Slask

Jag har inte städat så värst mkt idag heller. Tänk att man kan hitta på så mkt annat som går före. Nåja, jag har dammat och tvättat lite, men det är mer kvar att göra. Imorgon ska jag ta tag i det!

Jag har varit ute och gått i spåret ett par gånger. Det kändes som att gå i glass sista gången, så slaskigt. Imorse var det mer att man halkade bakåt en bit i varje kliv och det var jobbigt.

Jag har varit ute på Södra Finnö en sväng och kikat på några hästar också. Det var ganska folktomt där ute så här års.

Kom på att det bara är några dagar kvar till jag ska åka till Slovenien. Vi åker på torsdag och kommer hem på söndag. Det ska bli jättekul! Vi ska se på hästar både i Lipica och i Italien samt droppstensgrottor som tydligen ska vara jättestora och häftiga. Utförlig rapport och bilder kommer naturligtvis när jag kommer tillbaka.



Nu ser jag på Körslaget på 4:an. Det är faktiskt jättebra!


Städning som inte blir av...

Både igår och idag har jag varit på väg att börja städa, men har liksom aldrig kommit igång... Nu har jag det kvar tills imorgon.
Jag har istället varit ute med hundarna i snön, jobbat med försäkringar, besiktigat hästar och även kollat över mina egna hästar. Allt för att slippa städa.
Hundarna är som tokiga i snön. Idag när vi var uppe och gick i elljusspåret så fick Meya korn på ngn vittring och drog iväg upp på ett berg i en rasande fart. Jag tippade på att det var en ekorre, men hon kom tillbaka med ett jätteben i munnen, exakt ett sådant ben hon fick förra veckan och som nu saknas från tomten. Tydligen har vi en räv här i området, en granne har sett den, och den måste ha släpat på detta ben, för det är STORT och tungt.
Samme är och grejar med sitt rum i Björnvarp. Det har varit under renovering en längre tid, men nu ska det bli klart. Det blir jättefint!

Strålande sol och vinterlandskap



Imorse var jag uppe i skogen med hundarna och det var minst 30 cm snö (jo det är sant Milla). Det var så himla fint med all snö i den strålande solen och hundarna var helt vilda. De hade nog kunnat busa resten av dagen, men jag skulle ju åka och jobba så det gick inte.

Påsken överstökad i snöoväder

Ja, nu är påsken slut och vi har varit runt och ätit lite här och var. Snön har vräkt ner och gör fortfarande... Det ser inte ut att vara någon ände på detta snöande heller. Har nyss varit ute och skottat för andra gånge idag.

Igår var jag ute i Björnvarp och fixade lite i stallet. Vi ska ha hovslagaren ikväll och det behövdes en liten omgång med sopkvasten. Jill och Joline har stått inne inatt eftersom min plan var att jag skulle ge mig iväg och löshoppa Joline i Gamleby imorse, men det fick ju ställas in pga väglaget. Joline fick en liten genomgång med borste och sax, vilket var välbehövligt. Jag är inget vidare på att hålla manar och svansar snygga när de går ute i lösdriften och de behöver även ha manen som skydd mot snö och regn. Jill uppskattade nog en natt i stallet. De andra ledde jag in i lösdriften där de fick mat, men Jarrah, den korksallen, envisas med att stå ute. Hon fick lite takdropp på sig när hon var på väg in och det var ju så hemskt att hon aldrig mer täänker prova att ens gå i närheten. Hennes lilla dotter Jackie och Zoega håller henne sällskap ute i snörusket medan de andra står inne i halmen och myser.


Påskafton och snö

Idag är det påskafton och just nu snöar det stora flingor här. Idag har jag inte gjort något särskilt. Jobbar. Vi var en sväng i Björnvarp och gick i snålblåsten, men sedan har vi mest ätit påskmat och fikat. Vi gick en sväng runt skolan förut och det var så satans kallt i blåsten. Huu!
Igår var vi hos morfar och Cecila och åt god mat. Vovvarna var med, men det fick ju vara ute efterson Cecilia är allergisk. Jag vet inte vad som tog åt dem, men de hann förstöra lite av Cecilias drivved (tydligen väldigt tuggvänligt), göra långa rivspår i gräsmattan, välta ut en stor korg med jord och tugga sönder handtagen på korgen samt göra av med björken som tydligen stod i korgen. Meya höll dessutom på och kröp under huset, vad hon nu gjorde där... De får ta av sina benpengar och köpa en ny korg som ersättning, alltså blir det inga goda ben på ett tag... Visst ja, de tog sönder en soppåse och spred ut innehållet på trappan också. Hundskrällen!
Nu säger Meya att det är dags för mat. Hon kan nog klockan.

Tonårsbekymmer och lite annat

Usch, nu börjar det kännas att man är tonårsförälder. Det är fest på gång och man vet ju att det inte är fiskdamm och kurragömma som är aktuellt numera... Nackdelen med att ha sina barn ganska tätt är att den yngre tycker att han ska ha samma regler som den äldre och med vissa saker får man helt enkelt lugna sig tills det blir ens tur, men det medför ju inte direkt några soliga miner och glada tillrop. Små barn, små bekymmer och stora barn, stora bekymmer...
Då är det enklare med hundar. Vi har varit ute i det fina vädret idag och det uppskattas. Meya har haft en av sina busiga dagar och sprungit i cirklar "ett klassiskt labberyck". Hon är ju så lugn i vanliga fall så det är kul att se att hon kan leva upp ibland. Visserligen gör hon ju det när vi spårar, men inte så ofta annars.
Nu ska jag laga lite mat och sedan får man väl bereda sig på att hämta hem en styck son inatt någongång... (inget vin till maten alltså...)

Jag har lyckats få en ganska fin bild på Bergin, visserligen med telefonen eftersom jag glömde kameran hemma.
Laddade över några andra bilder också:
image58
Munsboro Bergin
image59
Meya i skärgården sommaren 2007
image60
Minna och Millas Poff som är en skotsk hjorthund. Lite storleksskillnad...
image61
Meya, Apollo och Minna sommaren 2007
image62
Meya spanar på barn i fara (tror hon iallafall) som hon vill rädda.

Datautbildning

Imorse när jag slutade jobba åkte jag med expressfart till Jönköping för en datautbildning i Agrias datasystem. Jönköping var svårt att hitta i, men jag fick ju å andra sidan se en del av staden för att slutligen komma rätt och upptäcka att det var precis där jag var när jag började irra runt... Det var nyttig utbildning och kul att träffa alla kollegor. Vi fick våra nya fina röda jackor och lite påskgodis!
Nu är jag nyss hemkommen och ska se på TV. Top Model-kväll = min tur att se på TV.
Imorgon ska jag ha med kameran till hästarna och se om jag kan fånga några kusar på bild.

Oväder och hemskt väglag

Idag har jag åkt tur och retur Skåne (Hörby) och hämtat hem min ponny. Hon heter Munsboro Bergin och är 10 år. Hon kommer att betäckas till våren och jag förväntar mig att det kommer ut en liten elitponny nästa år...
Det verkar vara en snäll häst även om hon är ganska vaken och alert! Hon stod som ett ljus hela vägen. Det tog 5,5 timmar att åka hem pga snöoväder både på vägen ner och hem. Fast vädret var bra lustigt. Ibland var det strålande sol så man fick ont i ögonen och ibland vräkte det ner snö eller hagelblandat regn.
Ann-Louise bjöd på god middag så jag åkte hemåt helt proppmätt. Tack! Hennes stackars hundar behöver en större säng...  (jodå, hon hade allt en stor säng, men föredrog att dela denna lilla)

Här är några kort på Bergin, hur man nu uttalar det? Den skånska leran fick jag med på köpet. Hon ser ut som håller på att ramla baklänges el sätta sig ner, men det beror nog mest på fotografens dåliga timing.

Trött och sliten

Vaknade tidigt och kunde inte somna om och har även sovit dåligt inatt. Dels pga att Micke och Pelle satt uppe länge och pratade med rätt "stora bokstäver".

Efter fukost tog vi ett varv i spåret och hundarna var pigga och pinntokiga som vanligt. Micke och Minna tog ett extravarv, medan Meya och jag gick hem och vilade. Jag är fortfarande rätt trött och sliten efter influensan jag hade i februari i två omgångar. Jag var på VC i fredags och tog lite prover, så vi får väl se vad dessa visar.

Jag har tagit hand om det stora berget med ren tvätt idag. Det är ett jobb jag verkligen avskyr och inte blir det roligare när man ser hur mkt som ligger på "kö" för att bli tvättat. Mina barn måste producera mest tvätt i världen??

Meya och Minna fick varsitt stort torkat ben att gnaga på. Minna fick vara fastbunden, men det hade nog inte behövts, för hon ville inte lämna det i första taget...
 

Det var så skönt i solen att vi tog en kopp kaffe ute. Det var riktigt varmt i lä mot en vägg. Se bara hur Zlatan satt och solade sig


I eftermiddag har jag varit ute vid Björnvarp en sväng för att hämta hästtransporten. Jag ska åka till Skåne, närmare bestämt till Hörby, imorgon och hämta mitt nyförvärv. Nyförvärvet är en irländsk import som ska bli mitt ponnyavelssto. Jag har köpt henne osedd av en kollega, men jag hoppas att det blir bra. Hon är 10 år gammal. Jag har bäddat två boxar, för kommer jag hem när det är mörkt kan jag inte släppa ut henne i den jättehage med en massa skog där våra andra pållar går. Tänk om de går ifrån henne och gömmer sig i ligghallen och så står hon ensam i skogen och undrar var hon hamnat... Nej, hon och Jill får nog stå inne över natten och så introducerar vi henne för de andra damerna på tisdagmorgon.

Skogspromenad

Nu på morgonen har vi varit ute på skogspromenad. Meya upptäckte en ekorre på 50 meters avstånd och satte full fart, men som vanligt hann ekorren upp i trädet...
image48
image49

När jag kom hem var faktiskt både Samme och Lillis vakna. Det ni!
Nu ska jag åka och handla och sedan göra en pastasallad till kvällen. Marie och pelle kommer hit eftersom de är förvisade från sitt hem av Rasmus. Han ska ha lite kompisar hemma och då får inga pinsamma föräldrar synas.
Vi ska se finalen i melodifestivalen har vi tänkt. Jag tror att Perelli vinner, men vet inte om jag håller på henne i första hand. Jag har inte bestämt mig än.

Viltspårschampionat!!!

Idag har Meya klarat sitt tredje öppenklasspår med 1:a pris och blev därmed viltspårchampion. Matte är så stolt och glad över sin fina hund! Eftersom det regnade så mkt ska vi ta mer ordentliga championatsbilder nästa vecka när vi träffas och spårar, men här är en på världens finaste hund:
image46

Även Quinnie klarade  sitt championat! Quinnie var jätteduktig och fick t o m HP, så idag var det ingen näsa i vädret som vädrade efter vilt... Grattis Eva och Quinnie!
image47

Regnig dag

Imorse var Meya och jag ute i Björnvarp och hämtade hem Minna. Vi passade på att gå en sväng för att titta på hästarna. De är så härligt leriga och fina, men verkar trivas bra med det. Jackie var lika efterhängsen som vanligt. Jill ser lite trött och tunn ut, men snart kommer ju gräset igång att växa på allvar och då brukar hon pigga på sig och bli rund och fin igen. Hon är ju en riktigt gammal dam, 29 år, och har alltid varit en slank modell, så hon har ju inte mkt extra att ta av.

Sedan var jag och fikade hos min kollega Malin. Vi åt semla och jag blev proppmätt.
Resten av dagen har varit seg och regning. Jag somnade på soffan en stund på eftermiddagen och jag har knappt vaknat efter det. Även hundarna är sega, särskilt Minna är trött efter ett rejält pass med Troja.

Katten däremot, är full av bus. Det är han alltid när det är regnigt eller kallt så han han är inne mer än normalt.
Jag håller på att samla mig för att avmaska honom. Det är alltid lika "roligt" (eller inte). image45
Zlatan, som i dagarna fyller 5 år.

Generalrepetion inför torsdag + smörgåstårta

Imorse bar det iväg till Ringarum för att gå spåren vi la igår.
Meya var duktig, men hade lite väl bråttom. Vid skottet gnällde hon av iver att komma iväg igen. Vad ska man stanna mitt i för??? Onödigt matte!
Minna fick ett spår på ca 300 meter med ganska många vinklar, men det fixade hon galant. Hon är så himla duktig och bra mkt smidigare än sin gula kamrat. Nästa vecka ska någon annan få lägga ett anlagsspår till henne och går det bra så går vi prov.
Äntligen var det dags för FIKA, dagens höjdpunkt. Eva och jag var på Smörgåsshopen igår efter spårläggningen och beställde en smörgåstårta. Mums! Här är delar av den...
image42

Så här roligt har Meya, Minna och Quinnie när de ses och så här mysigt har vi med eld vid vår nyanlagda fikaplats (Lars och Eva i bild). Bodil, den stackarn hon blev nog slut efter sina 4 spår, varav hon la 2 själv och fick dessutom lite blöta fossingar.

På eftermiddagen kom Jonas och lämnade lite papper och då tog han med Minna ut till Björnvarp så Troja skulle få leka lite, så jag ska inte hämta hem henne förrän imorgon. man kan säga att hon sover över hos en kompis.
Nu ska Meya och jag ta en stillsam promenad utan lilla "räkan" som härjar runt.

Ikväll är det styrelsemöte i hockeysektionen. Jag ska avgå så detta blir mitt sista möte.

Spårläggning

Idag bar det av till Ringarum när jag slutade jobba. Eva och jag skulle lägga 5 spår som vi ska träna på imorgon. Meya och Quinnie ska göra generalrepetion inför torsdagen, dvs med skott och hela baletten. Hundarna fick leka lite först, annars blev det mest en lång väntan för dem. Bodil, om du läser detta, ta stövlar på...., ja, Lars också för all del (för din del kan det även vara aktuellt med flytväst).
När jag kom hem så gick vi ett varv i elljusspåret och sedan blev det en runda till när husse kom hem från jobbet och då blir man så här trött:

Bra övning som vi gjorde i spåret. Jag står kvar med vovvarna i början på lång raksträcka i uppförsbacke och husse går så långt bort han kan utan att komma ur synhåll. Hundarna springer som två galningar till husse och får varsin levergodis. Matte genar över till spåret på andra sidan och husse går med hundarna tills ny raksträcka och jag står i slutet av den. Samma sak igen, rusar hela vägen för varsin levergodis... Därmed motionerar man husse och två hundar genom att dela ut 4 st levergodisar och själv endast förflytta sig 10 meter...
Meya blir helt uttmattad av detta, men den andra lilla räkan, hon är som en Duracell-kanin och kan väl göra om det hur många gånger som helst.

Skogspromenader och Bomässa

När jag kom hem från jobbet imorse gick vi en långsväng i skogen. Vi avslutade promenaden med att skicka hundarna mellan oss i skogen. Sträckan var ca 150 meter och de springer som galningar, särskilt när jag skriker "kom får ni godos", då blir det fart på benen minsann. Efter 6 ruscher var de ganska andfådda och somnade gott när vi kom hem.

Vi stack iväg på Bomässan en sväng, men det var inte mkt att se så vi åkte hem igen. Vi gjorde ett stopp på Noblessa-kök i Kneippen på hemvägen och visst blir man sugen på att göra om köket... Vi får väl se när det kan bli.

När vi kom hem klädde vi om och åkte upp till Norrbackaskogen för ytterligare en skogspromenad. Minna, som tidigare totalvägrat att gå över ett par brädor över en bäck, sprang över brädorna utan att tveka idag. Jag har verkligen försökt att övertala henne och även tvingat henne, men hon har envisats med att springa ner i vattnet istället, tills idag.
Vi gjprde några "husse eller matte kommer bort i skogen" som alltid är lika roligt för hundarna. De blir helt galna och går knappt att hålla när första man ska gömma sig, sedan flyter det på ett tag då person nummer två gömmer sig under letandet av person 1.
Väl hemma igen få fick det bli en sväng genom duschen och vill man plåga en stackars labrador (som i vanliga fall älskar allt vatten och tar alla chanser till bad) då ska man tvinga henne att duscha. Meya ser verkligen lidande ut. Tyvärr tog jag inget kort men det ska jag göra nästa gång.

Ikväll är det andra chansen i melodifestivalen och jag ska väl titta även om jag sa redan första deltävlingen att jag aldrig mer skulle se det då helt fel låtar vann. Vi ska äta räkmackor för jag orkar inte laga någon mat. Tyvärr är ju inte Björn Gustavsson med idag. Jag älskar han sång till carina Berg http://www.youtube.com/watch?v=9szm1bo9G20 . Helt suverän!
image35

Jobbar

Idag jobbar jag, så det har inte hänt så mkt. Vi har varit ute och gått i det fina vädret. Det har verkigen varit kanonväder idag med strålande sol. När vi passerade hästarna så gick de på vallen och betade gröna strån som letat sig upp.
Imorgon ska vi nog åka en sväng till Bo-mässan (eller vad det hette) inne i mässhallarna i Norrköping. Man kan ju alltid titta på nya kök och någon gång kanske det blir av...

Huvudvärk, uppletande och lite städning

Idag vaknade jag med fruktansvärd huvudvärk. Jag har haft ont i huvudet sedan natten till måndag, men nu var den verkligen hemsk. Jag tog några tabletter och la mig en stund till (efter att hundarna fått mat naturligtvis...).
Nästa gång jag vaknade så bultade det fortfarande i samma takt men jag åt frukost och drack lite kaffe. Det tog inte lång tid innan jag kände mig yr och illamående och sedan ****** jag upp alltihop igen... Lite matt och kraftlös lade jag mig på soffan och kände till min förvåning att jag började må bättre. En halvtimme senare var jag ute med hundarna i skogen. Skönt!

Jag har ägnat mig åt lite tvätt, dammsugning och svabbande av golv idag. Det behövs när man har labradorer i fällning i hushållet...

På eftermiddagen tog jag med några snitslar och en boll ut i skogen och sedan gjorde jag en uppletanderuta på ca 10'20 meter. Minna har aldrig provat uppletande förut, men till min stora förvåning fattade hon direkt. Hon brukar inte bära saker lika naturligt som Meya, men hon hämtade bollen och bar den ända fram till mig. Duktig flicka!
Meya har ju testat någon gång innan för länge sedan och det var ju ingen sport för henne. Dock var hon inte lika noga med att komma tillbaka med bollen till mig. Hon kastade runt med den och fångade den som en katt...


Nu ska vi ta en kortpromenad innan det är dags att laga mat.

Personalmöte och närbilder

Förmiddagen gick åt till personalmöte. Kommunens alla assistenter träffas var 6:e vecka och får lite info från chefen.
Efter mötet tog jag med mig hundarna och åkte ut till Björnvarp för att se om jag kunde fota fölungen lite. Så här bra gick det:

Inte nog med att hon var lerig från topp till tå, hon var liiiite nära kanske. Det röda är mitt ben...

Då gjorde jag ett försök med Maräng:

Hon var renare, men lika illa med avståndsbedömningen där.

Jill var ngt mer samarbetsvillig:

Men så är hon också 29 år. När hon fyller 30 kanske hon har lärt sig att stå kvar i ursprungsläget och inte ta ett kliv mot fotografen?

Sedan försökte jag fota stallkatten, men hon hoppade ner och blev sedan ivägjagad av tre stora klumpiga hundar. Sedan ville hon inte ställa upp som modell igen.


De tre klumpedunsarna:

Troja och sedan Meya och Minna i kamp om en pinne.

Dessa var mer stillsamma att fotografera och försökte varken äta upp mig eller försvinna ur bild. Det är VÅR!
image34

Några Thailandsbilder

Tänkte visa några bilder från vår Thailandsresa i januari:

Samme flyger fallskärm efter båt

Snorkling på paradisön Raya Island

Fint vatten

Jag och mina grabbar i solnedgång (inte är de väl längre än mig???)

Hmmm

Lillis, Samme och Stoffer uppe vid Buddhastayn vid Tiger Cave Temple, 1237 trappsteg upp.

Lustiga klippor vid Poda, AoNang. Longtailbåtar väntar på att ta oss tillbaka till fastlandet.

Samme och Lillis på Poda Island

Lillis avnjöt massage flera gånger och även footscrub

Våra tre grabbar....

Nya tag med min blogg!

Nu ska jag bli duktig och skriva i min blogg regelbundet. Jag ska iallafall försöka!

Igår var jag hemma från jobbet igen, feber, huvudvärk och jätteont i halsen. Jag har ju inte känt mig riktigt bra sedan jag hade feber sist för ett par veckor sedan och sedan var ju både Samme och Lillis sjuka förra veckan och då blev jag väl smittad igen. Idag har jag ingen feber, men huvudet och halsen håller i sig...

Efter ett par värktabletter så gav jag mig iallafall iväg och spårade på förmiddagen. Lars och Bodil hade varit ute och lagt spår igår, så jag behövde bara lägga ett till Minna själv.
Meya var otroligt noggrann idag och tog varenda vinkel in i minsta "detalj". Hon var jätteduktig!
Minna fick ett spår som var ca 250 meter och med flera vinklar. Hon har verkligen fattat vad man ska göra med ett blodspår och gick som en klocka. Matte blir så stolt och glad att den lilla virrpannan är så duktig.
Eva har ordnat så att Quinnie och Meya ska få gå sitt tredje prov nästa vecka. Vi hoppas givetvis på varstitt championat, men bara för att de är så pålitliga i vanliga fall så virrar de väl till det just den gången. Vi hinner träna en gång till och då ska vi även skjuta så att det inte är bortglömt.
Lars får dagens ros idag för att han hade med sig en urgod marsipantårta som vi nästan smällde i oss på 4 personer. Snacka om svullon! Sitta mitt i skogen och käka marsipantårta... Det ni!
Vi har så himla kul och trevligt på våra träningsträffar och hundarna lekar så fint ihop fast det nästan bara är tikar. Gizmo är ensam herre och idag tyckte han att Minna var en trevlig tjej (hon löper). Jag trodde inte att Minna fattade det och att hon skulle vara en oskuldsfull liten tjej. Det visade sig vara FEL, för efter lite flirtande så verkade hon inte alls omöjlig....

Hästarna går i sin lösdrift och har det bra. Den här vintern har ju varit så varm och snöfri, så det växer ju grönt på vallen och de går hellre och pillar med det än äter i ensilagebalen. De är sällan inne och ligger i halmen, men det är ju självvalt. Själv tycker jag att det ser mysigt ut, så om jag var häst skulle jag sova där hela nätterna.
Lilla Jackie har blivit en kaxig ungdom. Hon och Zoega springer gärna och busar, men roligast är om det kommer en hund eller människa in i hagen. Hon är mkt kelig, men man ska inte vända ryggen till henne... Hon behöver fostras lite... men hon är otroligt söt och mkt elegant.
Bilden är från i november när vi hade snö.
image9

RSS 2.0