Tur i svampskogen

Idag var vi ute i Björnvarp och plockade svamp. Jag som faktiskt har bott där ville gå åt helt fel håll när vi skulle tillbaka. Oturligt nog fick Micke rätt. Hmpf... Vi hittade faktiskt en hel del och nu har vi svullat i oss svampmackor med mkt svamp på.  Rött vin til det.

Ikväll har vi varit ute hos pappa en sväng. Jag och Meya gick en långsväng i skogen och Micke fiskade. Han fick två hyfsade aborrar som nu ligger i frysen.

Imorgon ska jag jobba på Ponnia Cup i Västervik. Det är ute på Gränsö.

På torsdag är planen att vi ska ut på sjön med alla barnen, men nu hotar de med ihållande regn hela fredagen, så vi får väl se hur det blir.

Fotbollsläger o födelsedag!

Idag fyller Lillis 14 år, men vi hade firat det i förskott både igår och i lördags eftersom de skulle iväg på läger tidigt idag. Det är "Sommarproffs-läger" i Sätravallen. Det verkade jättefint precis vid en sjö och ett stort friluftsområde. Jag vet att jag var där på vintern när jag själv var lite och åkte skridskor eller skidor.
Jag stannade till och köpte mig ett par fina Eccoskor i Falerum på vägen hem och ikväll gick jag hela spåret med dem på, så nu har jag skoskav. Aj!!!

Vi hade inget att göra på eftermiddagen så vi åkte ut till Kårtorp och åt lunch och sedan åkte vi till Skrickerum och tittade på en liten gård som är till salu. Det låg väldigt fint på en kulle, men var i väldigt dåligt skick. I stort sett bara att riva och bygga nytt och då blir det för dyrt. På vägen hem stannade vi till och kikade på familjen Skoglu8nds lilla valp, drygt 9 veckor. Ett litet busfrö. Meya var väldigt snäll och försiktig mot den lilla.

Skarpt eftersök

Imorse ringde Lissa och undrade om jag och Meya kunde komma och spåra efter ett påkört rådjur. Hon hade varit där med Inez, men hon spårade bara uppför ett brant berg och sedan visste hon inte vad hon skulle göra. Meya gjorde exakt samma sak, så förmodligen gick de rådjurens enda stig uppför berget och sedan när de var uppe så förgrenade sig ev spår så de inte visste vad vi önskade av dem. Troligen var inte rådjuret skadat så det blödde och inte heller fanns det inom området för Meys har så känslig näsa att hon hade reagerat på det. Lite synd att hon inte fick hitta ett rådjur etersom det inte gick ngt vidare på gårdagens spår. Vi lyckades hamna i ett precis färskt älgspår och det var visst mer intressant. Spåret hade ju hunnit bli 26 timmar innan vi gick och det kanska var för stort steg. Nästa vecka ska hon få gå ett spår som vi lägger på förmiddagen och sedan går på kvällen.

Imorgon kommer mamma, Siv, pappa och Cecilia hit på lite grillat. Vi ska även uppvakta Lillis som fyller år på måndag, men han är på fotbollsläger då. Jag har varit och handlat idag.

Ikväll tog vi en promenad ner till hamnen och tittade på båtar. Det var mkt folk ute på restaurangerna och runt hamnen. Det beror nog på operan, som verkar vara väldigt populär.

Nu är det bara ca 1,5 vecka kvar tills valpen kommer.
Här är en bild som jag tog när jag var och tittade på henne vid 4 veckors ålder.
image3
och en på Meyas sorgsna blick
image4

Spår

Igårkväll var jag i Ringarum och la ett spår till en tjej från fortsättningsgruppen. Eva la samtidigt ett spår till mig o Meya och ikväll ska vi gå det. Det ska bli kul att se hur hon fixar det. Jag har ju provat nattgammalt spår, men inte som legat ett helt dygn.

Nu på fm har vi gått ett motionsvarv med hunden. Jag blev genomsvett och Meya blev helt färdig för det är ganska varmt där det ej kommer åt att blåsa.
image2

Efter spåret ikväll så funderar vi på att gå ut och äta med alla barnen. Det är inte ofta de är hemma samtidigt och ikväll är ju Samme ledig, så då kanske man ska passa på. Det blir aldrig någon billig historia stt gå ut med dem för de vill gärna ha förätt och helst oxfilé till varmrätt. Ibland slinker även en dessert ner..

Jag borde kanske engagera mig i hästarna lite,och iallafall åka ut och se över dem. Jonas kollar dem ju dagligen, men iallafall... Fölisen är mycket vacker och jag såg henne trava riktigt fint häromdagen. Jag ska nog anmäla henne till fölmönstringen trots att hon kommer att vara väldigt ung vid visningen. Om hon lyckas skrapa ihop tillräckligt med poäng till Riks så kommer hon att vara i sin bästa ålder vid det tillfället.image1

Stora glassar!

Idag har vi varit på Smultronstället och ätit stora fina glassar. Jag blev proppmätt när jag satt i mig halva glassen.
T o m Lillis blev mätt på glass.... Det har nog aldrig inträffat tidigare.
Annars har det inte hänt så mycket. Jag var på Apoteket och hämtade ut lite recept. Det tog ca 30 minuter. Helt otroligt vilka korkade rutiner de verkar ha där. Först en kölapp för recept där det var en som expiderade och en jag hade flera recept då fick jag vänta och så skulle en annan person packa ihop detta. Det tog en himla lång tid i onödan. Kan tyckas att det varit bättre att dessa båda expedierat de som hade recept så hade det gått mkt snabbare än att först en och sedan en annan skulle sätta sig in i varje ärende.
Det har ju regnat till och från idag så Meya har inte varit ute så mycket. Jag ska samla mig nu och ta en promenad med henne.
Jag åt så mycket hemstekta köttbullar till middag att jag snart spricker, det var så gott med riktig mat.

Varit på sjön!

Vi kom nyss hem efter att ha varit ute med båten sedan i fredags. Meya skuttar galant upp och ner genom luckan med hjälp av sin landgång. Tji fick husse!
Vi är trötta alla tre för det blev ganska sent igår. Vi var på Håskö och hade trevligt runt bordet med en massa människor, både kända och okända. De flesta på sjön är trevliga och lättsamma även om man stöter på en och annan tjurgubbe. Märkligt att det nästan alltid är gubbar som är tjuriga och tvära.

Idag har barnen kommit hem från Jonas. Lillis är och fiskar och Samme jobbar. Jag ska hämta honom kl.21.

Ny blogg

Ha ha, nu har jag en egen blogg där jag ska skriva om vad som händer i vardagen.

Jag heter Angelica och är sambo med Micke. Jag har två barn, Samuel "Samme" 15 år och Jonathan "Lillis" snart 14 år. Micke har en son, Christoffer 16 år. Vi har en hund, Meya, som är en fantastisk gul labradorflicka på 1,5 år. I familjen finns även en katt, Zlatan, som är en röd kastrerad hankatt som nog nyss fyllt 4 år.
Jag har även ett gäng hästar, men jag orkar inte dra igenom alla den med namn så jag nöjer mig med att säga att de är halvblod allihop och att vi (jag och Jonas som är barnens pappa) bedriver uppfödning i mindra skala.

Idag har jag och Micke varit i Norrköping och handlat födelsedagspresenter till Lillis som snart fyller 14 år.

När jag kom hem så har jag uppfunnit och byggt en landgång till Meya som hon ska ha i båten. Det ska bli spännande att se om vi kan knäppa Micke på näsan och visa att det kommer att fungera alldeles utmärkt. Hoppas det!!!
Det var ungefär samma uppfinningsrikedom som när jag byggde en äggkläckningsmaskin för många herrans år sedan och mot alla odds så fungerade den perfekt och många kycklingar och ankor såg dagens ljus i den. Men vacker var den inte, det kan ingen påstå.

Barnen är hos Jonas några dagar så att vi ska åka ut med båten själva imorgon om vädret är någorlunda OK. Samme jobbar ju så han måste ändå vara kvar hemma.

Om tre veckor får jag hem min nya valp. Det ser jag fram mot och Meya vill nog ha en "lillasyster" att busa med. Vi tror att hon ska heta Minna.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0