Bushingstar!

Jag har en uppsättning par i hingstar från 2011 och en från 2012.
De är ganska lika i ett avseende. De är busiga och "slåss" mycket med varandra. Det är väldigt bra för ingen av dem har någonsin gjort några tendenser till att tugga på människor som annars är ganska vanligt bland småpojkar.

2012:orna

Jairzinho och Rainman

Ja tjejer kan också:

Zuprema leker ensam!

2011:orna


Zolero och Jacuzzi

Jag fotade hingstarna lite igår, men tyvärr var det ngt strul med kameran så många bilder blev väldigt suddiga.
Några blev skapliga iallafall.

Zolero

Zolero med Jacuzzi i bakgrunden


Zolero

Jacuzzi





Jacuzzi


Meya


Minna <3


Sally-Bus

Insektsplågan!

De sista åren har insekterna blivit värre och flera! Bromsarna är lika stora som ugglor och sliter bort stora stycken av hästarna när de kommer åt. Dessa varma sommardagar är nog det värsta för hästarna. De trivs nog bättre när det är 20 grader kallt!
Idag ska jag ta hem stona med föl och låta dem gå på vallen. jag behöver inte en skörd till i år, iallafall inte på hela arealen, så då kan de få beta och förhoppningsvis får jag upp hullet på droppen igen. hon tappar snabbt när hon bara står i skogen och trampar istället för att äta.

Ungstona får gå kvar på Kullen och jag ska försöka få bort pojkarna dit också. Om de nu kan gå på varsin sida av vägen utan att försöka ta sig över. Det är rejäl el mot vägen iallafall, så jag hoppas att det går. Vi får prova.

Jakline var på ultraljud igår och var nu dräktig, men med TRILLINGAR. Jag har aldrig upplevt det innan. Knappt ens tvillingar mer än ngn gång när Pärlan tog sig med två. Nu låg det två i vänstra hornet och en i det högra så Kerstin klämde de två som låg i samma horn och sparade den ensamma. Jag hoppas den klarar sig! De ska kolla henne idag igen och sedan får hon troligen åka hem igen. Skulle den tredje också försvinna är det nog kört för i år för de brukar vara svåra att få igång igen om de varit dräktiga och de flesta hingstar "stänger butiken" i mitten av augusti.

Vi har varit på Öland i några dagar och fick iallafall en och en halv fin dag på stranden. Hundarna har varit med och de är så duktiga att ha med sig. De ligger snällt utanför husvagnen eller under parasollet på stranden och bryr sig inte om andra hundar eller människor. Det var ändå väldigt tätt mellan hundarna på den delen av stranden som var avsedd för hundbad. Meya fick uppsöka veterinären i Borgholm i måndags då hon blev riktigt dålig av sitt exploderande våteksem. Hon fick salva och örondroppar mot svamp i öronen. Hon är ett riktigt måndagseksemplar.. Som tur var så vände det och nu är hon både pigg och eksemet ser bättre ut.

I helgen ska jag åka in på Connemarariks, iallafall en dag och representera Agria. Nästa vecka måste vi se till att fixa nya pass då giltighetstiden börjar på att vara slut. Vi ska åka till Turkiet i september och det är ju bra om vi tar oss hem igen.

Semester

Vi var i Falsterbo i ett par dagar. Jag jobbade i Agrias monter och Micke åkte rut och tittade på båtar. Tyvärr var vädret inte ngt badväder, så det blev inte ngt strandbesök.

Nu har jag gått på min semester och har massor av saker att göra under tiden. Tvätta stall, måla stall, tvätta hästsläp, tvätta fasaden på huset mm. Mkt tvätt med andra ord. Hästtransporten tvättade jag häromdagen, men måste ta ett tag till på taket där det växte mossa och var helt grönt.
Vi ska åka till öland med husvagnen i ett par dagar. Hundarna får åka med.


Hästarna går på bete, men de få fina dagarna är hemska för dem pga av alla insekter och värst är bromsarna i helikopterstorlek. De biter bort stora bitar från dem och de får panik och bara springer. De står i en granplantering där det är mörkt och svalt och kommer inte fram förrän på kvällen. Det medför att Droppen tappar hullet och blir för smal. Hon får extra, men det hjälper inte riktigt. Synd, för hon var så fin.

Ikväll kommer hovslagaren och kikar på hingstarnas fossingar. De ska få lite lugnande innan, så hoppas jag att det går fint. De är så ängsliga för andra än oss.


Jacuzzi och Zolero i tisdagskväll kl.22:30. Tagit med mobilen. Busar!

Lite bilder:

Zoda


Zuprema


Zuprema


Hela gänget


Zuprema busar


Zuprema


Hela gänget


Zuprema


Zoega


Jodie


Jodie


Windy


Rainman


Jairzinho


Raindrop


Raindrop


Gänget


Delar av flocken


Spring!


Zoega och Droppen med varandras barn.


Windy


Jodie


Windy


Zuprema


Bromsar över runda rumpor


Zoega ruskar bort insekter.


Droppen ska rulla sig

Byte av hage

Igår bytte stona hage och det såg ut så här: http://www.youtube.com/watch?v=fpOv0Ngdnvg&feature=autoshare
Micke lyckades att ha kameran avstängd när han skulle filma och tvärtom, så lite av det bästa kom inte med. Typiskt!
Jag tog en massa kort också, men det får jag uppdatera med en annan dag. Jag ska sova nu och jobbar dygn imorgon. På tisdag morgon åker vi till Falsterbo ett par dagar. Mamma tar hand om hundarna och vattenpåfyllningen till hästarna.

Idag har det kommit 32 mm regn här, men det är visst lite om man jämför med pappa i Vångsten som fick 52 och med de neråt småland som fick en bra bit över 100 mm på kort tid.


1 vecka tills semester

Jag har en vecka kvar att jobba innan det är semester i 4 veckor!

Jag ska passa på att åka till Falsterbo denna vecka på mina lediga dagar. Vi åker ner på tisdag och hem på torsdag. Jag ska jobba i Agriamontern två pass. Det är jätteroligt, men tyvärr hyr de inte huset i år så vi bor inte gemensamt som vi brukar. Micke följer med ner och vi hoppas på lite fint väder så man kan bada och sola lite samtidigt. Vi ska bo på Falsterbo Kursgård i Höllviken. Ev tar vi med cyklarna ner så man slipper trängas och leta parkering vid själva området.

Jag har blivit väldigt förkyld och jättehes. Huvudet känns som det skulle vara fyllt av betong, så vi får väl se om det blir ngn Karnebåtfestival för mig ikväll.

Småpluttarna Zolero och Jacuzzi har fått komma in på dagarna för att slippa lite insekter. De verkar uppskatta det för de äter upp sin mat och sedan sover de tungt. Båda har blivit så tillgivna och mysiga att umgås med.

Nu ska jag ta med mig kameran bort till Kullen och byta bete på stona. Återkommer med bilder.

Sommar!

Äntligen är det lite sommarväder! Jag jobbar 4 dygn till innan jag ska ha 4 veckors semester!

Hästarna är tillbaka på kullen och ska byta hage om några dagar. De står i mörka skogen hela dagarna när det är varmt och jag såg igår att Droppen tappar hull, så jag ska börja fodra henne extra igen. Det är lite krångel när hon går ihop med de andra, men det får väl gå.

Här är lite bilder från när vi filmade fölen:















Jairzinho f.120416 e.Bellagio-Kennedy










Zuprema f.120604 e.Shooting Star-Figaro R
















RSS 2.0