Fullt upp...

Dagarna går så fort!
I helgen var det fotboll för Lillis. De mötte Hagahöjden och matchen slutade 0-0.
Jag var även en sväng på Valdemarsviksutställningen

Samme har åkt till Paris med sin franskagrupp. De ska vara borta i 4 dagar och titta på alla sevärdigheter samt shoppa. Hoppas att de har roligt och att han tar lite bilder så vi får se hur det är i Paris. Jag har aldrig varit där.

Igår var jag en sväng till Mastträddalen med hundarna så de fick leka med Quinnie. Minna och hon är helt galna ihop och älskar verkligen att leka med varandra. Meya jobbar mest med rötter på sjöbotten, så hon är fullt sysselsatt när vi är där. Hon kämpar och kämpar och ibland får hon av en bit rot och kommer upp med! Sötnos!

På eftermiddagen fick jag ny färg i håret och klippte lite på luggen. Jag sparar till lite längre hår igen.
På kvällen var jag på studiebesök hos Sussie, i hennes nystartade inackorderingsstall. Stallet var väldigt fint! Kul och lättskött med nya stall. Fick även se Anna-Karins nybyggda stall/garage och även det var jättefint!

Nu ska jag snart gå på personalmöte

Kostym

Idag har Samme och jag varit och köpt kostym och finskor till hans avslutning. Han blev så fin! Här har han jeans till kavajen, men han har även svarta byxor till.

image129

På morgonen efter jobbet var jag och vovvarna i Mastträddalen och spårade. Meya fick testa att bära en mås och det var inga problem alls. Hon bar den i ett fast fint grepp utan att tugga. En del hundar gillar inte att ta fåglar i munnen ifall de får fjädrar och dun i munnen, men det var inga bekymmer. Hon gick omkring med den, stolt, och visste inte riktigt vad hon skulle göra med den. Ska bli kul att gå apporteringskurs med henne om ett par helger.
Minna lyckades fatta hur man simmar idag. Jag klev i vattnet och lyfte ut henne på djupt vatten och sedan var det inga problem. Hon simmade ikapp med Meya och hämtade in pinnar som hon aldrig gjort annat...
"Angelicas hundsimskola"

Kallt fan och inga vantar...

Idag och i fredags har jag varit på 3-årstest på Vretaskolan. En del fina hästar, men idag har det varit för jäkla kallt. Brrr. Det hjälpte inte att klä på sig mer till sist för man var så in i märgen frusen.
Igår gick Jakline, men då jobbade jag så jag såg henne inte, men hon var klass 1 i både gångarter och hoppning och det får man vara nöjd med. Poängen låg ganska lågt.

I onsdags var jag på ombudsmöte i Vetlanda.

I torsdags var vi i arbetslaget och hälsade på Helena som fått en liten Leah. Hon var jättesöt!
image128

Minnas anlagsprov avklarat

Imorse gick Minna anlagsprov i viltspår och klarade det fint. Spårade kanon hela spåret, ringade lite i slutet, men hittade sedan klöven. Duktig flicka! Nu har vi anmält oss till 2 rörliga prov. Vi ska gå dem innan sista juni, så nu ska vi hårdträna på nattgamla spår och skott innan spårslut. Jag tror inte att något av det blir något problem för henne.
Meya fick prova återgång och lite andra krångligheter. Hon löste allt galant!
Sedan lekte och badade hundarna en lång stund och Meya kämpade med något på botten. Hon fick aldrig upp det men hon grävde och dök. Troligen var det en rot el liknande som satt fast.

image127

På eftermiddagen åkte Bergin till hingst och imorgon ska även Joline åka dit. Jag bestämde mig för att ta samma ponnyhingst till henne. Hon är ju så liten så det bör bli under ponnymåttet och på något vis kände jag för att göra det på ett enkelt sätt i år.
Jarrah åkte till Lindevik igår och hon ska semineras med Kennedy imorgon, så det var mitt i prick!

Ikväll har vi varit på spårkursavslutning i bruksspår och Minna fick prova spårupptag. Hon tog bakspår... Meya fick gå ca 500 meter med 5 apporter, men hon var lite nonchalant och såg ut som hon tyckte att vi kunde göra det själva om vi nu tyckte att det var så roligt...

Dressyrtävling

Idag har jag varit på Vikbolandet och sett vår uppfödning Savoy tävla i Intemediaire I. Han låg 3:a när jag åkte hem på dryga 68%. Kul att se honom eftersom jag inte sett honom sedan han såldes som föl. Det var riktigt kul!
image125
image126

Stressig dag

Imorse när jag slutade jobba åkte jag till Björnvarp och "sanerade" Maräng, dvs tvätta svans och ben, rycka man (fuskade och klippte det mesta) och borsta bort gammal vinterpäls. När jag var klar lastade jag och åkte till Frödinge med henne. Hon ska ridas av Emmelie Karlsson och förhoppningsvis säljas såsmåningom.

Tillbaka till Björnvarp med transporten och hämta hundarna och sedan till Brantsviken för att titta på Bergins tilltänkta make och ett par av hans avkommor. Gud, så söta de var och hingsten är jättefin. Han kan säkert lätta upp lite eftersom Bergin är lite rejälare. Inte så grov som många irländare, men ändå ganska bred över baken. Det är nog ett uns cob i henne... Frågan är bara hur han ska nå upp???

Sedan hem i en hast för att fixa lite jobb som inkommit under dagen innan min spårkurs och jag fick en stund över och åt lite mat i godan ro när Malin sms:ade och frågade "kommer du inte??", jag hade tänkt att vi började kl.18, men det har vi aldrig gjort innan , så varför just idag? Vi börjar alltid kl.17:30! Iväg som en skållad råtta och får polisen efter mig på vägen till Gusum, så jag var tvungen att köra laglydigt och ordentligt. Snacka om stressande. Jag rände runt i skogen och la mitt spår i en farlig fart och var tillbaka samtidigt som de andra trots att de började en kvart före mig. Som tur var hade jag bara minna med mig, så jag slapp lägga två spår.
Hon spårar så bra, men skiter fullständigt i apporterna, en tog hon upp och de andra tittade hon knappt åt.

3-årstest mm

Denna vecka har jag bla varit på 3-årstest i Västervik. Det var kul att se lite fina hästar och jag fick dela ut hederspriser till 5 diplomhästar.

Idag har vi varit på fotboll i Norrköping. Sammes lag mötte Sleipner och fick stryk med 1-0. De får nog börja kämpa lite mer och spela som ett lag...

Efter fotbollen var vi på 20-årsuppvaktning. Mickes brorson fyllde år och det var smörgåstårta mm i partytält i trädgården.
På hemväg stannade vi i Söderköping och tittade på Marlene och Tomas lilla softisvalp Zlatan. Han och Minna hade väldigt roligt efter en stund. I början var hon rädd för honom??? Hon som brukar vara så kaxig!

RSS 2.0