Grattis Lillis 15 år!!!

Idag fyller Lillis 15 år. Närmare bestämt kl.01,03 inatt blev han 15. Usch vad tiden går fort!
Vi hade köpte två snygga skjortor, några par kalsonger och presentkort på MQ. Skjortorna blev godkända av den modemedvetna sonen som egentligen inte vill att jag köper kläder till honom längre...
Han får pengar av alla andra, så jag vill gärna köpa något i paket.
Av Jonas har han fått en moped och det är ju naturligvis det största och bästa idag.
Vi var på Davidsson och åt gott ikväll. Grabbarna åt oxfiléplanka med god aptit. Plankorna var renskrapade...

Bortse från den enorma tvätthögen i bakgrunden...


Moppen

Lillis har fotat sin spegelbild.

Imorgon får vi äntligen båtgrejorna så att vi förhoppningsvis kan ge oss ut i skärgården till helgen, nu när det ska bli sämre väder. Typiskt oss isåfall.

Och imorgon jobbar jag mitt första pass efter semestern, men är sedan ledig i 4 dagar. Mjukstart...

Hästar försvunna

Idag kom Bergin hem igen och när jag skulle släppa henne till de andra så fanns de inte någonstans! Hagen är stor och jag sprang till de ställen där de brukar vara, men inte ett spår av 6 hästar. Vi släppte in dem i den här hagen i fredags så jag borde ha sett lite spår av dem, men inget nertrampat, ingen skit, ingenting! Bergin ropade och jag ropade, men inga hästar. Jag tänkte att jag får gå staketsyn och se om ngt vilt rivit ner staketet så de var på vift och då hittade jag dem i en lite svacka längst in i hagen under en massa stora granar så det var helt mörkt, svalt och nästan inga insekter. Där stod de och gav inte ett ljud ifrån sig. I vanliga fall brukar de komma när man ropar och någon brukar svara på ropen. Men inte idag. Jösses vad nervös jag blev! Och vad svettig jag blev... Mina fötter ser inte heller kul ut för naturligtvis hade jag Foppatofflor på mig... Idiotiskt när man lastar hästar och springer i skogen...

Det är så varmt idag. Men det är väl synd att klaga!

Bad och hästleverans

Igår åkte Maräng till sitt nya hem i Falun. Det var en lång resa på en av årets varmaste dagar, men hon åkte bra i ett ganska nytt Ume-släp med bra ventilation. Jag har fått mail idag att hon verkar ha tagit resan bra och att hon var lugn och fin under dagens promenad. Imorgon skulle hon rida en sväng på henne.
Jag fick några bilder på stallet och Åsas andra häst också.


Vi har varit hos "morfar" och bott i farmors hus några dagar och igår var Marie och Pelle ute och grillade. Trevligt!
Meya och Minna badar som tokiga och stortrivs vid vattnet. Jag tog mig några dopp igår. Det var 19 grader och inte så värst skönt... Hundarna gillar när jag badar. Det blir stor uppståndelse!

Ibland sitter de bara och njuter på bryggan.


Eller så försöker Meya att fiska upp strån el bubblor från ytan...


Idag har vi varit på Melkes och ätit en pizza med Peter och hans tjej och dotter. Också trevligt! 

Bergin är kvar i Brantsviken och var fortfarande brunstig och betäcktes.

Fint väder

Typiskt att båten inte är iordning än nu när det verkar bli fint väder. Igår var vi én sväng hos "morfar" och badade, eller Meya och Minna badade, vi andra solade och läste. Micke åkte en sväng i lilla båten och hundarna var med.


Idag ringde Helene och meddelade att Bergin faktiskt kom i brunst efter sprutan och hade blivit betäckt. Hoppas att det tar sig för det vore väldigt kul att få en fölunge av henne för hon är så himla mysig. Dessutom rör hon sig riktigt bra! Det kanske ska bli en liten dressyrponny??
Här är en bild på Joline och Belmondo.


Nu hoppas vi att vi har hittat en lägenhet i Norrköping. Vi ska bara se att vi får kontraktet. Samme ska bo i den i höst. Även Micke kan använda den när han jobbar sent eller bara inte orkar åka långt hem.

Maräng hemma & Samme syr

Nu är Joline hemma från Brantsviken och Maräng är hemma från Frödinge. Bergin däremot är tillbaka på Brantsviken. Vi kollade henne med ultraljud igår och hon såg likadan ut som för 14 dagar sedan. Vi provar att spruta henne en gång. Hon får en vecka på sig att komma i brunst. Gör hon inte det så får vi ta nya tag nästa år och kolla upp henne ordentligt i god tid. Synd, för jag vill gärna se vad hon skulle lämna för hon är en otroligt trevlig liten häst och jag gillar hennes modell.
Maräng får för säkerhets skull gå i en egen hage tillsammans med Jill. Det skulle ju vara typiskt om hon skadade sig när hon nu ska åka om en vecka. Det passar bra, för då kan Jill få lite extra att äta.

Vi var på Oliwers 2-årskalas i torsdagskväll och fick tårta. Han tyckte om att få paket och att Samme var med. Samme och Lillis är hans stora idoler.


Vi var i Norrköping idag och köpte lite presenter till Lillis som fyller år nästa vecka. Vi var på MediaMarkt och kikade på en kamera också. Vi är lite sugna på en systemdigitalkamera. Det blir otroligt fina bilder av en sådan.

Ikväll har vi grillat. Gott! Samme har slöjdat. Han har haft symaskinen framme och sytt ett mobilfodral med foder och allt. Mkt snyggt! Han gillade inte att vi fotade honom. Tyvärr blev bilderna lite suddiga, men ni ser ju...


Hemma från Falsterbo

Det var trevligt att vara nere i Falsterbo en sväng. Vi hade kul och såg fina hästar och tittade på alla supererbjudanden på mässan. Jag glömde att köpa grimskaft som jag brukar göra när det är bra pris... Det var långt hem igårkväll och vi var rätt sega när vi väl var hemma. Tack för sällskapet Annorna!

Åsa som provred Maräng igår bestämde sig för att hon vill köpa henne och idag på förmiddagen klarade vi av besiktningen. Hon passerade nålsögat utan problem! Skönt för de där böjproven är alltid ett orosmoment. Inte för att jag trodde att det skulle vara ngt, men det är alltid då det brukar vara ngt som tar ner en på jorden. Jag hoppas att både köparen och Marängen kommer att trivas ihop och att man får se dem på tävlingsbanorna såsmåningom.


Jag tar nog hem henne från Frödinge imorgon så hon får några dagar vila innan hon ska åka till Falun och så får de lite kortare resa när de ska hämta henne.

Ikväll ska vi åka till Oliwer på 2-årskalas och på vägen dit (på vägen och på vägen...) ska vi hämta Joline och släppa av henne i Björnvarp.

Joline

Joline visade sig vara brunstig så hon handbetäcktes först en gång och sedan släppte vi dem i samma hage och då betäckte han henne en gång till ordentligt. Förmodligen har de fått till det ngn mer gång under natten. Vi får hålla tummarna att det ger resultat!

Jag åker ner till Falsterbo idag och stannar tills imorgonkväll. Kul att komma ner och träffa massa hästfolk och titta på fina hästar.

Ringen har tappat sin magi...

Skit och pannkaka! Hon var inte dräktig! Jag som var så säker på att hon var det eftersom hon är så elak mot de andra. Jag släppte av hästskrället i Brantsviken på hemväg och tar hon inte emot hingsten ikväll så tror jag att jag ska börja med frimärken istället. Hon hade nämligen ett stort ägg och var helt klar för seminering om hon nu hade stått där för det. Men så såg ju även Bergin ut och inte fasen var hon intresserad av hingsten för det....

Jag är hemskt sugen på att åka till Falsterbo ngn dag denna vecka. Det finns möjlighet till samåkning imorgon och hem på onsdagkväll igen. Får se om det kan lösa sig eller om vi ska ut på sjön istället.

Just nu mullrar åskan på avstånd. Vi har precis varit ute hos morfar en stund så hundarna fick bada. Det blåste som bara den, men om man la sig i lä var det varmt så man knappt stod ut.

Diggiloo

Igår var vi på Diggiloo i Vadstena med Agria-gänget. Vi samlades hos Sissi först och åt lite sill och potatis. Det var jättetrevligt och vi kom inte hem förrän kl.03. Micke körde för ovanlighetens skull... Han tycker att det är onödigt eftersom jag inte dricker tillräckligt mkt så det går tydligen på kvantitet vem som ska köra...
Diggilookonserten var bra! Bäst var stå-uppkomikern Thomas Pettersson. Måns var rätt hyfsad också... Iallafall att se på. Annars var alla duktiga och de körde nästan bara bra låtar. Miljön är det ju inte heller ngt fel på. Det kom ett riktigt skyfall på eftermiddagen, men under kvällen var det klarblå himmel.



Innan vi stack så klippte jag klorna på hundarna.


Lillis hade varit och lekt med sin kusin Oliwer idag. Oliwer gillar sina stora kusiner och idag hade han dessuto fått åka moppe!


Nya huset och ny kusin

Idag var Micke, jag och Lillis nere och kikade på Hagen. Vi tog lite kort och hundarna hade ett par roliga timmar med Dixi. Dessvärre fick hönorna och ankan en chock när Meya och Minna ville ta sig en närmare titt på dem. Jag hoppas de kan lära sig att de inte får röra just dessa fåglar...
Lilla husetVäxthuset




Igår var vi i Västervik och kikade på nya lilla kusinen. Hon ska nog heta Mathilda och var jättesöt!


Meya & Minna i blåbärsskogen

Meya och Minna är galna i att äta blåbär när vi är i skogen. De "plockar" dem ett och ett och kan hålla på i evigheter.

Igår var vi på Grännäs och skulle kasta lite boll till hundarna. Minna hittade ett nytt sätt att motionera. Hon jagade en svala som flög lågt och fångade flugor. Hon sprang oavbrutet i minst 10 minuter, långa sträckor över hela nedre fältet på Grännäs. Ibland var det i maxfart och ibland lite långsammare, men hon var helt färdig efteråt. Knäpphund. Synd att vi inte hade med filmkameran.
Hon hade några svalor på G i Björnvarp ikväll också, men det blev inte lika intensiv jakt som igår.

Det regnade idag igen. Semesterväder... Vi åkte en sväng till Norrköping och köpte present till den nya lilla kusinen. Hon ska nog heta Mathilda. Det ska bli kul att få se henne.

Ikväll har jag och hundarna varit en sväng ute i Björnvarp och kikat på hästarna. Jag skulle försöka fota lite, men de är alldeles för närgångna för att det ska bli några bra bilder. Jag gjorde det klassiska "ringtestet" på Joline och ringen roterade duktigt. Jag brukar ha rätt, men det är ju väldigt tidigt i en ev dräktighet än, bara 14 dygn, så jag vet inte... Men sist jag gjorde det på henne rörde sig inte ringen alls. Jag testade även på Jackie och Jill och där är den stilla. Spännande! Jag ska väl förhoppningsvis komma iväg och kolla henne på måndag. Med ultraljud som är något mer tillförlitligt än min förlovningsring. Håll tummarna!!


7 tjejer på väg

Konfirmation, karnebåtfestival och semester

Igår hade vi konfirmation igen, för andra året i rad. Lillis konfirmerade sig i Tryserums kyrka, där han även är döpt. Det var en bra konfirmation, med lite roliga inslag. Efteråt hade vi bjudning här hemma med släkten. Vi åt smörgåstårta och jordgubbsbakelse. Lillis fick Lasse Åbergglas i olika varianter, mässingsljusstakar och pengar.

Lillis i sin kåpa



I helgen var det karnebåtfestival i Viken och vi var nere och tittade och åt båda dagarna. Det var inte så mkt folk i fredags, men desto mer i lördags, tills regnet och kylan kom, då försvann många.

Vi har gått på semester och idag fullkomligt vräker regnet ner! Helt otroligt!
Vi ska skriva kontrakt på vårt hus idag och sedan blir det väl att lägga sig i soffan och läsa en bok.

Nils Liedholm Cup

I helgen var det Nils Liedholm Cup och både vi och grabbarna har varit fullt upptagna med det. Det blev succé som vanligt och alla gästande lag verkar ha haft härliga dagar. Det gick väl inget vidare för vikslagen förutom F15/16 som kom till final och tog silverplatsen i gruppen.
Samme klippte bandet vid invigningen!


På hästfronten är det inget roligt. Joline är visserligen betäckt på en framsprutad brunst och ska kollas nästa fredag. Håll tummarna! Bergin var till Lindevik för undersökning i måndags. Hon stod med stor äggblåsa på 4,8 och var öppen så det hade gått att seminera. Åk bara hem och betäck tyckte de, men ville hon det då??? Inte det minsta intresserad av hingsten och han är också lite sval i sitt intresse för henne så ngt är galet... Hon får åka med nästa vecka och kollas igen.
Igår blev de fina om fossingarna iallafall. Det var lite jobbigt med flugor och bromsar, men de skötte sig bra allihop.
Zoega har drabbats av unghästvårtor. Hon ser inte klok ut. Stackarn! Det går väl att jämföras med ungdomsfinnar på tonåringar och brukar försvinna efter några månader, men det är inte vackert medan det pågår.

Jackie var väldigt duktig och stod blickstilla. Hon är så liten och elegant med litet sött huvud, som en liten prinsessa, men skenet bedrar iband och hon kan vara en riktig busunge. Man ska inte vända ryggen till henne i hagen...

Minna fäller kopiösa mängder och har hållit på med det i flera veckor. Vart kommer allt hår ifrån??? Golvet är helt svart bara ett par timmar efter att man har dammsugit.

Idag ska vårt hus besiktas. Hoppas det går bra. Det är ju inte mer än 4 år sedan vi köpte det och då var det OK.

Ikväll ska jag åka på kundbesök till en av mina kunder som har många islandshästar. Det ska bli kul och så kanske jag kan lära mig några färger till.

Jag jobbar ett pass till mellan torsdag och fredag och sedan har jag semester i drygt 3 veckor. Vi ska väl inte göra så mkt, men vi åker nog ut med båten en del.
I helgen är det Karnebåtfestival, så den ska vi väl gå på litegrann.

RSS 2.0