Stressig dag

På förmiddagen var det personalmöte och direkt efter det klippning och färgning. Det var välbehövligt eftersom det bara blir fler och fler grå eller vita hårstrån i mitt hår. Fy!
Hem och gå en vända med hundarna som jag hade dåligt samvete för eftersom de fick vara själva hemma i 5 timmar. Det är ju inte så ofta de är själva så de lider nog inge större nöd. Jag vet ju också att de ser till att ha det bekvämt i våra sängar.
Vid 16:00 hade jag tid på vårdcentralen i Överum för att förnya mina migränrecept.
Hem igen och fixa mockning och mat till alla djuren. Jarrah har gått för sig själv även idag. Hon vill inte gå över till de andra. Arg som ett bi är hon, men inget direkt juver än. Däremot är bäckenbanden på väg att luckras upp så man ser att det närmar sig.
Efter lite mat för mig och hundarna tog vi en promenad. Det var riktigt kallt fast det såg så soligt och fint ut.

Nu ska jag snart gå och sova för jag ska upp tidigt och bege mig till Vretaskolan imorgonbitti. Vi ska ha genomgång av försäkringar med 2:orna på djurprogrammet. Det var bra sist med 1:orna så jag hoppas att även detta blir bra.

1:a pris i Öppenklass

Minna fick sitt första 1:a pris i Öppenklass i viltspår. Hon hade definitivt inte glömt hur man spårar. Hon var jätteduktig. Det enda är väl att hon har en tendens till att gå lite för fort, men hon blir inte störd av att man håller in henne lite, så det är väl bara att göra det. Två förstapris kvar till championat!

Efter spåret med Minna så fick Meya gå samma spår. Jag hade med en extraskank som jag la dit när Minna hade tagit sin. Även Meya var duktig, men hon ångar ju på i snabb takt och är så stark.
Vi avslutade med fika vid sjön. Lars hade med sig tårta! Han är en kille att lita på när det gäller matsäck/fika.

Bilderna är i kameran. Orkar inte lägga in dem nu.

Har varit på möte i Linköping och kom hem just när det började mörkna och då hade jag lite djur som ville komma in/få mat och vatten. Grisarna galopperde in på sladd. Stackars små hungriga nassar.

Även Jarrah galopperade med sin tjocka mage. Zoega och Raindrop är brunstiga, så på nästa brunst ska de få åka till seminstationen.

Dåligt med uppdatering här

Jag har varit dålig på att skriva, men ska bli bättre.

Jag kom nyss hem från jobbet och alla djur har fått sin frukost. Ivrigast är ankorna, men de vill inte ha mat, de vill UT. Näst ivrigast är grisarna. Det är näst intill omöjligt att hälla i maten för de är i vägen hela tiden.
Två av mina unghönor har börjat värpa så nu räknar jag med 5 ägg om dagen. Jag åt köpeägg imorse på jobbet och de smakade inte ett dugg. Tacka vet jag "hemgjorda" ägg.

Nu ska jag gå ut och fixa allt inför kvällen för sedan ska jag åka till Mastträddalen och gå spårprov med Minna. Vi ska naturligtvis fika och hundarna ska leka också. Lars kommer med sinna båda hundar och Eva har naturligtvis med sig Quinnie. Minna och Quinnie leker så bra ihop. De är verkligen bästisar.
Direkt efter det ska jag åka till Scandic i Linköping. Vi har möte, alla smådjursombuden i Östergötland och skulle även äta god middag.

Hoppas bara att jag är hemma innan det är mörkt så jag kan släppa över hästar och stänga in höns och ankor innan räven kommer och käkar upp dem.

Återkommer med några bilder från dagens övningar senare ikväll.

Grillat

Idag har jag äntligen lämnat in våra deklarationer med tillhörande papper till LRF. Skönt! Nu är det inte mitt ansvar längre...

Lissa var här och hämtade ca 30 kycklingar idag och jag har lika många kvar. Dessutom hade hon med sig dvärgkochinägg som vi ska lägga i kläckaren tillsammans med mina ankägg. Jag ska bara rengöra kläckaren med Virkon S innan.

Ikväll har vi grillat entrecote och halloumiost. Det var så himla gott. Vi hade sallad, ris och ngt kryddsmör med olika löksorter i samt Tzatziki till. Urgott och det var varmt och härligt tyst att sitta ute i solen och äta.

Sedan såg vi Så ska det låta, men jag stör mig så mycket på C af Ugglas som inte kan se normal ut en enda sekund. Jag kan inte titta på människan.

Babyboom i kläckaren

När jag kom hem från jobbet så var kläckaren full med kycklingar. Micke hade plockat bort två sent igår, men nu var det nog 15 till samt ytterligare några på väg. Jag måste ha haft lite för kallt. Till nästa vända ska jag köpa en ny termometer och jämföra med den gamla.
Flera orpington var kläckta och de är ju så himla söta!
Hönan har 7 st och där var det bara ett ägg som inte blev något. Hon ska få flytta till en annan bur idag så hon kan lära sina små att äta och dricka.


Äggkläckning igen

Idag skulle alla äggen kläckas, men det går trögt. I kläckaren är 4 på gång och under hönan har en kommit ut och två är på gång. Jag tycker att skalen verkar hårda och torra trots att fuktigheten varit bra. Temperaturen har också varit bra och jämn denna gång. Jaja, de kanske kommer.
Nr1 i kläckaren:


Jag har tvättat lakan och bäddat rent idag. Det går åt att göra det ofta eftersom det av "okänd" anledning blir en hel del gula hundhår och grus i sängen...
Dessutom har jag dammsugit och dammat lite. Jag bakade en sockerkaka också, så nu ska jag fika lite.

Jarrah ser likadan ut som igår, möjligen någon liten förändring i juvret. I år går hon nog tiden ut bara för att jag ska åka bort då.

Fotboll i snålblåst

Igår jobbade jag och då var vi och tittade på juniorlagets seriepremiär. De mötte Waria och vann med 4-0. Laget spelade jättebra. Som vanligt var det svinkallt i blåsten nere på Carlaplan.
Man kan ju tycka att jag borde ha lärt mig något av det och klätt mig bättre idag när jag var och tittade på B-laget. Men icke, jag hade samma klädsel som igår och fryser fortfarande. Det var ännu kallare och blåsigare idag. Dessutom fick de stryk med 3-1 mot Norsholm.

Jag har rensat lite ogräs i växthuset och Micke satte upp stolpar som fattades utmed vägen så nu kan jag göra klart den sträckan med isolatorer och tråd i veckan. Sedan ska vi sätta upp nytt staket i skogen så den hagen är klar när det börjar växa på riktigt.

Jarrah, den lilla solstrålen, har ett mycket ombytligt humör. Förut idag stod hon ensam uppe vid grinden när de andra var längst bort och letade gröna strån. Då borstade jag henne och hon var riktigt tillgiven och verkade uppskatta borstandet. Ikväll gjorde hon utfall och såg ut som en huggorm när jag skulle kika lite närmare på henne. Det är tur att det är hon, för jag vet ju att hon inte menar allvar och inte vågar göra verkan av sina hot. Fast en gång för många år sedan sparkade hon mig efter att hon hade fölat och ngt år senare bet hon Jonas när han ville kika på en av hennes fölungar, men hon har vuxit ifrån det (hoppas jag). Synd att jag inte hade kameran med.

Det är mycket lugnt i deras hage nattetid iallafall och alla tre kan sova samtidigt. Även i den andra hagen är det hyfsat lugnt. Raindrop får små surattacker, men oftast är hon snäll.

Imorgon kommer hovslagaren och på em ska jag ev gå spårprov med Minna. Hon har inte spårat på ett halvår så  jag hoppas hon kommer ihåg hur man gör.

Sprallig häst

Jag gick ett nytt varv med hundarna imorse. Ca 45 minuter tog det och det är en ganska lagom sväng.

Hästarna är i ny gruppering för andra natten. Jarrah, Jackie och Zoega i stora lösdriften och Raindrop, Bergin och Joline i den andra. Tanken är att Jarrah ska acklimatisera sig där för det är där jag har kameran uppsatt tills hon ska föla. Det är beräknat till 6 maj, men förra gången så fölade hon 14 dagar innan utsatt tid, vilket hon aldrig gjort innan. Hon har snarare gått en vecka extra och första gången gick hon en hel månad över tiden, men så kom det ut en STOR hingst också. Nu är det hennes 14:e barn som väntas och jag är lika spänd som vanligt. Jag är ganska säker på att hon får ett stoföl för hon får nästan bara ston och min guldring spår sto.
I vilket fall som helst så är de lite upprörda när man ändrar något och just nu är det Joline som är mest upprörd. Fast hon ser ju de andra så det lider ingen nöd på henne.

Jackie har haft kul på egen hand idag. Hon lägger sig i den stora kärrliknande pölen i hagen, mitt i vattnet, och sedan springer hon som en idiot genom hela hagen och gör allehanda hopp och skutt. Stannar långt ifrån de andra, som står och sover i godan ro, och liksom "låtsas" beta och ser ut som det regnar för att göra en rivstart och springa så fort hon kan rakt in i den sovande flocken, som mycket tydligt visar sitt missnöje. Ner i vattnet igen och sedan bort till sandgropen för en sandinpackning och några levader och caprioler... Hon är knäpp den lilla hästen. Zoega var med på det roliga en liten stund, men återgick sedan till sin skönhetssömn.

Ikväll har de två haft race i hagen igen och även visat sin kapacitet att stå på bakbenen. Det är vårkänslor!

Även gammeltuppen har vaknat till liv. Jag trodde han var döende för ett par veckor sedan, men idag sågs han göra ett försök att lyckliggöra en höna. Tidigare ägaren har aldrig sett honom utföra några dylika aktiviteter förut.
Vi får 3 ägg per dag i varierande färg och form. Jag daterar dem så man vet i vilken ordning man ska äta dem.



Idag är Lillis hemma och vi har varit ute och gått med hundarna. En jätteskön kvällspromenad som tröttade ut dem fullständigt eftersom han hela tiden håller på och spelar upp dom. Imorgon går jag på ett nytt jobbdygn som jag bytt till mig mot skärtorsdagen.

Då var påsken slut

Då var påsken slut för denna gång. Vi drabbades tyvärr av magsjuka både Micke och jag så sista delen av påsken har tillbringats i soffan och på toan. Inte kul alls.

I övrigt har det varit härligt väder och hästarna har fällt det mesta av sin vinterpäls.
Min stora grå höna har nedkommit med sitt första ägg i min ägo. Det var tur för henne för hon har bott här i ett halvår snart och har inte producerat något som tack för maten.

Skärtorsdag

och inte en påskkärring så långt ögonen når. Jag köpte ett påskägg till Micke och mig och det är snart slut.

Vi har varit ute och gått, fixat pumpen till ankdammen och städat inne. Micke skötte dammsugaren och jag dammade och skurade golven samt körde en tvättmaskin.

Grisarna är ute på dagarna och sedan vill de komma in vid matdags mellan 17-18 och sedan sover de som "grisar".

Imorgon ska vi ta ett tag i lilla huset. Där råder kaos sedan flytten, men nu börjar det bli dags att fixa till det så grabbarna kan bo där om de vill ha kompisar med sig hit.

Nu ska jag laga lite mat, tror det blir fläskfilé, hasselbackspotatis och ädelostsås.

Släpp grisarna loss, det är vår!

Idag blev grishagen klar och nassarna fick komma ut för första gånge. Först fattade de inte det där med elstaket och två stack ut, men sedan vi fått in dem igen och de hade provat att nosa på staketet så har de hållit sig i sin hage hela dagen. De har sprungit, hoppat och bökat hela tiden så det var nog tre små trötta nassar som gick in till sin box ikväll. De får nog vara inne på nätterna ett tag till fast de har ett litet hus med halm i mitt i hagen.



Publiken har stått på samma ställe hela dagen. De trodde inte sina ögon!



Samme är hemma idag också. Han har varit sjuk. Lillis åkte till Viken och tränade.
Nu ska jag fortsätta att tapetsera matrummet. Återkommer med bild på det färdiga resultatet när jag städat upp. Inte idag alltså...

Vårbad

Idag har Lillis tagit sitt premiärdopp för året. Isen gick upp helt i förrgår... Han är galen, men hundarna tyckte att det var kul.

http://www.youtube.com/watch?v=epAgiIxyltE

Grillpremiär, ridtur (kort) och övervakningskamera

Jag gick av ett arbetspass imorse och var hemma strax före tio, men vi har hunnit mycket idag ändå.

Vi började med fika på verandan och sedan gick vi ett långvarv runt Marieholm. Hundarna var naturligtvis med.

Micke har räfsat lite på gräsmattan och kört bort ris och jag har fixat lite med djuren occh så har vi satt upp övervakningskameran i lösdriften. Den är ny och jag hade hört att den skulle vara svår att få bra bild på, men det lyckades direkt och då har jag ändå mottagaren innanför fönstret och inte utanför som det ska vara.
Jag gav mig på ett annat projekt idag. Jag var sugen på att rida en sväng och skrapade fram Raindrop ur leran. Först var sadegjorden för kort och sedan hittade jag en som räckte och gav mig iväg, men hon blev så knäpp när de andra sprang som idioter och skrek efter henne så jag la ner alltihop. Jag får rida när jag får sällskap med någon första gången så jag vet hur hon beter sig. Hon småreste sig och det är det värsta jag vet. Jag är ju lite småfeg numera. För 25 år sedan hade jag bara blivit förbannad och ridit vidare, men nu gick vi hem igen. Så ridturen blev kort.


Hoppas att detta väder håller i sig nu. Förra veckan var det snöstorm och nästan 10 cm snö. Lite svårt att tänka nu!


Jackie med sin fula frisyr (förlåt Jackie)

Bergin, "Du är så söt min kära lilla ponny, du  är så snäll min kära lilla häst..." tralalalala

3 glada tjejer

En halv bal nytt kutterspån kan glädja vissa här i världen. Se bara på denna lilla film:

http://www.youtube.com/watch?v=VTqOC6FrjHU



Det har ju varit underbart väder nu i två dagar och marken torkar upp och det känns att det är vår. Jag har skrubbat på verandan och dess trappräcke idag. Det var lite grönt av alger, men nu är det fint och går bra att sitta där och fika i solskenet.
Jag och hundarna var nere vid sjön förut och då passade de på att ta sig ett bad. Meya stod länge och spanade på ngt och jag fattade inte vad hon var ute efter


Efter en bra stund kastar hon sig i och simmar ut till iskanten och bryter loss en bit is som hon tar iland och krossar.


Knäppisar!

Nä, nu blir det dammsugning innan hästarna ska få kvällsmat och sedan ska jag hämta havre i Björnvarp och sedan hämta Lillis i Viken. Imorgon åker jag och jobbar i ett dygn igen. Är det fint väder åker vi nog hit hem imorgon över dagen. Det är så skönt att kunna vara ute.

Migrän

Vaknade vid 5 imorse med jordens huvudvärk! Det är fruktansvärt för man vet inte var man ska ta vägen. Det är lite panikkänsla när huvudet nästan är på väg att sprängas och man mår jätteilla och är spyfärdig. Jag tog en Treo Comp och sedan en migräntablett som ska smälta på tungan. Den smakar hemskt och har aldrig hjälpt förut så jag vet inte varför jag tog den för den medförde bara att jag mådde ännu mer illa. Gick upp och försökte dricka lite the och äta lite fil, men höll på att spy. Tog ännu en Treo och la mig igen, men fick snart gå upp igen. Det är faktiskt värre att ligga när jag har den här huvudvärken, så jag klädde på mig och gick ut i friska luften. Just nu mår jag bättre men huvudet är som fyllt av bomull, pg tabletterna. Nu ska jag åka och jobba, men bara 6 timmar som tur är.

Laddade kläckaren med nästan 100 ägg igår. Hoppas det fungerar bättre denna gång. Jag gjorde rent äggen och doppade dem i Virkon S innan jag la i dem eftersom de kommer från olika ställen och tydligen är ägg fulla med bakterier och kan då "smitta" varandra.

RSS 2.0