Stallet är här!

Imorse kom en lastbil med delarna till stallet. 14 pallar som ska bli ett helt stall! Det lär ju ta ett tag att få ihop det och en del tålamod.
Imorgon gjuter vi plattan samt att vi gjuter golv i lösdriften bredvid. Härligt!

Igår jobbade jag på annan ort, men snälla medhjälpare byggde form och idag har vi lagt armering. Det är en himla massa jobb med att sätta ihop all armering, lägga klossar under mattorna och så drog vi jordkabel.

Jag är otroligt tacksam för all hjälp vi får!

Formen tar form...


Stallet i delar


Imorgon kommer det bilder på armeringen, gjutningen och plattan.
Jag har köpt kvastar som vi ska ha att göra en lite skrovligt yta i betongen så att inte några hästar halkar i onödan.

Så här mysigt hade djuren det igårmorse när jag åkte till jobbet.


Och var är denna på väg? Observera den som är ännu längre upp.


Frukost i höstsolen.


Godnatt nu! Ska läsa ett tag och sedan sova så vi orkar med morgondagen.

Det går framåt

Det händer grejer med stallbygget. Idag har vi börjat med formen som vi ska gjuta i och förhoppningsvis gjuter vi i slutet av veckan eller i början av nästa. Själva stallet kommer på onsdag och jag har styrt med en lastmaskin som ska komma och lasta av allt från lastbilen. Tur man har snälla grannar!

Ska ta bilder och komplettera med...

Det regnade som attan inatt och på förmiddagen. Jag skulle vilja kunna ta in hästarna när det är sådant väder. De ser inte ut att lida och jag ger dem så mycket ensilage de vill ha.

Kissen är precis tokig. Jag måste filma honom när han attackerar hundarna. De kan inte freda sig mot honom för han är helt vild och är överallt. Han kör järnet i ngn timme, sedan sover han som en klubbad säl ett tag och sedan är det nya tag igen. Han är otroligt söt!

Jag har 12 ägg i kläckaren sedan i fredags. 6 st mörka fina Maranägg och 6 st Brahmaägg från Tindered. Hoppas att det blir många små hönor av dem. Några av de gamla som inte värper ska då få lämna plats, eller hur man ska säga...

Jag jobbade söndag till måndag. Ett extrapass och så ska jag jobba mitt egna pass imorgon till onsdag. Det ska bli bad imorgon bl a.

Ikväll är det Svenska Hollywoodfruar på TV. Det måste jag se! Så dåligt att det blir bra. Anna Anka verkar inte ha alla hemma.
Jag ser flera helt odugliga program fast jag egentligen tycker att de är skitdåliga, tex Ensam mamma söker (hur desperat får man bli???) och Top Model 7895674152 eller vilken omgång de nu är uppe i. Sedan ser jag på Idol, men det är iallafall bra. Jag har iallafall inte sjunkigt så lågt att jag har följt Kändisdjungeln som Milla. Tack och lov! Hon tycker dessutom att det var bra!?!

Min rygg..

..går snart av och händerna är fulla av blåsor. Jag håller på att mocka ur den ena lösdriften för hand och det är så himla tungt. Jag har klarat av 2/3, så jag ser slutet...
Igår var jag i Gamleby och hämtade en lånefyrhjuling eftersom han aldrig blir klar med vår. Den lär han inte få tillbaka förrän vår är färdig. Skönt, för nu kan jag köra ut foder till hästarna med den och vagnen. Jag har saknat det!

WIF:s A-lag spelade nästsista matchen för däsongen idag och vann över Stegeborg. Nu är det bara en match kvar och vinner de så vinner de hela serien och går upp i div 4. Kul!

Imorgon jobbar jag ett extrapass och är det fint väder åker vi hem hit och har det bra.

Nu på eftermiddagen kom Mia, Andreas och barnen förbi. Vi käkade ostkaka och gick runt och kollade på djuren. Trevligt!

Zlatan och lillkissen närmar sig varandra

Zlatan har mer eller mindre flyttat ut till ladugården sedan lillkissen gjorde entre. Han tycker att han är läskig, obehaglig och allmänt störande.
Jag brukar bära in honom så de får kika på varandra och nyfikenheten är stor, men Zlatan är mkt avvaktande.


Arbetet med stallet fortsätter. Nu är grusbädden klar och vi ska bygga form för gjutningen. Jag körde den där stora paddan igår så jag är rätt mör i kroppen idag. Den var både tung och så vibrerar den.

Nu har djuren fått sitt och jag ska åka och jobba ett dygn. Idag ska vallen troligen slås för andra gången. Det är väl inte så mkt foder eftersom det inte är ngn gödning på, men lite blir det iallafall.

Jobbat med stallet

Eller, med grusbädden som plattan ska vara på. Vi har lagt dränering och dagit rör för vatten och avlopp. Det börjar likna något. Micke kom hem med en padda och till sist kom lastbilen med det sista lasset bärlager som ska ligga allra överst innan formen ska byggas.



Grisarna fick ett par skopor med jord och gräs. Det tyckte de om:

Stackars hundarna blir lite försummade för jag har inte haft tid att gå några långa promenader med dem. Imorgon ska jag nog hinna med det, hoppas jag.


Spisen är lagad!

Lagad och lagad, men en mus hade tagit sig in bland kablarna och kortslutit elen. Den lilla kraken överlevde inte sitt tilltag utan satt där som en torr lite skinnbit. Jag sa att det luktade död råtta i hallen/köket i helgen, men Micke trodde att lilla kissen hade gjort ngt han inte borde. Hur som helst så sparade vi 7-8000 kr på att undersöka saken lite närmare.

Jag som har en elektronisk musskrämma. Dumma råtta!


Idag kommer Jonas och gräver igen. Jag skulle egentligen iväg och chippa några föl, men vi får ändra dag för jag ska vara hantlangare och det är viktigt att få det gjort så snart som möjligt för nästa vecka kommer stallet preliminärt.


Micke fyller år idag. Alldeles för många för att skriva ut här, men GRATTIS!

 


Provsmakningar

Idag har vi varit på Skönero och provsmakat div godsaker. Vi handlade lite också, bla pepparbiff, nötfärs och märgben (till hundarna). Per Moberg var där och lagade mat, men vi såg honom inte i action.
På hemväg stannade vi på Smultronboda och köpte lite ostkaka, falukorv mm.

Hästarna har fått en ny ensilagebal  idag och jag ska strax gå ut och ge dem kraftfoder. Det är första dagen alla ska få. Det blir lite betfor, havre och mineraler. Jarrah får komma ut från hagen och få lite extra som vanligt.

Precis när vi skulle åka hemifrån föörut så stod det en räv vid vår postlåda. Vi jagade iväg den med bilen, men den såg utsvulten ut, så den är nog snart här igen. I förrgår slog höken ner här, men missade målet och fick flyga tomt härifrån.

Vi gick ner till sjön en stund och satt och njöt av det fina vädret. Både hundar och lilla kissen var med.





Mer grävning

Nu har det hänt lite mer med grävningen och en del grus har kommit. Jordkällaren är borta och det blev väldigt mkt rymligare och bättre. Den var ändå inrasad och gick inte att använda.
Jordkällaren låg där set röda staketet slutar och gjorde infartsvägen onödigt smal.


Stallet ska stå där grushögarna nu ligger:


Ikväll ar vi verkat alla hästarna. Det gick lite blandat. Joline, jackie och Zoega är lite tråkiga. Joline vill inte lyfta sina fötter och står som fastvuxen, Jackie är lite störig och Zoega som brukar vara snäll försökte sparkas med ena bak. Den sistnämnda gick att distrahera med en havrehink. Fölen var snälla och skötte sig bättre än sina äldre medsystrar.
Kan tydligen sparkas:


Men inte dessa. De är snälla:

Hela gänget (Raindrop är skymd bakom Jackie o Joline):


Imorgon ska jag på ombudsmöte i Mantorp och sedan jobbar jag till lördag morgon. Ja, egentligen jobbar jag ju imorgon på dagen också, men Malin har tagit de timmarna och så tar jag ett annat pass längre fram. Skönt att man kan byta och fixa lite.


Bilder

Härkommer några bilder från stallbygget, eller grävningen iallafall.


 

Jag är hemkommen från ett dygns arbete nu och känner mig inte riktigt bra. Foten ser ut som en klumpfot. Den är svullen, den värker och kliar dessutom. Det är bara Foppatofflor som passar.. Därutöver så har jag huvudvärk och ont i halsen. En del att gnälla över med andra ord.

Jag ska ta hästtransporten och hämta en halmbal och fylla på havretunnorna till nassarna. De äter massor nu. Bäst av allt är nog all fallfrukt. Det är mumsigt!

Lilla kissen växer och frodas. Han är helt galen, som alla kattungar. Jag ska filma honom och lägga ut så ni får se. Nu sover han dock i mitt knä efter att ha busat i snart 2 timmar.


Stallbygget är äntligen igång

Igår började vi gräva där stallet ska vara så nu är det äntligen på gång.


Ungefär här ska det stå. Det kommer lite fler bilder, men det var så segt att ladda upp dem just nu. Återkommer...

Ska åka och jobba nu men känner mig helskum i hela kroppen. Det satt en bålgeting i min högerstövel när jag tog på mig den förut och den gillade inte att bli klämd... Fasen, vad ont det gjorde, eller gör! Hela foten dunkar och det kliar i ögonen och handflatorna?? Jag tog en Clarityn direkt, men vet inte om det hjälper.

Minna var på MH igår. Jag trodde att hon skulle vara jätterädd för allt, men det var hon verkligen inte. Man kan tro att vi har spöken här hemma för dem var hon inte det minsta rädd för och inte heller reagerade hon på "dumpen" som de flesta brukar bli hyfstat rädda för. Duktig vovve! Hon tyckte nog att skytten var dålig för denne träffade inte en enda gång. Hon ville verkligen hämta ngt när det smällde!

Ankantalet minskat med 5

Idag kom mamma hit och vi slaktade 5 av ankungarna. Det blev bara en kvar så nu är det bara tre totalt, vilket är mkt mer lagom. Det gick bättre än väntat och nu ska jag leta recept på hur man bäst tillagar en anka.
Jag rensade svamp i 1,5 timme imorse och nu har jag plockat nya att rensa...

Kissen har inte fått ngt ordentligt namn än. Micke tycker att Fantomen är löjligt... Ngr förslag?
Han är helgalen som alla kattungar och kör järnet emellanåt, sedan sover han som en lite gris, vaknar, äter och kör ett race igen. Han är väldigt sällskaplig och vill gärna sova i knäet.

Ikväll är det fest på Grännäs. 5-årsjubileum för NLC och för dem som har eller tänker jobba med cupen. Micke åkte nu för de skulle ha styrelsemöte innan. Jag ska mata alla djur innan jag åker dit.

Kattungen

Nu är kattungen här. Han är ganska liten, men otroligt söt. Han äter som en häst så han växer nog fort. Jag köpte avmaskningsmedel på apoteket igår och gav honom nu. Han åt snällt upp allt och när jag skulle lägga in tuben så stod det till hund på! Hoppas att det inte är farligt. Det var samma verksamma substans till hund och katt och kattmaskmedlet verkade vara starkare så då är det äl ingen fara på taket. Man kan ju tycka att apotekspersonalen ska veta vad de lämnar ut.
Meya älskar katten och ser nog honom som en liten bebis som hon ska ta hand om. Han är blöt överallt när hon har "vårdat" honom.



Jag har just jobbat ett dygn och är nu ledig från det jobbet till på måndag. Imorgon är det möte i Stockholm med mitt andra jobb, på Agria. 
I eftermiddag ska jag iväg och chippa 3 föl och jag känner att jag verkligen borde se till att mina egna också blir klara. ASVH-fölen ska vara inne 30/9... Det är många som vill ha chippat nu och jag har en liten kö som ska klaras av.

Nu ska jag gå ut och fylla vatten till hästarna och ta en lite promenad med svamphinken och hundarna.


Det var den helgen...

I fredags var vi som sagt på Grännäs och såg WIF slå Chile Unido med 3-1. Härligt! Grabbarnas kompis Johan gjorde 2 av målen. Han är så himla duktig!!
Igår var juniorlaget i Åby och förlorade med 5-4. Åby gjorde sitt sista mål i slutminuten och Lillis blev skadad. Uttänjt ledband så nu blir det lugnt för honom i ett par veckor. Typiskt när han nu går på en sådan skola där de spelar fotboll flera timmar i veckan.
Jag kanske inte har skrivit det innan, men han började på Byggprogrammet och kände att det inte var ngt för honom, så nu går han där han ville från början, på John bauer och Idrott-Hälsaprogrammet. Inte för jag begriper vad han ska bli, men typ idrottslärare eller liknande.

Jag jobbade dygnet mellan lördag och söndag och då passade vi på att titta på hopptävlingar på motorstadion. Kul att det finns så mkt hästar i grannskapet.

Jag har plockat svamp såklart. Igår blev det ca 11-12 lite och det tog flera timmar att resna och förvälla den. Jag har fortfarande orensad svamp sedan veckan som jag ska ta tag i idag innan jag plockar nytt.
Katrullen blev full innan jag var klar med allt.


Meya löper och har ett äckligt våtexem på kinden. Jag tröttnade på att byta lakan så nu fick de sova utanför sovrummet inatt och det var inte populärt. De har så fina Bia-bäddar och Minna ligger oftast i sin, men nu stod den inte i hennes vanliga hörn i sovrummet och natten har varit svår för dem. Stackars bortskämda Meya har inte sovit mkt. Hon har suttit och glott in på oss. Så här la hon sig och tyckte synd om sig själv när jag sa åt henne, som en boll.


Hästarna mår bra och Raindrop är bättre i sin hov. Skönt!
Jag måste börja stödfodra mer regelbundet snart, men det är egentligen bara Jarrah som är i behov av det än så länge. De har fått ett par balar, men tyvärr förstör de så mkt när man inte har balarna i ngn sorts foderhäck. jag måste nog investera i en sådan.

Imorgon tror jag att Milla kommer hit på besök och då ska vi bl a hämta våra kattungar i Fårbo samtidigt som vi tittar på fina hästar.

Svamp och åter svamp


Jag ägnar mina lediga dagar till att gå i skogen och plocka svamp. Hunderna gillar det! Det är kul att plocka, men desto tråkigare arr rensa. En del har vi gett bort orensad.

Nu ska jag laga en köttgryta med svamp och det ska bli gott. Jag tänkte baka ett gäng bullar samtidigt och städa lite inför helgen. Tur man är kvinna så man kan göra detta samtidigt.
http://susannekarlsson.wordpress.com/2008/10/06/livets-upps-och-ners/

Ikväll ska vi se WIF-Chile Unido på Grännäs. Det är toppmöte i serien och den som vinner serien går upp i 4:an. Lillis var med i förra A-lagsmatchen och gjorde ett mkt bra inhopp som resulterade i mål. Han är mkt teknisk och har bra blick för spelet, men han ska inte spela ikväll. De kör nog på de mest rutinerade när det är en så viktig match.
Både Samme och Lillis ska spela på söndag i juniorlaget istället.

Nästa vecka hämtar jag min lilla kattunge. Minna ser fram mot det för då kanske hon kan få en katt som blir van vid att bli naggad och "gullad" med (läs mosad). Hon älskar katter och kan för sitt liv inte låta bli dem. Hon blir som en ostbåge när hon får syn på vår Zlatan som är måttligt förtjust tillbaka. Kitto i ladugården säger bestämt NEJ, så henne låter hon bli.
Minnas röntgenresultat har kommit på Hunddata. A-höfter (super) och grad 1 på armbågarna (skit).
Det är väl inte läge att föra fram tanken på den tredje hund va, älskling??? Kanske en brun liten tik?

Ser du vad söt???
Det får väl bli som med Minna. Du vill skaffa någon båt till sommaren. Ny båt = ny hund...


Regnar

Idag vaknade jag 05:15 av kattf--n som skrek. Micke hade väl släppt in honom när han åkte och lilla kissen vill då bara in och äta i 5 minuter och sedan gå ut igen. Han ger sig inte heller, så det är bara att gå upp. Jag blir så irriterad av detta att jag omöjligt kan somna om sedan.

Det regnar dessutom och halmen som skulle pressas idag blir dyngsur. Skit!

Nu ska jag gå ut och mata djuren och sedan ska jag åka och jobba ett dygn.

Raindrop på ATG i Mantorp igen

Imorse åkte jag till mantorp med Raindrop igen. Hon har haltat till och från en tid nu och riktigt illa sedan i torsdags. jag var säker på att få åka hem utan häst pga benbrott ellar ngt annat illa som inte går att laga. Men som tur var så var det en elak hovböld och hon blev genast bättre när det blev hål på den. Det skumma är att hon varken varit varm eller haft puls i denna hov. Men hon är nog lite pippligare än halvbloden och mindre smärttålig.
Passade på att kolla dräktigheten och där låg en lite Ludwig´s Champion-unge! Skönt!


Jag har inte sovit på flera nätter pga denna jäkla häst och imorse vaknade jag kl.03, låg och stirrade en timme, satt vid datorn i 1,5 timme och låg och stirrade till kl.06 då jag gick upp och åkte. Nu är jag trött och kan förhoppningsvis sova inatt.

Tack Malin som bytte pass med mig! Du är en ängel!!

Jag plockade en massa kantareller igår. Gott, men skittrist att rensa. Jag ska göra det ikväll. När Micke kommer hem ska vi gå ut och gå en rejäl sväng. Han har börjat ett nytt liv. Igen...

RSS 2.0