Sista inlägget på några dagar

Idag plockar jag ner datorn och sedan tar det några dagar, närmare bestämt 8 dagar enligt Telia, innan bredbandet blir inkopplat igen.

På förmiddagen ska vi till banken och göra klart affären. Det känns lite nervöst. Sedan börjar vi köra lite saker och imorgon ska vi föröka köra alla möbler och tömma huset här.
På söndag ska vi städa lite och på måndag har jag anlitat städhjälp för det jag inte hunnit, men spisen/ugnen har jag gnott på i timmar, så den är som ny...

På återhörande!

Uppdaterat kl.22:20:
Vi var på banken i ca 2 timmar på förmiddagen. Vi väntade på Lars och Margareta och när de kom så visade det sig att de inte hade hittat och åkt fram och tillbaka i stan bland enkelriktat mm och till sist hamnat på en gata där de var den enda personbilen bland spårvagnar... Drottninggatan vid Hörsalen... men en vänlig polis som kom tillskyndande hjälpte dem tillrätta.
Vi har kört två lass med saker samt att våra nya möbler har kommit.
Det gick bra att ta in ankan, som visst heter Idun. Hon är ju inte van vid oss, men knallade snällt in till sig. Hon ska snarast få en make, bara jag får tid att hämta honom.

Imorgon ska väl även Zlatan flytta, så vi får se vad han tycker om att få en annan katt i huset. Den som bor där är en ca 11 år gammal kastrerad honkatt, Kitto. Det kan ju vara lite besvärligt att sätta ihop vuxna katter, så vi får se hur det går. Min plan är att skaffa en ny kisse nästa år, en grå som min Stålmannen som jag hade på Axvägen och som blev överkörd. Tre katter kan man gott ha när man bor på landet och det har varit en del möss i ladugården. En katt hinner nog inte att hålla efter allt själv.
Nu har vi grejat lite här hemma så vi har bara lite småplock kvar att packa, men kartonger mm är slut så vi måste tömma ngt direkt imorgon så vi får tomma kartonger.
Mamma var och städade lite ikväll medan vi var i Hagen, så även det är på gång. Tack!
Grillen lagade vår middag ikväll. Kycklingburgare. Gott!
Nu ska jag gå och sova eller iallafall försöka sova. Godnatt och som sagt, det kanske tar en vecka innan bredbandet är igång igen. Telia är verkligen snabba...not.
Den här var lite kul. Gubbjävel!

Oorganiserat kaos

råder i vårt hem. Jag fattar inte hur vi ska bli klara. Jag har hållit på med olika saker, packat, tvättat flera maskiner, städat lite, dammat och dammsugit sedan kl.6 imorse och nu är jag helt sluuut. Man brukar snacka om dammråttor, men under vår TV-bänk pratar vi dammelefanter! Äckligt! Vi har även lastat släpet fullt av saker från källaren.
Jag har ju flyttat ganska många gånger, men detta är den värsta gången av dem alla trots att jag borde ha viss vana och att jag faktiskt bokat flyttstädning av det jag inte hinner med själv.

Jag har dåligt samvete för hundarna som jag knappt hinner gå ut med, men idag på em gick vi en sväng till Motorstadion och tittade när Emelie och Evert hoppade. Synd att jag glömde kameran. De är verkligen ett fint ekipage och passar varandra som hand i handsken.

Jobbhelg, födelsedag och 10-år!

Jag har jobbat fredag och söndag därför har jag inte hunnit uppdatera i bloggen.

I lördags körde vi ett lass till Hagen igen samt mätte lite i huset ifall vi får in den soffan vi vill köpa. Det ska gå så då blir det en grå 3:a och en 2:a samt nytt soffbord. Jag är sugen på ett vitrinskåp också, men vi får se.

Samme spelade med B-laget också och när han väl fick hoppa in så gjorde han mål. Kul! Han var faktiskt när att göra ett till, så han har gjort väl godkända inhopp fast han ser liten ut.

Idag fyller Micke 45 år! Grattis grattis! Han har redan fått sin present, en Nikon D60. Jag skulle ha köpt en bok också, men den kommer visst inte förrän i oktober, så det får väl bli till jul istället. Vi kommer inte att ha ngt firande här nu idag som det ser ut, utan vi får skjuta upp kalaset ett par veckor och ha det på Hagen istället.

Vi firade faktiskt 10-årsdag i fredags, men även det har vi skjutit upp. Dels jobbade jag och vi har det så rörigt här med alla kartonger, så vi kanske kan åka iväg och göra något en annan helg.

Jag fick just en fin bild på Jawa. Tyvärr från en maskeradhoppning, så bortse från ryttaren, men vilken häst!!! Hon är så vacker!

Inga ben...

Idag har jag packat en del, skurat lite i duschen och varit ute och tittat på hästarna. Passade på att smeta på lite tjära under Jackies shov med förhoppning om att hennes hålväggar ska ge sig. Det är tydligen en liten elak jordbakterie som gör att det blir separationer i hoven. Vi brukar alltid ha ngn som drabbas av det, mest unghästar,  men de kanske blir immuna sedan??

Jag läste något roligt på Malins dotter Sofies blogg:
De satt och tittade på sporten, och dom visade från Paralympics. 100 meter för damer (friidrott) och det var för de som inte hade några ben, så dom sitter som i en liten "båt på hjul" ni vet? I alla fall, det var en svenska som kommentatorn Jacob Hård pratade om. Hon hade varit sjuk och sängliggandes i början av Paralympics, men till detta lopp skulle hon starta.
Jacob Hård: - Jaa, hon har ju varit sängliggandes i början av spelen, pga sjukdom men nu är hon på benen igen.
Malin:- Men hallå, hon har ju inte ens några ben!!!

Stackars tjej som inte har några ben och stackars Jacob, snacka om att trampa i klaveret.... Förlåt Sofie, men jag var tvungen att sno detta för dig. Jag höll på att skratta ihjäl mig och så tänkte jag på Malin och då skrattade jag ännu mer... Jag skulle vilja ha varit där och sett när hon kom på det...

Förut fick jag göra en utryckning till Grännäs med Sammes fotbollsskor. Svårt att träna utan skor... Han hade ringt och bett Lillis ta med dem, men han hade naturligtvis också glömt dem. Snacka om att tonåringar har huvudet under armen.
Jag tog med hundarna och sedan gick vi en sväng ner runt stranden. Minna fick spelet på beachvolleyplanen. Hon blir galen i sådan mjuk sand. Knäppgök!

7x4=28...

...så många hovar har vi just verkat, eller vi och vi, Johan.  Alla var snälla även om Zoega hade lite svårt att förstå att även höger fram skulle verkas. Jäklar vad stor hon är. Vi uppskattade henne till ca 168 cm och överbyggd ca 4 cm, vilket gör att hon säkert slutar på ca 175 cm när hon är klar... Joline har också vuxit och är nästan 160 cm. Jag måste se till att hon blir inriden i vinter nu när hon inte är dräktig.
Pärla har det lite besvärlig med bakbenen. Hon har svårt att lyfta dem och sedan ännu svårare att sätta ner dem igen, men det var lite bättre idag mot förra gången. Hon får nog hänga med en vinter till.
Jill var frusen när jag tog in dem. Hon har ju inget värmande hull som de andra fetknopparna så hon fick regntäcke på sig när de gick ut igen. Vi har ju bestämt att detta var hennes sista sommar och nu är sommaren slut och det är dags att ta farväl, men det är svååårt. Lilla JIll. Hon är en fantastisk häst. Klok, vacker och duktig både som tävlingshäst och avelssto. En på miljonen...

Annars packar jag och sorterar bland allt här hemma. Måste man ha så här mycket saker???

Ensam anka söker...

Eva för fan, jag hatar utmaningar och kedjegrejer... orkar inte.

Imorse packade vi hästtransporten full med kartonger och lite annat och körde en vända till hagen. Medan Micke lastade ur och bar så visade Margareta några svampställen för mig och hundarna. Det var en rättvis uppdelning tycker jag...
Vi hittade en del svart trumpetsvamp och lite vanliga kantareller. Skönt att ha svamp nästan på tomten. Dixie och Minna lekte ordentligt i 1,5 timme. De har väldigt kul ihop. Meya tycker mest att de är jobbiga.
Apropå dagens rubrik, ankan i den lyxiga ankdammen är en ensam hona, så jag ska se till att skaffa en man åt henne.

Ensam anka söker...
Busiga hundar:


Fina blommor:


När vi lastat ur så var det järnet hem till oss med hundarna och sedan ut till Grännäs där det var B-lagsmatch. Samme blev inringd till den i förmiddags, så vi valde att se den istället för att åka till Norrköping och se 93:rna mot Hagahöjden. Bäggelagen förlorade idag. Jag tyckte att Samme gjorde en bra insats. Kul! Mindre kul var att två WIF-spelare krockade med varandra och slog i huvudena. På den ena sprack ögonbrynet och det var ett skapligt jack. Jag tejpade ihop det lite provisoriskt och sedan fick han skjuts till ambulansstationen för ihoptejpning, men pg svullnad så skickades han in till stan istället.

Nu är middagen avklarad och det är dags att ge sig ikast med några kartonger igen. Imorgon bär det av till tippen med lite skräp igen.
Så här trött är Samme nu när klockan är 21:30.

Det drar ihop sig till flytt

Tidigt imorse åkte jag ut till Kårtorp och mötte upp en uppfödarkollega, Lotta som bor i Fårbo. Hon hade med sig en kattmamma och två små kattungar som numera ska bo i Björnvarp. Det finns ju inga katter där längre och det behövs några som håller eter råttorna. Honan var blå-cremesköldpaddsfärgad och småpojkarna var en cremefärgad och en svart med vita tecken. De var otroligt lugna trots den ganska långa resan. Mamman spatserade runt och kollade läget och småkissarna började busa. De har inga namn ännu.

På förmiddagen har vi packat, lastat hästsläpet med tråkiga saker som vinterdäck, blomkrukor, massa andra "utesaker" och några kartonger.

Sedan var vi på match på Grännäs. Sammes lag mötte Åby och vann med 4-2. Lillis var också med och gjorde ena målet.

På eftermiddagen var Micke på A-lagsmatch och jag packade lite till och var ute en sväng med hundarna. Vi fick sällskap av Mimmi, så Minna och hon hade väldigt skoj. Meya, den gamla tanten, tycker mest att de är besvärliga och fåniga.

Vid femtiden hade vi bestämt att vi skulle vara i Hagen och lasta ur allt i transporten och vi ska även köra en sväng imorgon för att få lite mer space här hemma. Hundarna var med och lekte med Dixie en stund.

Packar....

Jag packar och packar. Gud, vad mkt saker vi har. Micke köpte 10 kartonger till igår, men jag tror inte det kommer att räcka. Jag har dessutom packat allt i textilväg i Ikea-kassar, tänk, vad de är bra till mycket. Jag köpte 12 st sist jag var på Ikea, för de kommer till användning i stallet sedan.

Jag tog mig tid att åka ut till Fågelvik en stund på eftermiddagen. Dels hade jag lust att fika och träffa Mia och barnen och sedan hade jag med mig Samme och Lillis motorcykelpåslakan till Oliwer. Kusinerna är hans stora idoler och han blev väldigt glad för det gamla urtvättade lakanet...

På hemvägen åkte jag och tittade till hästarna och hämtade hästtransporten. Vi tänkte köra ner en vända till Hagen i helgen och bli av med lite mer saker.

Lite dagsfärska häst- och hundbilder:

Jackie i en vig pose, Zoega i motljus och Joline med Pärla och Bergin i bakgrunden.

Dagens publik:


Knäppa Meya:

Regn igen...

Det regnar idag IGEN! Jag hängde ut tvätt igår och det lär ju dröja innan den torkar....
Hundarna och jag var ute en sväng på förmiddagen när jag kom från jobbet och sedan har jag ätit lunch med Marie på Lilla Blå. Jag var på Ica och hämtade ett paket och då blev jag sugen på marängtårta med chokladgrädde och banan, så det ska jag göra senare idag.


Nu ska jag fortsätta min kamp med packningen. Jag diskar glas mm innan jag packar dem för att slippa det när man ska packa upp eländet.

Katthus och förkylning

Idag har jag varit på kundbesök hos en kund med många islandshästar. Trevligt!

När jag kom hem åkte jag med hundarna till Björnvarp för att de skulle få roa sig lite. Jag tittade till mina hästar och sedan gick jag en sväng i skogen med alla hundar. Jösses, så blöta vi blev för trots att det inte regnade på riktigt så var det sådan dimma eller vad man ska kalla det, så man blev dyngsur. Jag hittade en hel del kantareller, men det fick Jonas ta för jag orkade inte rensa.

När jag var och köpte kattmat så fick man ett litet katthus i kartong. Lillis har roat sig med att bygga ihop det nu ikväll, men jag tror inte att katten vill flytta in....


Jag känner mig risig idag. Förkyld, frusen och har lite ont i halsen...

Ikea, möte och huvudvärk igeeeen

Imorse vaknade jag med världens huvudvärk igen. Jag blir galen. Tog Treo Comp flera gånger, men det hjälpte bara en kort stund och sedan kom det tillbaka. Jag hade ju bestämt att åka till Ikea och shoppa lite till lägenheten, så det gjorde jag.
Jag köpte matta, lampor, soffbord och lite annat smått och gott.

Vi hade ombudsmöte i Mantorp kl.12 och jag kom ovanligt nog 5 minuter för sent. Shoppade lite för länge...
Jag hade svårt att koncentrera mig för huvudet höll på att sprängas så till sist tog jag en Treo till och då gick det faktiskt över. Skönt!
Jag fick min fölvakt som jag vann på försäljning i kvartal 2, en avancerad sak som man även kan ha i transporten om man vill se vad pållen gör under resans gång. Jag kommer nog bara att ha den till övervakning av fölningar, men den kan ju vara bra om man har någon häst som är krasslig som man vill hålla extra koll på.

På hemvägen åkte jag förbi en olycka. En personbil hade åkt av E4:an rakt över diken och viltstaket och hamnat en bra bit från vägen, mit emellan två av flygplanen som står utanför Linköping. Skaplig resa! Det stod inget på corren.se, men bilen var skapligt tillknycklad. Usch!

Jag åkte vägen om Norrköping för att lämna grejerna till Samme och naturligtvis hade jag missat att köpa kontakter till taklamporna. Alltid är det ngt!

Imorgon jobbar jag igen. Det ska visst regna, men vi får väl hitta på ngt att göra ändå. Grabbarna spelar match (P16), men det är borta i Smedby, så den missar jag. P-15 spelar hemma på söndag, s den kan jag se.

Jag är dålig på att fota, trots ny kamera. Ska bättra mig, jag lovar.

Halta hästar

Ikväll flyttade vi hästarna till nytt bete och på vägen kunde jag konstatera att Zoega var halt på vänster fram. Ingen svullnad och jag kom inte så nära att jag kunde känna om hon var varm på hoven, men det såg ut som en misstänkt hovböld. De blir ju så uppspelta när man tar in dem i en ny hage, så jag får kolla henne noggrannare imorgon när det är lite lugnare. Hon har dessutom ett sår eller vad det nu är på utsidan av höger has. Jag börjar misstänka att det är en ink. Flugorna låter det inte vara ifred så jag ska försöka få till ett bandage som sitter över.
Jackie var väldigt ömfotad och hovarna hade spruckit sönder. Hon hade lite hålväggar sist vi verkade och det är väl det som gett med sig nu. Dag att ta ut hovslagaren igen alltså.
Bergin såg också ut att vara lite ojämn bak när hon sprätte iväg i ökad trav.... Sträckning kanske?
Jarrah är ju alltid lite halt på sitt ena bakben och Pärlan är numera väldigt stel och verkar vara som en häst fram och en annan bak...
Ja, kvar återstår då gamla Jill 29 år och hennes dotter Joline. De var iallafall helt OK!


Det är sååå avkopplande med hästar! Alltid är det något med dem. Ja, imorgon får vi kolla upp Zoegas framhov om det är ngt som måste åtgärdas.

Imorgon är det ombudsmöte i Mantorp och på vägen dit ska jag åka till Ikea och komplettera lite till lägenheten. Samme ska visst inte åka hem imorgon eftersom han har match i Smedby på lördagförmiddag, så då tar jag vägen om Norrköping och lämnar av det nyinköpta.
Hundarna stannade kvar i Björnvarp hos sin extrahusse så de skulle slippa en dag i bilen igen. De tycker inte om det.

Bergin är dräktig!

Jag var och kollade Joline och Bergin igår och det visade sig att iallafall Bergin nu var dräktig med ett fint litet foster med ett litet hjärta som slog. Kul, för jag trodde inte att någon av dem hade tagit sig. Joline däremot var tom och man funderar ju på om det är ngt fel på henne eftersom hon inte blev dräktig förra året heller, visserligen var det dåliga förutsättningar för dräktighet då inte bara från hennes sida.
Så förhoppningsvis ska det då bli två föl nästa år! Jarrah är ju också dräktig och fölar i början av maj. Bergins kommer vid midsommar om allt går som det ska.
Den blivande modern:


Idag har jag varit på personalmöte och i eftermiddag är det en sväng till lägenheten som gäller. Vi ska köra dit bord från farfar och Lise-Lotte samt ev köpa ett soffbord. Kl.18 är det informationsmöte för föräldrar på Ebersteinska.

Igår ringde Samme och var utan el i lägenheten. Jag hade inte haft en tanke på att ringa om elabonnenmang, så nu var den avstängd. Typiskt! Samme fick ta bussen hem och elen ska förhoppningsvis vara inkopplad idag.

Uppdaterat: Inte fan var elen på när jag kom till lägenheten kl.15:30!! Ringa EON igen och kolla. Jodå det skulle vara igångsatt idag. Han ringer och kollar med den som skulle fixa det och då visade det sig att han inte kommit in i elrummet. Nyckeln var utlånad. Ringa igen (lite arg...) och undra varför de väntat med att undersöka saken till efter kl.16 då fastighetsskötarna gått hem. Till sist hittade han tydligen nyckeln och kom och satte igång elen. Skönt att det löste sig!
Samme och jag var och kollade efter soggbord, men hittade inget så jag får kolla på Ikea imorgon. Jonas och Lillis var och hämtade köksbordet, så nu är det på plats iallafall.

Jag var på föräldrainfo på Eber. Det var en seeeeg tillställning.

SM-seger i hoppning för Young Rider

Glömde att skriva att Jarrahs barnbarn Just Jackie vann SM i hoppning för Young Rider med sin ryttare Karolina Lindbom. Grattis till Sussie som äger Jamaica och har fött upp Just Jackie. Det är kul att även barnbarnen visar att de kan prestera, men det är en väldigt stark stostam med fantastiska ridbara hästar. Kul!

Lite dåligt med bilder just nu. Får ta några idag...

Jag ska gå ut med hundarna nu och sedan ska jag nog åka in en sväng till stan och försöka fixa Sammes bredband och få upp några gardiner hos honom. Han behöver en stor och en liten kastrull också, så jag får väl offra ett par av mina och investera i någon ny själv.

RSS 2.0