Skola = ordning på tider

Denna vecka har ungarna börjat skolan. Jag tycker att det är skönt så att de får vända dygnet tillrätta igen. Det har varit många låååånga sovmorgnar efter långa LAN-nätter eller bara ha varit ute långt in på natten. De har gått upp lagom när vi har ätit sen lunch! Det går ju bra när man har semester, men när man själv behöver sova för att man ska upp och jobba är det jobbigt att bli störd av mopeder som kommer hem, dörrar som öppnas och stängs, kylskåp som länsas mm mm. Tonåringar kan inte smyga eller viska! Det bara går inte.

Meya undar nog när Minna egentligen ska åka hem igen, för hon börjar bli en pina för henne. De leker och har roligt, men den lilla är verkligen intensiv och riktar den mesta intensiteten mot Meya som är så snäll och sällan säger ifrån. Men hon är omåttligt söt det lilla lakritstrollet! Idag hade hon läst en av mina Ridsport medan jag var och handlade, man kan väl säga att den var helt "utläst" samt att jag trodde inte att hon kunde bära iväg den tunga keramikvattenskålen, men det kunde hon minsann, så det var blött i hela köket. Bus! De har stora vattenskålar ute och är ju ute mesta tiden.
Minna verkar ha fattat att man inte får gå utom synhåll från altanen, så hon håller sig där. Trädgården är full av leksaker och de jagar varandra med ngt i högsta hugg. Hon har även grävt några småsmå hål.

Inatt har det åskat rejält. Jösses vilka smällar! Det var så mkt blixtar att himlen blinkade som ett fyrverkeri, Det slog ner här i närheten och grannarna hade sett ett eldklot. Deras modem hade gått sönder, men vi hade tur. Datorn hade vi dragit ur, men inte modemet.

Veckan som gått...

...har varit hektisk!

Jag har jobbat ett dygn, varit på Agria-möte, varit på spårkurs, varit hos Lucky & Jawa i Eskilstuna mm mm.

Minna var med på spårkurs för första gången. Hon var helt vild i tre timmar och busade med alla de andra hundarna och hundägarna. Hon fick prova på ett litet spår på 8-10 meter med både blod och klöv. Det gick sakta men säkert (slickade nog upp vrenda bloddroppe) och hon hade mkt roligt med klöven en lång stund efteråt.
Meya fick gå ett långt och klurigt spår som hon fixade galant, men i ngt hög fart kanske. Det var bra eftersom det gick lite halvknackigt sist.

image7
Här sitter Meya och kollar ut över sjön och de tama änderna hos "morfar".

Idag ska vi röja lite i källaren så att vi kanske ev kan göra iordning ett rum till samme där. Det skulle bli bättre att kunna ha ett kontor här uppe där man kan stänga om sig och så kunde vi ha matrum i det nuvarande kontoret.

Ute med båten & nya valpen

Fredag till måndag var vi ute med båten. Första kvällen var vi på Fyrudden och åt  buffé och lyssnade på trubadur. Andras och Mia kom över med sin båt. Trevligt! Andra natten var vi på Harstena i norra viken. Peter kom och åt med oss. han åkte med sin båt från Ramsdal. Sista natten låg vi på Kråkmarö och då fick vi sällskap av en jättebåt, en ny Princess modell STOR.  Alla grabbarna och Meya har varit med, så det har varit trångt och lite småtjatigt, men de två sista dagarna hade vi ju superväder så det var trevligt!
image6

I tisdags jobbade jag och när jag gick av så åkte jag till Knivsta och hämtade Minna. Hon är så söt!
Meya är jättesnäll mot henne. Hon är lite klumpig ibland, men sköter sig jättebra och ser efter den lilla. Inatt har Minna sovit som en gris, men Meya har pipit lite för att hon inte fick sova i min säng.
image5

Idag har vi varit och fiskat lite. Två små aborrar blev det.

RSS 2.0