Ägg igen!!

Helt otroligt! Idag när jag var i stallet kom en höna ut och kacklade upphetsat och jag hörde direkt vad det var för kacklande. Mycket riktigt, i ena redet låg ett alldeles nyvärpt ägg. Troligtvis ligger styckpriset på våra ägg på ca 200 kr st (om man bara räknar matkostnaden och inte arbetskostnaden). Någon som vill köpa?


Vi har varit på middag hos mamma idag och sedan gick jag med Meya och Minna till sporthallen. De är verkligen jobbiga att gå med i koppel. Meya byter sida varannan meter och sedan luktar hon på ALLT och man får ta i med båda händerna för att dra loss henne. Hon är så himla knäpp. Titta bara när jag tog kort på henne. Hon skäller samtidigt som jag knäpper:


Vi har skaffat oss en traktor också. Tyvärr har vi inte någon skopa mm till den ännu. Men vi letar efter div tillbehör som skopa, balspett, pallgafflar. Är det någon som vet ngt som är till salu?


Lite bilder från julafton:

Jul

Ja, nu är julen snart över! Ganska skönt!
Vi var här hemma igår, bara vi i familjen och mamma. Idag har vi varit hos svärmor och ätit mat och imorgon ska vi till pappa och Cecilia.
Som vanligt är kylen full av rester.
Vi skulle inte ha så mycket julklappar, men det var en skaplig hög under granen iallafall.
Meya och Minna öppnade sina egna paket, Meya slet av pappret och Minna tog bort det väldigt försiktigt. Precis som när de äter... Paketen innehöll ben. Katten fick inget paket. Han är inte så intresserad.
Jag fick bl a en ny plattång av Micke. Min gamla var så bred att jag inte kunde handskas med den. Sedan fick jag stövlar och en kjol, men dem hade jag köpt själv. Samme hade köpt en signerad bok av Björn Hellberg och av Lillis och Stoffe fick jag strumpor. Av mamma fick jag pengar. Siv hade köpt en ny stekpanna. Av "jobbet" fick jag en ljusstake från Gusums Mässing och hemstöpta ljus.
Hästarna fick morötter till natthöet.

Vilken ful tomte:

Glada hästar

Imorse när jag fodrade hästarna så var Raindrop och Jarrah lite busiga och uppspelta. Jag släppte över de andra och så ät de sin frukost lugnt och fint, men så snart ensilaget var slut så fick de världens spel. Alla (ja även gamla tjurJarrah) for runt som stollar och gjorde diverse skutt och stod på bakbenen. Bergin dansade runt i ngn slags svävande trav och sedan gjorde hon levader. Zoega stod så högt på bakbenen att hon var uppe i en gren som sitter högt upp.
Vi satt och tittade på dem genom fönstret . Kul att se dem så glada! Jag har snott några bilder på nätet eftersom jag själv inte hade kameran framme.


Micke har öst ut allt grus och jag har grejat med mockning till höns och hästar och fixat lite. Jag och hundarna gick en sväng i skogen och Meya fick ett "mosa Minnis-ryck". Då springer hon och jagar Minna och när hon får grepp på henne är det mangling som gäller... Minna misstycker inte. Hon är helt med på noterna.

Gråmulet och regnet hänger i luften

När ska detta väder bli bättre? Jag hatar regn och dessa futtiga plusgrader. Antingen kan det väl vara kallt, iallafall några minusgrader och sol, gärna snö eller så kan det lika gärna vara ännu varmare, bara det är uppehåll och lite sol.
Igår fick vi ett lass grus och det gör stor skillnad. han ska komma med ett till ngn dag så vi får grusa upp vägen in också.
Nu vill vi ha tag i en skopa till traktorn så vi kan planera ut gruset och skrapa bort lite lera...

Jag var i Linköping och handlade lite julklappar igår. Lillis var med och vi klarade av det mesta. Jag var genomsvett.
Kl.18 skulle jag vara på Frimis och gå på Nikon Basic School eller vad det hette. Det ingick när vi köpte kameran så Eva och jag var där. Jo hejsan, vad den var Basic... Jag fattade ingenting.

Imorse när jag skjutsade ner Lillis till skolan passade jag på att chipmärka en häst. Jag lyckades skära mig i fingret på nålen och det var tydligen i ett väldigt blodrikt område, så jag blödde så det rann ner på golvet. Förmodligen lyckades jag tappa ur chippet i samma veva för när jag stucket hästen fanns det inget chip i honom hur vi än letade. Jag testade apparaten på en annan häst och den fungerade som den skulle så jag fick sätta ett till och då fungerade det. Krångligt och klantigt av mig. Tur att han var snäll, stor som han var.

Jag har varit i skogen och hämtat en gran till mamma också och imorgon ska jag åka till Kolmården och besikta en häst. Det är långt, men jag får passa på att handla några julklappar till när jag ändå är i stan.

Lucia och Vammarskolans dag

Jag slutade jobba imorse och åkte direkt till skolan för att se den fantastiska luciaföreställningen. Den är otroligt proffsig och skulle lätt platsa i TV. Vi har ju otroligt bra musiklärare i Viken så både kör och orkester är skitduktiga.
Höjdpunkten är när två tjejer sjunger verserna i "Beatrice" och resten av luciatåget sjunger refrängerna. De är så duktiga och en av tjejerna sjöng otroligt bra (hon går i Lillis klass). Då får jag rysningar!


Sedan var jag med på två lektioner och på matten fick de tillbaka ett nationellt prov. Lillis hade mkt bra resultat, det var kul att se. Han är duktig på matte och speciellt på huvudräkning och detta var en del de inte fick ha miniräknare på, så det var nog ganska lätt för honom.

Sedan jag kom hem har jag fixat lite med hästarna och så har vi varit i skogen och huggit oss en julgran.


Nu när jag sitter här och skriver får jag sitta längst ut på stolen för katten har fått för sig att han ligger bäst i kontorsstolen, så där ligger han i princip hela tiden när han är inne.


Jag tror att Meya hade gett sig på dieselburken av den enkla anledningen att det varit matrester i den innan som katterna hade fått och de hade väl inte slickat den 100% ren. Det fanns kanske en antydan till ngt intorkat på kanten i burken och då måste man som labrador göra en insats.... Hon blev iallafall inte mer dålig av det än att hon spydde upp allt när hon hade toppat med en svål från en julskinka ovanpå torrfodret och filen hon fick efter dieselintaget. Spyorna luktade diesel... Dumma hund!

Spa

Nu har jag varit på spa med Agriagänget. Det var trevligt och jättekul! Det är en blandad skara urtrevliga och roliga människor. Vi har ätit gott, haft trevligt, lärt oss en del, diskuterat och spa:at/badat.
Jag hade bokat en ansiktsbehandling. Det var väl skönt, men jag tycker ju knappast att det är värt 400 kr för en knapp halvtimme. Jag har knappt ro att ligga stilla så länge...
Jag fick ngt insmetat i ansiktet och ngt varmt på ögonen, vilket fick mig att tänka på Sällskapsresan, eller Hälsoresan.


Vi badade i utomhuspoolen en stund. Det var härligt att bada i varmt vatten samtidigt som det var kallt i luften.
After Beach-platsen så vääääldigt tom ut så här års. På sommaren är det ju så tjockt med folk att man knappt får plats att sitta.
Vi avslutade med jullunch och sedan tog det drygt 4,5 timme att åka hem. Seeeegt. Jag var skittrött. Jag stannade i Växjö för att köpa kaffe och ta lite luft och då stod Robban där i samma ärende. Vi brukar samåka i vanliga fall, men den här gången funkade det inte så jag åkte själv.
Mellan Ljungby och Växjö började snön och runt Vimmerby var det en hel del snö. Här hemma var det lite mindre, men det är ändå vitt och det gör stor skillnad. Hoppas det blir ett par grader kallt och att det kommer lite mer snö så man slipper denna eviga lera.

Hundarna är i Björnvarp pch jag ska inte hämta dem förrän imorgon. Tydligen har Meya slickat ur en burk som det var diesel i. Hur man nu kan komma på den tanken (även om man är labrador)? Hon har även ätit upp en hel svål från en julskinka, som hon stulit ur en soppåse. Det resulterade i kräkning.... Jag ringde veterinären ang dieseln, men de visste inte vad man skulle göra, ge torrt foder och lite filmjölk kanske? Hon verkar iallafall pigg och är som vanligt.

Noll inspiration

Jag har ingen lust att skriva något. Allt är trist, det bara regnar och regnar och leran tar över allt... Gruset jag hade beställt har inte kommit och nu är det ingen idé att lägga på ngt för det är alldeles för lerigt och upptrampat. Vedspisen som sotades för ett par veckor sedan ryker in. Jag har rensat ut två stora lådor sot idag, men det hjälpte inte. Det känns som allt gå emot mig, men egentligen är det mest vädret som får mig på dåligt humör.
Det kanske blir bättre när jag fått vara på SPA i två dagar. Hoppas det iallafall. Jag åker till Tylösand på tisdag-onsdag.

Jag hoppas att det blir minusgrader och lite snö också.

Regn, regn och åter regn

Gud vad det regnar och vad lerigt och tråkigt det blir. Hästarna trampar sönder en massa när det är så mjukt i backen. Man tror inte att det ska kunna växa ngt där igen, men otroligt nog så brukar marken återhämta sig fenomenalt bra.

Jag var en sväng till Viken idag och sedan var jag och köpte en julgardin till köket och passade på att ta en fika hos Helene på Brantsviken.

Idag har hästarna stått inne hela dagen och har faktiskt t o m  kunnat äta inne. Bara Bergin får första hinken/högen innanför dörren så låter hon de andra äta i lugn och ro. Blir det fel där så styr hon runt med de andra ett tag innan det lugnar sig.

Meya vill inte gå ut när det regnar. Jag ropade på henne imorse när jag skulle ut, men hon hoppade inte ens ner från sängen. Låtsades bara inte höra matte...

Imorgon jobbar jag och då ska hundarna vara hos Troja på Björnvarp. Både Minna och Troja behöver nog en rejäl urladdning i form av en dags lek.

RSS 2.0