Lillis 16 år

Lillis fyller 16 år idag. Grattis!


Idag har jag städat mest hela dagen. Bla tvättat hela spiskåpan i köket. Jag har lite kvar tills imorgon tex dammsugning och skura golven.

Klockan ett skulle V70:n vara på service i Viken. Han sa att han ville ha den mellan 13 och 15 när jag bokade så jag lämnade den och gick ner till Viken och drog omkring lite planlöst. När jag kommer tillbaka vid kl 15 har han inte ens börjat med bilen. Jag blev asförbannad och åkte hem. Fick en tid i augusti, men överväger att boka en tid på ngn annan verkstad. Visst kan det komma annat emellan, men de hade mitt mobilnummer. Halva dagen till ingen nytta.
Svängde förbi Björnvarp och uppvaktade Lillis på hemvägen.

Kräftor med stora klor

Vi fick några kräftor. Ett par av dem var jättestora med jätteklor. Nu var vi och köpte ytterligare några burar. Här ska fiskas kräftor. Jag köpte även lite strömming av gårdagens modell så slipper vi meta bete.

Röj

Idag har Micke röjt i ett av utrymmena i ladugården. Mkt bråte att kasta samt en del bra att ha-saker att spara. Skönt att få lite ordning på sakerna så man vet vad man har och var.  Det ser ut som en loppis här nu. Men det ska väl bli ordning igen när vi fått undan allt.

Vi har även lagt i 11 kräftburar på prov för att se om det blir ngn fångst. Spännande!
Tanken är att vi ska äta kräftor i helgen som kommer, men vi får kanske köpa dem istället.

Jarrah har blivit verkad idag och det var besvärligt pg av alla bromsar. De lider mkt av det. Raindrop har fått ett insektstäcke för hon var helt uppäten av knotten, så hon är lite lugnare än de andra.
De andra tyckte att hon såg konstig ut. Som ett spöke...

Samme har målat halva smedjan. Färgen tog slut, så det är en del kvar.


Zlatan hjälpte till.


Joker hade skött sig vid nästa ridtillfälle. Här kommer en bild från i torsdags. Ryttaren är "hemlig", eller om fotografen råkat missa huvudet.

Migrän i 4 dagar

Jag har haft jordens huvudvärk i 4 dagar. Någon som vill byta huvud med mig? Nähä, vad konstigt...

Igår var jag med Joker hos en tjej som ska rida honom ett tag. Det gick sådär till en början. Han verkade helt oförstående och lite istadig, och skickade henne på en luftfärd. Men efter det satte hon lite press på honom och då gick han riktigt bra. Han är kvar där tills på måndag/tisadg då hon ska iväg och tävla och efter det får vi bestämma hur det ska bli med honom den närmaste tiden.
Bild kommer...

Malin och Micke var här och grillade igårkväll. Jättekul att ni kom! Synd bara att Malin inte kunde sova i vår stuga. Men jag lovar. Vi har inte några spöken.

Bergin var på ultraljud i onsdags och hon var dräktig! Nu är det bara Jarrah kvar. Hoppas att även hon tar sig. Det är ju henne jag helst vill ha föl från.

På eftermiddagen var jag och chippade 5 föl. Det gick bra. De tar det förvånansvärt bra trots sticket i halsen och att man rycker tagel från svansen.
Ikväll är Samme och Lillis hemma. Vi grillade entrecote och sedan har Samme börjat rödfärga smedjan. Lillis ska jobba imorgon så honom ska jag skjutsa till Ringarum.


Några kvällsbilder

Vi var en sväng i hagen nu ikväll och hade kameran med. Först filmade jag lite och alla hästarna kom i full galopp, men det slutade med hundjakt så filmen blev inte ngt bra... Dessutom pratar "någon" oavbrutet i bakgrunden och jag kan inte få bort ljudet så jag kan inte lägga ut den. Undrar vem...


Jackie spanar



Lillebror mumsar

Malin och Micke var här och fikade förut. De skulle åka på lite semester och stannade till. Hoppas de får fint väder vart de nu tar vägen.

Nytt bete

Idag släppte vi ut hästarna på vallen. Det gillades! Fast de sprang inte så mycket. De åt mest...
Vi tog lite bilder iallafall:










Jarrah hemma

Jag kom hem från Falsterbo i lördags eftermiddag. Det var segt att köra hem själv efter två dagar där nere. Vi hade jättetrevligt i huset och lagade god mat och sedan gick jag runt på mässan en del och tittade bland alla saker samt pratade med en massa människor. Jag var även och pratade med tillverkaren av det där stallet jag vill ha och bara länsstyrelsen ger sit medgivande om förprövning så ska jag beställa det. Gud, vad skönt det ska bli att ha ett stall att ta in hästarna i även om det är jättebra med lösdrift.
Pappa har gjort en ritning på hur det kommer att se ut på ett ungefär. En av de mindre boxarna ska vara sadelkammare.

Jarrah blev klar för hemgång i fredags. Hon hade faktiskt släppt ett ägg i fredags, men inte de där stora utan ett annat mindre. Det blir förmodligen inget av det, men vi ska kolla henne på 16 dygn och sedan kör vi väl en vända till om det går.
Jag hämtade henne igår och nu är det stora problemet att hon inte är verkad och ser hemsk ut. Lång i tårna som tusan. Det måste fixas omgående.

Mamma kom hit igår och hjälpte mig att slakta 10 tuppar, så nu är alla andra inflyttade i hönshuset och det är bara hönor och två tuppar kvar. Skönt!
Vi gick en svampsväng och mamma fick med sig en laddning hem till sig och Lillis. Samme äter inte svamp. Konstigt, det som är så gott.


Åker till Falsterbo imorgon

Imorgon sticker jag till Falsterbo och är borta tills lördag. Det ska bli kul! Jag ska jobba lite i montern, men även bara ta det lite lugnt. Micke sköter djuren.
Med lite tur så kan jag äntligen beställa mitt stall. Planen är ett stall med 7 boxar och en sadel/foderkammare. Fast vi vet inte riktigt var vi ska ha det. Det varierar från dag till dag. Vi måste väl snart bestämma oss så det blir grävt för grunden.


Jag har pratat med en tjej som ska prova Joker efter helgen för ev fortsatt utbildning och försäljning.

Jag satte färdigt mitt staket på vallen idag, så nu är det bara Jarrah jag väntar på... Hon var naturligtvis inte klar idag heller. Känns inget vidare hoppfullt. De seminerade och sprutade henne igen och så blir det ny koll på fredag.

De andra är fina om fötterna igen. Raindrop är skodd fram pg hovbölden. Den är ju utläkt, men hålet är ju kvar och för att förhindra att det kommer i skit och att hon trampar sönder sig fick hon skor.
Jackie som haft problem med hålväggar var riktigt fin igår, så det känns hoppfullt.
Zoega som hade trampat sönder sig i fredags och fick åka akut till hovslagaren hade trampat av sig plasten som sattes dit. Dock hade hornet hårdnat så hon klarar sig bra ändå även om hoven ser lite avkapad ut.

Joker är hemma igen!

Idag anlände Joker med lastbil från norra Sverige. Han hade varit lugn hela vägen och såg välmående och fin ut.
Jag ville inte släppa honom här med mina ston som är betäckta så han fick åka till "karantän" i Björnvarp tills man ser om han blir snorig el dyl. Det var som han aldrig varit borta, Jill och Pärla nosade lite på honom och sedan började de beta alla tre. Det är en tjusig kille!


Nu kommer hovslagaren snart och jag hoppas att bromsarna lugnar sig lite. Vi får spraya Switch på dem under tiden.
Imorgon hoppas jag att Jarrah behagar vara klar så jag får hem henne och kan åka bort i lugn och ro. Dessvärre missar hon verningen ikväll, men vi får lösa det på ngt sätt.


Första svampmackorna!

Vi hittade lite kantareller idag och det räckte till 2 goda mackor var. Mums!

Igår var vi hos Andreas på 40-årsfest. Trevligt och god mat. Tyvärr inte ngn kamera med mig.

Idag har Joline kollats på 45 dygn och där fanns en lite stackare med synliga hjärtslag. Skönt!
Jarrah, det kräket, hade inte släppt sitt jätteägg idag heller trots att de hade sprutat henne i fredags. Ny seminering imorgon och sedan ny koll på onsdag. Nu missar hon hovslagaren på tisdag...
Jag funderar på att kolla Raindrop en gång till på onsdag så det är ngt kvar i henne medan det är tid att göra ännu ngt försök.
Joker kommer hem på tisdag efter att ha varit utlånad i ca 2 år. Han ska säljas snarast för jag har inte ngn ryttare till honom.

Jag har gått på semester nu och på torsdag åker jag till Falsterbo i ett par dagar. Jag ska jobba i montern på torsdag eftermiddag och sedan ska jag ha lite trevligt tills fredag alt lördag. Jag ska bo i ett hus precis vid tävlingarna så det ska bli jättekul.

Lastning på egen hand

Till Liselotte som undrar hur jag lastar på egen hand:

Jag har ju ett Bojsläp med innerdörrar samt delbar baklem så man kan låta hästen ta ett kliv upp istället för att gå på baklemmen som vanligt. Den funktionen använder jag när jag lastar hästar utan föl. De slänger sig aldrig eller backar ut när de tar detta lilla kliv uppåt. Inte än så länge iallafall.
Men jag börjar med att ställa in hästen i den större lösdriften och stänga dörren. Sedan backar jag intill och öppnar transporten och sedan dörrarna till lösdriften och vips så har jag en " gång" som endast leder in i släpet. Det finns inga alternativ, antingen in i ljusa släpet eller kvar ensam i mörk lösdrift. De väljer släpet som är på vägen ut.
På ena sidan är dörren lite kortare och där brukar jag ställa en grind för att täcke även dessa centimetrar.
Sedan tar jag en lina i hästen runt bommen och så står jag kvar utanför medan hästen går in. Fölen har följt med fram och när de står jämsides så kör vi. Det har gått helt smärtfritt och lugnt tillväga. När de är inne kastar jag bara fram linan och stänger bakom dem innan jag går fram och binder upp.
Joline brukar hinna vända sig, men hon är så smidig och vig att man bara kan vända henne åt rätt håll igen.
Raindrop fattade inte riktigt vitsen med att gå in utan mig så då studsar hon lite på bakbenen, men när jag bara stod kvar så gick hon på efter en stund.
Jag har ännu inte testat att lasta lilla Jackie, så där kan jag säkert gå på en nit. Envisare häst får man leta efter...

Jag tror att du ska satsa på att byta till en bredare transport nu när du ska ha fölston. Kan tänka mig att det blir lite smalt med Majsan på tvären och så ska ungen få plats.

Bilar

Dagen har tillbringats mestadels i bilen. Först hem från jobbet, sedan direkt till Ringarum och hem igen via Viken. Skjutsade Lillis till jobbet och sedan Samme och Jönsson till Viken.
När jag kom hem igen så kom jag på att jag var tvungen att boka en besiktningstid för V70:n. Upptäcker att jag för andra året i rad tror att jag har hela juli på mig, vilket är FEL! Jag får körförbud 1/7 och har alltså åkt i en vecka med körförbud.
Det är inte speciellt gott om tider nu på sommaren, men i Västervik fanns det en tid idag 15:50 så den tog jag. Vi upptäcker att däcken är skitdåliga. Jag har inte ens kollat för de köptes förra året och borde ha hållit längre. Får såklart en 2:a på besiktningen, men har fått Rejmes att fixa däck som de kan lägga på imorgon och då kan de släcka 2:an i samband med det. Nästa år SKA jag boka tid direkt jag får lappen om det.... eller kanske inte...


Jag och mina vovvar, Meya i gult och Minna i svart.


Familjen Anka

Karnebåtfestival och värme

I helgen är det Karnebåtfestival i Viken, men vi har inte varit där ännu. Planen är att åka ner och äta ute ikväll samt träffa lite folk.

Det har varit väldigt varmt några dagar nu. Jag och hundarna badar för att svalka oss. Skönt!

Igår la vi nät på prov och det var en del trassel på det, men imorse när vi tog upp den stora fångsten satt det en kräfta av helt godkänd storlek i samt en braxen. Båda fick återgå till sjön även om baxen såg lite krasslig ut.

Vi rodde en bit så hundarna fick simma. Bra motion. Meya simmar som en säl och har verkligen en bra teknik och får upp hög fart.

Raindrop verkar betydligt bättre i hoven. På måndag ska Jarrah kollas på 17 dygn. Hon har varit riktigt snäll nu i några dagar. Man får klappa henne utan sura miner. Hoppas att det tyder på dräktighet.
Sedan ska Joline snart kollas på 45 dygn.

Igår hade vi en räv på besök vid ankdammen. Mamma anka varnade högljutt och jag och hundarna jagade efter räven. Minna blev så ivrig att hon skällde medan hon sprang. Inget svinn hann det att bli, men vi får hålla koll nu när räven vet var de goda pullorna finns.

Raindrop hos doktorn

Idag fick jag åka med Raindrop till ATG-kliniken i Mantorp och undersöka hennes hov. Hon blev mkt haltare igår och imorse var hon blockhalt. Jag befarade hovbensfraktur och det värsta, att få åka hem utan häst.
Nu var det en hovböld iallafall. Den är öppnad och sedan har hon fått hoven i paket. Hon skulle väl helst stå i box några dagar, men kunde få gå ute på plant underlag om hon höll sig lugn. Nu går hon och Jarrah i "trädgården" och jag packade in hoven ytterligare i en bit gammal presenning och tape. Inte snyggt, men förhoppningsvis vattentätt.

Det bästa var att vi passade på att ultraljuda henne och hon var faktiskt dräktig!!!

Igår åkte Bergin till sin hingst. Ingen brunst än, men hon är inte helt avig.
Jag har kommit på ett sätt att lasta själv och har lyckats lasta både Bergin med föl och Raindrop ensam och de brukar vara lite småtrassliga. Man får ha lite knep för sig när man oftast är ensam. Nästa "projekt" är när Jarrah ska åka på måndag. Men bara jag börjar i god tid ska det nog gå. Det hänger mest på att fölungen är med in så hon ser honom hela tiden. Gör hon inte det så är hon ute på ett kick.

En bild på Raindrops lilla foster, 15 dagar gammalt. Bilden blev inte stor...


RSS 2.0