Jarrah dräktig!!!!

Idag skulle jag åka med Jarrah till Lindevik för ultraljud på dag 19. Det var två dagar senare än tänkt, men jag jobbade i måndags, så det fick bli så. Jarrah var inte det minsta intresserad av att bli infångad och sprang som en bergsget över stock och sten och gjorde t o m små "utfall" mot oss. Hästjä---el! Till sist fick vi ta hem hela flocken till stallet och nästan en timme försenad kom jag iväg. Jag hade ringt och bett om att få vara först eftersom jag skulle till banken på eftermiddagen och tidsschemat var pressat. Jag åkte sträckan på rekordtid (tur att det inte var några kontroller) och jag tror inte vi var på Lindevik i mer än 5 minuter sammanlagt inkl urlastning, ultraljud och lastning... Hon var dräktig med en fin fotserblåsa. Gud så glad jag blev! Hade hon inte varit dräktig vete katten om hon inte hamnat på min macka som pålägg efter vår underbara start på dagen, men nu är hon så fin igen min lilla egensinniga häst.

När jag kom tillbaka till stallet släppte jag ut henne igen och nu slipper hon komma in och åka någonstans förrän hon ska kollas på 90 dygn. Nästa vecka ska hon förvisso verkas, men då ska ju hela bunten in så det är inte så farligt. Glädjen var stor när mamma Jarrah kom hem till sin lilla ettåring. Jackie var tvungen att dia en skvätt... Pinsamt, men jag orkar inte ha dem skilda i olika hagar när de är så få och hon snuttar nog inte så ofta och hon lär väl sluta någon gång. Jarrah är dessutom tjock och välnärd så de får hållas.
Dräktig:
Så här är man van att se denna häst.
Mammagris:


Jag hann till och med duscha innan bankbesöket. Nu är handpenningen betald på gården så den är vår. Skönt att ha kommit så långt.

Midsommar på sjön

Nu är vi hemkomna från midsommarfirande på Harstena. Vi åkte ut i torsdags och hela norra viken på Harstena var full av motorbåtar. Det brukar vara mest segelbåtar så det var en ovanlig syn och det var inga dåliga båtar... Vår såg ut som en jolle bredvid. Nja, nästan iallafall.
Vi hade naturligtvis inte med allt som ska vara i båten. En hel del låg kvar i källaren. Däremot hade vi med Minna och Meya och det gick bra trots att Minna aldrig åkt båt och var så rädd att hon skakade så fort hon skulle röra sig först. Men när hon förstod hur hon skulle göra och fick göra det utan att vi försökte skynda på henne, så gick det bra. De har sovit som klubbade sälar sedan vi kom hem, så det har nog tagit på dem, sjölivet.
Det regnade med jämna mellanrum både på midsommarafton och igår, lagom så att allt höll sig lite lagom fuktigt. En helt vanlig midsommarhelg alltså.

I eftermiddag har vi varit i Västra Husby på match. P16 vann med 6-0 och Samme gjorde 1 av målen.

Samme och Lillis har varit ensamma hemma när vi har varit borta och det har gått bra. Eller, Samme har rakat av sig håret medan vi var borta. Ska försöka sätta in en bild på det.

Minna 1 år

Idag fyller Minna 1 år!! Lilla räkan har blivit stor. Hon har firat med köttbullar och bad.


Samme slutat 9:an

Idag har jag varit på skolavslutning. Samme slutade 9:an. Helt otroligt! Han föddes ju nyss...
Alla grabbarna i gänget var så fina med skjortor och el kostym.  Efteråt var vi ett litet gäng och åt lunch på Lilla Blå.
Lite bilder
Same, Johan och Robin inför 9:ornas avslutningslunch igår
Delar av gänget


Apporteringskurs

I helgen har jag och vovvarna varit på apporteringskurs i Mastträddalen. Vi har haft underbart väder och en jätterolig kurs. Jag trodde inte att Minna skulle vara något vidare på att apportera och när jag anmälde mig så ville hon ju inte ens simma, men vad fel jag hade! Hon simmar som en säl och är mkt duktig på att hämta in dummies och fåglar, t o m nästan ylar på väg ut för att det inte går fort nog... Hon fattade också direkt vitsen med att hämta in ett föremål i taget och kom ihåg att det var fler att hämta, vilket inte Meya förstod. Hon tar med sig allt på en gång, ibland med stor möda istället för att komma och lämna av en i taget. Fast hon var duktig i stort ändå. Jag har aldrig testat apportering innan, men nu ska vi köra vidare och testa att gå prov såsmåningom. Man ser ju att detta är vad labbar är till för...
Jag ska strax skicka ut Meya att apportera en and.
Och här kommer hon med fågeln.
Minna

Vi har köpt gård!

För er som inte redan vet, så har vi köpt en gård och kommer att flytta dit i höst. Äntligen har jag hittat den rätta hästgården med bra hus och tillräckligt med egen mark. Oftast är sk hästgårdar så hårt avstyckade att det inte ens är tillräckligt till rasthagar eller också är det stora gårdar med en massa areal som man ska arrendera ut.
Denna gård är på 30 ha och ligger på "fel" sida av länsgränsen, en bit från Edsbruk. Hästarna kommer att flytta från Björnvarp till mig när jag löst stallfrågan. Jag vet inte om vi ska bygga stall i den befintliga ladugården eller bygga ett helt nytt. Ett lösdriftstall för 2-3 hästar finns och det finns möjlighet att ha provisorisk lösdrift i en del av logen tillsvidare.
Huset är ett 1800-talshus med breda golvplank (säkert kallt på vintern..) och fin vedspis i köket, precis som jag vill ha. I det lilla huset kan grabbarna husera, åtminstone under det varmare halvåret. Vi får väl se om det går att ordna så det går att bo där även på vintern utan att man ruinerar sig på uppvärmning.
image130
image131
image132

I övrigt har jag jobbat i helgen och vi håller på att fixar inför fotografering och visning av vårt hus.

Jag var och kollade Jarrah på 18 dygn idag, men hon var tom, så det blir en ny vända med seminering. Hon stannade kavr på Lindevik och skulle kollas på fredag igen. Bergin är betäckt ett par gånger nu äntligen, men Joline vill inte brunsta. Jag får väl åka och kolla henne om hon inte kommer igång snart.

RSS 2.0