Stilig Lillis!

Idag har vi äntligen hittat jeans som föll Lillis i smaken. Här provar han kläder inför avslutningen.
Med jeans

 eller med hela kostymen.

Jag antar att det blir med jeans till sist.

Jag körde iväg Joline förut och Lillis fick hjälpa mig att lasta. Han höll på att göra på sig när hon efter lite tvekan fullkomligt rusade in i transporten.. I utbyte mot Joline fick jag med Raindrop hem. Ett jäkla åkande.

Här kommer en ankbild:


De är så söta, men vettskrämda och försöker fly när man kommer nära.

Ankorna ute

Det blev 6 små ankor, tre av var färg, dvs 3 blå och 3 gula. Tyvärr lyckades en gul drunkna i 0,5 cm vatten, men de som är kvar är otroligt söta. Det är till salu om någon vill ha för vi får ju fler snart.
Jag ska ta kort på dem och lägga ut senare ikväll.

Igår var jag i stan med Lillis för att köpa avslutningskläder. Efter 4 timmar på stan och Maxi kom vi hem med en skjorta och en köksgardin. Han kan verkligen inte bestämma sig och har väldigt bestämda åsikter om vad som är fint och inte. Idag blir det åter en tur till Falerum för att titta på jeansen han provade där i söndags.

På fm är det personalmöte i Viken och sedan kanske det blir en sväng att hämta Raindrop och lämna Joline på Lindevik. Jag gör ett försök med Joline i år igen och tar Radiator som står på plats. De får se över henne först så det inte är infekterat eller ngt annat galet. Jag hoppas hon tar sig för jag älskar den hästen och vill gärna ha henne som avelssto.

Jag behöver fixa lite med staket också. Vi har satt stolpar nere i skogen och jag ska ta bort en bit fårstängsel och lite gammal taggtråd i ett dike och sedan skruva isolatorer och dra tråd. Jarrah, Justin och Bergin ska få gå där för det är bara 4 veckor till beräknad fölning för henne och jag tänkte ju ha dem ihop i sommar. Juvret börjar växa till sig och om jag har tur så fölar hon lite innan hon är beräknad för då har ju fölen mer glädje av varandra. Det kan lika gärna bli en hingst också.

Projekt vatten

Jag har varit lite bekymrad för hästarna som inte går ner i nedre delen av hagen och dricker eller äter. Det finns både bete och vatten, men de håller sig så långt mot husen de kan och där är det bara mkt magert skogsbete. Nu svälter eller törstar väl inga normala hästar ihjäl, men jag vill gärna att de åtminstone dricker så jag lastade på vettenbaljan på 4-hjulingsvagnen och fyllde den med vatten samt en stor 25-litersdunk och sedan lade jag ett lock (masonitskiva) med ett par tyngder ovanpå.

Eftersom jag jobbar idag hade jag "hjälp" och vi åkte båda två i sakta mak bortåt vägen med vattenbaljan på vagnen. Det gick över förväntan och nästan inget vatten skvimpade ur.
Nu har de iallafall fräscht vatten och så får de väl vara hungriga om de inte behagar gå ner där maten finns.

Jag måste bestämma mig tills på onsdag om Joline ska betäckas i år. Det borde jag göra, men det är ju inte gratis att hålla på och betäcka ston och hon har ju inte tagit sig de tidigare försöken.... Isåfall tar jag Radiator som står på stationen så hon kan semineras precis när det behövs.

Ankungarna på väg ut ur skalen

Än så länge har det kommit ut tre st ankungar och ytterligare tre är på väg. Jag ska ta kort på dem när de torkat till lite.
Dessutom ligger ankhonan på 12 st ägg, så det blir många ankor... Vi får sälja några.

Justin växer och har mycket spring i benen. Det har varit så varmt att de kan vara ute från morgon till kväll, men jag låter dem sova inne ännu ett tag.
Jarrah är så fin i kroppen bara ett par dagar efter fölningen. man kan inte tro att hon har fått 13 barn. Hon kan lätt tas för ett ungsto. Men lika fin som hon är, lika bäng är hon. Arg som ett bi om man vill titta på hennes barn ena ögonblicket och i nästa går det fint...



Zoega hemma igen

Jag har hämtat hem Zoega idag. Hon är seminerad med Bocelli. Hon fick beröm för sitt goda temperament. Från att ha varit så spänd att vi fick bremsa henne vid måndagens undersökning till att hon stod helt avslappnad idag. Lastningen gick också som en dans. Det är hennes tredje åktur.
Hoppas att hon blev dräktig på denna gång. Hon ska kollas om ett par veckor.
Stackars Raindrop blev förtvivlad när Zoega lämnade henne ensam  i hagen. Hon är inte färdig och ska kollas på måndag igen.

Jarrah och sonen har varit ute korta stunder idag eftersom det har regnat med jämna mellanrum. Hoppas på bättre väder imorgon så de kan vara ute och röra på sig.

Imorgon är det fest på Grännäs, Rubliners spelar.

Nu är han här!

Imorse vid 04:40 föddes Jarrahs hingstföl. Jag såg vid 22-tiden att det var dags och trodde att det skulle vara klart på ett par timmar, men efter många timmars vandrande, rullande ändra läge var det äntligen dags. han var ganska stor och hon blev väldigt trött. Brun med ett par vita strån i pannan och pyttelite vitt på ett bakben. Än så länge är han namnlös. Mitt förslag är Justin, men jag vet inte. Korta namn på J mottages tacksamt!
Han ser fin ut och sprang in med höga knälyft förut. De har gått i "trädgården" hela dagen eftersom det varit så varmt och skönt.










Och en bild på vårt hus:


I eftermiddag har vi varit på fotbollsmatch. Juniorlaget mötte Söderköping och förlorade med 2-0.
Nu grillar vi och sedan tror jag att det blir en tidig kväll. Trött efter nattens vak.

Zoega på äventyr

Idag åkte Zoega till Lindevik för seminering med Bocelli. Det var andra gången hon åkte transport och hon har inte varit på några andra ställen än i Björnvarp eller här. Det var en stor upptäckt att det fanns en större värld och att det fanns andra hästar än de hon är va vid. Seminspiltan var lite läskig och även undersökningen, men med brems så gick det fint. Hon var brunstig och ska semineras senare i veckan.
Imorgon åker Raindrop också dit och då kan Zoega hänga henne i svansen.

På eftermiddagen har jag varit på kundbesök och sedan även chippat en häst.

Lillis följde med hem och nu har vi ätit god hemgjord pizza.

Jag är trött, så jag vill snart gå och lägga mig. Jag har varit vaken och passat på att titta i monitorn en del inatt, men tror inte att det är riktigt dags än.
Det hade kommit ut en liten dvärgkochin i kläckaren och ytterligare 2 är på väg ut.

Resten av helgen

Igår slaktade vi (eller mamma) den elaka tuppen och de två ungtupparna som egentligen skulle ha varit hönor. Nu ligger han i frysen istället och det har varit så lugnt och städat i hönsflocken idag.  Jag flyttade in de 4 halvstora kycklingarna i riktiga hönshuset och de 17 små fick ta över deras boende.
Ankan har lagt sig att ruva och hon har 12 ägg under sig. Pappa anka tycker att livet är trist så han roar sig med att jaga hönor i sin ensamhet.
I kläckaren ligger det 8 dvärgkochinägg som är Lissas och som skulle kläckas idag och 8 ankägg som ska kläckas nästa helg.

Senare grillade vi grillspett och det blev jättegott.

Idag har vi röjt ur de sista kartongerna ur lilla huset så nu ska jag försöka städa där i veckan.

Jarrah har nu gått nästan 4 veckor längre än förra gången hon var dräktig (på onsdag) och det är samma pappa. Det är väl en stor hingst. Jag tittar på henne via monitorn när jag vaknar på natten, men än så länge har det inte varit aktuellt att sätta klockan en gång i halvtimmen. Hennes bäckenband är helt släppta (det ser man på monitorbilden, hela baken är som en stor skugga=helt insjunken) och hon har lite svårt att gå, hon liksom knäar ibland, så det är säkert ngn nerv som kommer i kläm.
Det vore skönt att ha det gjort för jag är ganska orolig över fölningn. Hon är ju inte ngn ungdom längre och så har jag haft henne i 19 år. Dock var det på håret att den dumma hästen bet mig i ansiktet häromkvällen. Hon har ett ombytligt humör kan man säga...

Borrelia

Jag har haft ett bett på insidan av höger underben som kliat som satan i flera veckor. Jag trodde att jag blivit känslig mot insektsbett efter jordgetingsticken jag fick i höstas då hela låret svullande upp, men nu har jag nog insett att jag fått Borrelia. Det ser exakt ut som det om man jämför med bilder på nätet. Blir till att ringa vårdcentralen imorgon.

Några Londonbilder

  

Våren hade kommit längre i London. Någon som vet vad det blå trädet till höger heter? Det var otroligt mky blå blommor i stark blå färg på det. Jättefint!

  

Vilket koncentrerat gäng... De styr med ngt så avancerat som ett par hörlurar som endast ska pluggas in i ett litet hål vid sätet. Som genom ett teknikens under hör man sedan guiden berätta om saker utmed resan.
Lasse har en hatt som Sissi vek ihop av en karta eftersom han höll på att bränna sig på skalpen.
Ett par bilder på Towern och Big Ben.

Länge sedan...

Ja nu var det länge sedan jag skrev, men jag har verkligen inte haft tid.

Fredag till måndag var jag i London och hade det jättetrevligt. Vi var bla och tittade på fälttävlan i Badminton och det var lite annat än hästarrangemang i Sverige. I England är hästkulturen stor och det kändes som "alla" var där inkl barn, gammelmormor och varenda hund de kunde uppbringa. Jag såg inte ett enda barn som gnällde och inga hundar som slogs.
Hindren var jättefina och shoppingbyn var enorm.  De sålde allt från fina hattar till bilar.
Sedan har vi åkt en massa tunnelbana, shoppat, åkt turistbuss, druckit och ätit gott och haft himla roligt och skrattat väldigt mycket.

Bilder kommer senare.

När jag kom hem sent p måndagen så sov jag några timmar och sedan var det dags för ett jobbdygn.

Direkt från jobbet på onsdagmorgonen till Norrköping för att köra Samme till akuten. Han hade så ont i magen och han blev inlagd för observation eftersom de inte kunde utesluta blindtarmen. Troligen  är det körtlar som svullnat i samband med en förkylning så det är inte ngt farligt, men det gör tydligen väldigt ont. Vi fick åka hem vid tio-tiden igår och sedan har det varit fullt upp.

Jarrah är fortfarande barnlös...

Sommarbete

Idag fick Raindrop & co gå in i den nya hagen. De är sprang lite och sedan gick de snart tillbaka till gamla hagen och stod och hängde. Nu ikväll gick de tillbaka ner i nya hagen.
Jarrah står längst bort i sin hage under eken. Det är så långt från de andra hon kan komma. Skum häst! Hon har öppet så hon kan gå bort till de andra om hon vill, men icke. Det verkar dock vara ett tag kvar till fölning. Inget juver att tala om. Tiden går ut imorgon... Hon har nog återgått till sin vana att gå över minst en vecka-10 dagar.

Jag och hundarna har pysslat med staket. "Vi" har satt upp en tråd utmed ån.
Ikväll har jag plockat fram lite kläder som ska packas ner. Jag åker ju till London på fredag och är borta till måndag kväll. Jag hoppas att Jarrah håller på sig. Jonas är back-up och jag har skrivit en lista med fölningstecken till Micke. Fast jag tror inte att det blir aktuellt.
Jag har även skrivit en lista på allt han måste komma ihåg, tex fylla på vatten i kläckaren och vattna mina blommor.

Jag hoppas bara att jag kan koppla av och ha kul i London, men det brukar inte vara ngr problem i detta sällskapet. På lördag ska vi se terrängprovet i Badminton. Man kan se banan interaktivt. http://www.badminton-horse.co.uk/ Klicka längst till höger på Course Walk 2009.

Det har regnat några skvättar både igår och idag och ska regna imorgon. Jag hoppas det så att det blir fart på betet och vallen.

Nu ska jag gå och sova min skönhetssömn. Nattinatti.

Fotboll i Bottna

Igår jobbade jag och gick av passet imorse. Vi åkte till Bottna och tittade på WIF:s B-lag mot Österviking på eftermiddagen. Både Samme och Lillis spelade och de gjorde bra ifrån sig båda två. Lillis var super i första halvlek och gjorde 1-0. Samme var mkt aktiv i andra halvlek och gjorde 2-1-målet. Seger tillsist med 3-2! Jag fick iallafall utdelning för resan dit på neverending-vägar in the middle off nowhere. De fick beröm av både Carla och Carlén efter matchen. De har verkligen inte fått bollsinnet av mig, möjligen snabbheten. Jag kan inte ens sparka en boll till hundarna.

Idag blir det lite djurpyssel, städning och hämtning av foder.

Pysseldag

Jag kom hem från ett jobbdygn vid 10 och sedan har vi haft fullt upp hela dagen.

Vi började med en promenad till sjön inkl hundbad och sedan fixade jag en utebur till 5-veckorskycklingarna. Så de har fått flytta till ankhuset och bor granne med svarta hönan och hennes 7 kycklingar. De nya kycklingarna som är en dryg vecka gamla fick flytta till ladugården och en större bur.
De har så fina färger och verkade glada att få komma ut. De stora hönorna och tupparna var där och inspekterade dem.


Jag skruvade isolatorer i stolparna för staketet nere i skogen och sedan hjälptes vi åt att dra tråden så nu är den hagen klar att släppa in hästarna i. Jag ska ev sätta ett staket utmed ån så vi slipper flodhästar alt hästar på fel sida av ån. Jag tror inte att den är så djup att man behöver vara rädd att de ska drunkna och det verkar vara ganska fast botten.

Micke grävde om potatislandet och hade hjälp av denna dam som tog hand om alla maskar som kom upp.


Micke har gjort fint i trädgården under helgen. Trimmat, klippt gräs och rensat ogräs. Jag har planterat lite i växthuset, bl a tomater och chilifrukt som jag köpte i torsdags.
Han har tömt ur hälften av vattnet i dammen och fyller upp den igen. Vattnet blir väl lite fräschare av det iallafall.

Vi grillade kyckling och precis när vi skulle äta hördes ett dovt dån från stora hagen. Raindrop, Joline och Bergin sprang så det dånade och andelningen till uppståndelsen var grannarna på sina quarterhästar. Jösses vad de sprang! Den ena quarterhästen som är en duktig reininghäst tog sig fram i en exemplarisk passage på vägen och ungstoet bredvid var den enda som såg ut att ta allt med ro...
På tal om passage så tipsade Milla om att det stod i senaste Ridsport att två av våra uppfödningar placerat sig 2:a resp 3:a i en Intemediaire I förra helgen. I Högbo, tror jag det hette. Det var Pontiac e.Kaliber u.Pondola och Savoy e.Sack u.Pärla. Riktigt roligt! Grattis till ägarna!

Micke fotade lite på eftermiddagen. Trötta djur som är irriterade av flugorna.



RSS 2.0