Nya stallbilder

Lite bilder från helgens arbete. Det tar sig, men det går inte fort.






Idag har jag inte gjort så mycket mer än pysslat i stallet. Dvs mockning mm. Jag var en sväng i Söderköping och tittade på ett fint travföl efter den berömda Varenne. Jag passade på att handla lite på Willys. Jag köpte bl a en ljusslinga som nu sitter på balkongräcket. Fint!

Grisskandalen

Jag är djurvän och tycker inte om när djur far illa. Samtidigt är jag realist och inser att inte alla grisar kan ha det som våra hade det med egen hage att böka i, hus med halm och en massa goda matrester. Tyvärr är det så att att de svenska producenterna inte får något vidare betalt för sina produkter pga en massa faktorer bl a billigt importkött. Jag hade bestämt mig för att bara köpa svenskt kött, men nu vet i katten? Kanske ska ha egna grisar igen trots att det var otroligt jobbigt på slutet..
Kolla bara: http://www.youtube.com/watch?v=VTqOC6FrjHU

Nu skiner solen och jag ska gå ut och ha lite stalltjänst, måla i stallet och gå en sväng med hundarna. Jag måste även åka till apoteket i Överum.

Morgonkaffe

Sitter och dricker mitt morgonkaffe och kollar lite på webbtidningar, bloggar och Facebook. Dags att slita sig och gå ut och ge hästarna frukost och mocka så långt jag hinner innan jag måste in och klä om för att åka till jobbet.
Idag står det bad på schemat och jag kom ihåg att raka benen igårkväll!

Hundarna har dragit sig tillbaka till min säng efter sin frukost och morgonkiss. Det ser inte ut som jag skulle få sällskap ute hos hästarna med andra ord... Latmaskar!
Jag antar att Tomas är med dem och antingen myser eller terroriserar, för här är det alldeles lugnt.

Det ska tydligen vara uppehåll idag. Jippie!

Taket är på gång

Vi jobbade med stallet både igår och idag. Vi har börjat med taket och gavlarna. Idag har även morfar varit här, så då har jag målat invändigt. Hann hälften av det grå. Det är lasyr, så det går rätt snabbt att slafsa på. Det ska bli vit lasyr på den övre halvan.





Vår travhäst Playmate vann sitt V75-lopp på Kalmar idag. Hon sprang in 100 tusen och jag satte en slant på henne och vann 1300 kr. Jag hade bara 100 kr på mitt ATG-konto och orkade inte föra över mer. Annars brukar jag sätta 100 vinnare +100 plats. Idag blev det 50+50.

Blöta hästar med små hjärnor

Jag hade tänkt att ha hästarna ute inatt eftersom jag jobbar imorgon och de hotar med regn imorgonnatt, så då tänkte jag att allt skulle vara klart för insläpp när Micke kommer hem.
Det kunde ev regna lite lätt ngn timme ikväll vis 18-tiden, men sedan uppehåll och 7-8 grader. När det regnat oavbrutet i 4 timmar så gick jag och Lillis ut kl.21:30 och släppte in dem.
De var blöta, men inte frusna. De var nog tacksamma för alla gick in på sina platser utan trassel. Jag fick klafsa ut i leran och hämta dem för de stod bara dumt och glodde på oss. Beror nog på att vi hade pannlampor, men de borde ju känna igen rösten. Nåja, jag så en bild på hästens huvud i genomskärning när jag var på Hästkliniken häromdagen och hjärnan är inte så stor...

Jag hämtade Lillis i Viken förut och så åker han med mig när jag åker till jobbet imorgon. Han har praktik på Sörbyskolan och det är de sista dagarna nu. Han har tyckt att det har varit jättekul! Han kanske ska bli lärare? Det skulle han passa som.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en stund. Sedan sova så jag orkar upp tidigt och mocka imorgon innan jobbet.

Goodnight!

Trångt om saligheten

Det är trångt när två hundar och en katt ska ligga i samma bädd. De är så söta när de myser med varandra. Kissen spinner som en motor när han gullar med sina hundar.


Det var kul att titta på tigrarna i Kolmården. Vi fick se när de fick mat. Stackarna äter bara var tredje dag. Inte så konstigt att de var hungriga. Maffiga djur med stora tassar och stora huggtänder.



Idag har Joker varit hos veterinären, men det var svårt att hitta vad som är fel med honom. Det blir återbesök om 2-3 veckor. Han fick hoven röntgad, men den såg helt OK ut.


Kolmården imorgon

Imorgon åker jag på Kick-off (smådjursgänget) på Vildmarkshotellet. Vi ska bl a få träffa tigrarna. Det ska bli kul och sedan är det säkert en hel del info och jobb också. På kvällen är det säkert en trevlig middag med gänget. Det ser jag fram emot i detta mörka dystra väder.
http://www.kolmarden.com/Tiger-World



Idag har jag putsat mina fönster. Iallafall de flesta. Jag har övervåningen och tvättstugan kvar.

Imorse när jag var ute och fodrade hästarna så glömde jag tydligen att dra av tändningen på fyrhjulingen, så nu startar den inte. Så jävla klantigt och så typiskt. Nu får jag bära dessa jäkla Ikeakassar istället.

Jag hoppas att det är lite uppehåll i helgen så att det händer något med stallbygget. Själv är jag borta fram till kvällen på lördag och sedan jobbar jag på söndag, men Micke kanske får lite hjälp av någon annan. Frivilliga är välkomna!


Skitväder igen och nytt avelssto

Så fort det har torkat upp lite så kommer det regn igen. Jag hatar regn, blåst och lera. Detta är en hästägares värsta tid på året. Trots detta så tackade jag idag ja till att Zinnia får återvända till min ägo efter 11 års frånvaro. Vi sålde henne till ackordhäststiftelsen som 4-åring och sedan har hon tjänstgjort som skolhäst på Strömsholm i 10 år innan min chef Agnetha köpte henne som promenadhäst förra året. Tyvärr håller hon inte för så pass regelbunden ridning som Agnetha vill så då får hon komma "hem" och bli avelssto istället. Jag kan ju rida henne i skogen lite då och då också.
Zinnia är 14 år och en mycket trevlig häst. Hon är det första föl Zaida fick hos oss och jag var så glad när hon föddes. Jag hoppas att hon kan få ett par fina föl här. Det blir kul att ta två steg tillbaka i denna fina stofamilj. Zoega som nu väntar föl är en systerdotterdotter till Zinnia.
e.Good Future-Chagall-Qantas XX

(snodde bilden från Agnethas Facebook)

F ö har jag jobbat ett dygn, varit i Björnvarp och sett hovslagaren fixa Jokers hovar, hämtat havre, mockat och haft en jäkla huvudvärk i tre-fyra dagar. Tröttsamt! Jag skyller på det tråkiga vädret.
Imorgon är det personalmöte och så ska jag klippa mig och färga håret. Mycket efterlängtat! Jag tror att jag klippte mig senast i början av maj och de gråa håren blir bara fler och tydligare så färg är nödvändigt.

Nu ska jag gå ut och natta hästarna!


Tomas, den lilla gulleplutten







När han är trött så är han riktigt go. Jag är jättesnygg i långkalsonger och hårig fleecetröja. Outfit för en fredagskväll...

Nya stövlar

Jag var en sväng inne i "stan" idag, alltså Norrköping. Dels besiktade jag några hästar, men så shoppade jag lite. Jag har så himla dåligt med skor, så jag kikade lite efter några låga stövlar/stövletter som passar till jeans. jag hittade inget, men så tog jag en sväng in på Skopunkten och vips så hittade jag hela tre par till lägre pris än vad ett par kostade i övriga butiker. Visst är det sämre kvalitet, men jag har köpt där någon gång innan och de har hållit lika bra som liknande från Din Sko mm.

Riktigt sköna alla tre till priset av knappt 800 kr. Jag är snål när det gäller kläder och skor.

Jag köpte även en födelsedagspresent till mor som fyllde år tidigare i veckan. Micke fick en tröja, men han påstår att den var för liten. Jag tycker inte det, men han tror att man ska ha stort och pösigt för att dölja att magen är lite stor, men det gör bara att man ser ännu större ut...

Dessutom var jag på Jula och köpte skarvsladdar till bygget och två nya musskrämmor. Jag ska ha ytterligare en här inne och en i lilla huset.

Naturligtvis så regnar det ikväll igen fast det inte skulle det. Hoppas det slutar tills imorgon så stallbygget kan fortgå. Hästarna står inne och mumsar på sin kvällsmat. Fölen hinner knappt komma in innan de lägger sig i halmen. Det är mycket busigare på dagarna nu när de sover inne på natten. Idag lekte de "herre på täppan" på en liten kulle med en stubbe på. Det är så roligt att se dem när de har kul!

Nu ska jag steka kött. Hej svejs!

Blåst och jobb

Gud, vad det blåser hela tiden! Det viner i hela huset och blir kallt. Golven är ju ganska dragiga. Jag eldar när jag är hemma och det hjälper ju en del.
Det som är bra med att det blåser är att det torkar upp ute, men som grädde på moset, ska det visst snöa och regna hela natten och dagenimorgon om man får tro SMHI. Skulle ju vara typiskt om de har rätt när de spår skitväder för oftast har de väldigt mycket fel i sina prognoser.

Nu åker jag och jobbar ett dygn. Troligen åker vi hem hit ett tag idag, men det beror på vad det är för väder.

Meya ligger och jäser i min säng. Hon åt upp flera liter kattmat igår. Helena hade tagit med det till den övergivna katten i området där jag jobbar, men Meya tyckte att hon var i större behov. När jag kom och öppnade dörren så var det bara Minna som hälsade. Meya satt under köksbordet och skämdes. Feta,dumma hund! Dessutom trodde hon att hon skulle få sin kvällsmat som vanligt fast hon såg ut att vara på väg att sprängas. Nu ser hon mer normal ut igen. Man kan ju tacka gud för att hon har bra matsmältning och att hon inte blir sjuk när hon gör sådär. Det var naturligtvis mitt fel som glömt att stänga dörren till förrådet, men ändå...

Stallbilder

Vi har jobbat på bra idag Micke och jag. Vi har fått upp de fyra långa fronterna. Det var både tungt och lite trixigt, men gick över förväntan.
Imorgon målar jag förhoppningsvis färdigt det röda så jag kan få börja med det grå och se hur det ser ut.
Förhoppningsvis kan vi få någon som vill hjälpa till nästa helg så att vi kan börja med taket då.

Här kommer några bilder:







RSS 2.0