jarrah kan få komma ut på lite bättre bete. Micke slog ner stolpar i helgen och jag skruvar isolatorer och ska dra nya tråd.

Ikväll ska jag hämta Joline. Jag lämnade ju henne i onsdagskväll när jag hämtade Raindrop och hon var redo för seminering när de kollade henne i fredags och idag var hon klar. Jag åker lite senare ikväll när det förhoppningsvis är lite svalare för henne i släpet. Jag ska komma ihåg att öppna takluckorna idag för sist glömde jag det.

Hundarna är varma och gör inte många knop. De vill bara gå ner till sjön och svalka sig i vattnet, annars ligger de mest och flämtar.

Kycklingarna växer så det knakar och går fritt. Två har fått stryka på foten och jag tror att det är katter som bitit ihjäl dem, men nu börjar de på att vara lite för stora för den faran. Däremot såg jag en räv igårmorse och den kan ju såklart ta även de stora.

Vi var på fest i Smultronboda i lördagskväll. Det var en 110-årsfest och vi fick väldigt god mat.

RSS 2.0