Julen överstökad

Då var julen överstökad för denna gång. Vi var här både kvällen före och på själva julafton och alla grabbar samt mamma och Stoffers flickvän Michaela kom hit. Vi körde julklappsleken på kvällen innan julafton och på julafton åt vi här innan Stoffer och Michaela åkte hem till hennes föräldrar.
Jag fick en del fina julklappar: nya mattor till köket av mamma fast vi inte skulle ge varandra julklappar i år, pyjamas av både Micke och barnen, men jag har önskat mig det så det var bara bra, nytt skal till min mobil, headset till mobilen och klockradio mm.
Jag hade köpt en gitarr med tillbehör till Micke. Han har önskat sig det och har lovat att spela och sjunga Lilla snigel så jag får filma och lägga ut på Facebook. Han tränar för fullt.

Det är kallt som satan, nedåt 20 minus. Det biter i kinderna när man är ute. Hästarna ser dock ut att trivas även om det går åt mkt mat. Justin har lyckats få ett sår på insidan på överarmen (övre delen av frambenet för den som inte kan hästens delar). Det sser ut som ett bitsår och man kan ju undra hur ngn av damerna lyckats bita honom där, men hästar är ju experter på att skada sig på alla möjliga och omöjliga sätt, så det går säkert.
Jag upptäckte det på juldagen och sprayade lilte "lilaspray" på det. Igår var han jättesvullen ner över knäet, så jag tvättade rent med jodopax och på med ny spray. Imorse var det mindre svullet. Han ser inte ut att ha ont och idag sprang han som en galning när Micke slog ner istappar från stalltaket.
Pärlan har blivit nominerad till Ridsportgalan i Linköping som Bästa östgötauppfödda avelssto. Kul!

Katterna är helt stolliga nu när de knappt är ute någonting. De far runt och slåss här inne och ibland måste vi kasta ut dem för att de ska göra av med lite energi.
Hundarna däremot vill gärna vara inne, iallafall Meya. Minna blir glad när vi går ut och går, men vill inte vara bara ute när jag är i stallet mm.

Micke matar fåglarna ute och jag matar fåglarna inne, alltså hönsen. Märkligt nog värper de bra just nu fast det är så kallt. Ibland har jag fått upp till 12 ägg på samma dag och idag har jag hittills tagit in 11 st.

Äntligen fångades domherren på bild så man kanske slipper det tjatet..


En massa andra fåglar..

Men vad är detta? En gråsparv?

Tomas sitter på span i äppleträdet där talgbollarna hänger. Fåglarna flög jättenära och retade honom.

Långt mellan inläggen här

Jag hinner inte skriva och har heller inget att skriva om.

Jag var hos min kollega Sissi Lilja i tisdags och knåpade ihop ett par stora julbockar. De är jättefina, även om de ska få mer röda band någon dag.


I övrigt går dagarna åt till stalltjänst, jobb och annat som måste göras.

Micke har fotat lite i hagen idag:

Trött Windy


Joplin


Justin. Justin fick prova att bo med småtjejerna idag. Ute i hagen gick det bra, men inne i den gemensamma stora boxen fick han stryk av Joplin. Hon är en kaxig lite fröken! Det hade nog gått bra, men jag är rädd om bädden, så det får bli lite långsam tillvänjning och nu är han åter i stallet där alla tog emot med glada tillrop. Konstigt att de har skrikit efter honom när de inte vill låta honom vara med i gänget i vanliga fall..


Raindrop XX
Jag kan tänka mig att sälja Droppen till någon som vill ha ett fint avelssto som även går att promenadrida. Vet ni någon som söker ett trevligt sto och kan erbjuda ett gott och varaktigt hem så skicka denne till mig
.

Joline

Vintern håller i sig

Vintern håller i sig och inatt var det svinkallt igen. Vi har dock fått ordning på vattnet i stallet och det är så himla skönt att slippa alla hinkar och slitet med att fylla på dem. Dessutom kan vissa hästar inte ha hinkar utan måste förstöra dem och naturligtvis vippa ut vattnet som rinner ut över stallgången och fryser till is. Jackie och Justin tex, men också gamla Pärlan 25 år. Dessa tre måste ha sina hinkar fastbundna el upphängda. Först var vattnet lite för varmt och Jarrah vägrade dricka det. Nu verkar hon iallafall nöjd med temperaturen och drack ordentligt ikväll.
När jag kom hem förut så hade det istället frusit ute i pumprummet så det inte kom ngt vatten till vare sig ladugård elller stall. Jag fick som tur var loss det med hjälp av en fläkt och så var det bara att börja om med luftning av stallets vatten..

Jag har köpt lite julklappar idag. De första för i år.
Jag har även varit på utvecklingssamtal med Lillis och det var bara bra. Skönt! Han verkar gilla skolan och skolan gillar honom.

Bild tagen inifrån med blänk från adventsstjärnan i fönstret.


Jag var på ombudsmöte och julbord på Ullinge utanför Eksjö igår. Trevligt ställe och mkt god mat. Jag åt inte så jättemycket, men man blir ändå så jättemätt av blandningen.

Imorgon kommer äntligen sotaren så att jag kan börja elda i vedspisen igen. Den ryker in nu, men brukar bli som ny efter sotning. Han skulle ha varit här förra veckan, men då blev han sjuk och skickade ett meddelande att han skulle komma idag kl.07-09. När han inte dykt upp kl.9 ringde jag och då menade han att det var imorgon. Fast det stod både onsdag och 8/12...

Ikväll är Lillis hemma här och vi har ätit stuvade makaroner och Wadstens falukorv. Gott! Nu är det kaffe och hästarna har fått sin kvällsmat.

Det är otroligt..

..mycket snö. Vi har lika mycket nu som när det var som mest förra året. Helt otroligt och väldigt jobbigt när det kommer så mycket på en gång. Idag är det dessutom kallt som satan, minus 20 grader. Jag tittar på http://www.yr.no/ minst tusen gånger per dag.
Fruset vatten i stallet, svårigheter att köra in foder (fått hjälp av en granne att köra in några) och jobbigt att skotta.
Samme och Marcus håller på att bygga en carport hos oss som projektarbete i skolan. Det kommer att bli kanon när det är klart. Så skönt att slippa sopa/skotta fram bilen ur snön. De har ju inte det bästa arbetsförhållandet just nu.
Pärlan var riktigt sjuk i lördagskväll och jag trodde att vi skulle bli tvungna att avliva henne akut. Hon fick väldsamma koliksymptom och det var så hemskt att se henne lida. Det släppte tack och lov för jag ville inte att hennes sista stund på jorden skulle bli på det viset. Hon far lite illa av denna kyla. Lederna är väl stela som på många gamlingar.
Det har varit väldigt dåligt med bilder här, men jag ska se om jag kan ta några imorgon. Dagarna går åt till att sköta allt praktiskt när det tar så mycket etra kraft och tid pga snön.
Jag investerade i ett par Muckboots idag. De ska vara varma och det går ju åt.. De var väldigt sköna dessutom!

RSS 2.0