Mer fölbilder

Jag måste lägga upp lite mer bilder på fölen:




Jacuzzi




Jodie


Min son, detta är en stubbe..


OK, bäst att titta noga.

Fler fölbilder




X e.Florencio I-Martini f.16/5


Tankning


Jacuzzi kom inte med på bild idag. Imorgon ska nog alla gå tillsammans och då får även han vara med. Han tittar längtansfullt mot de små och vill nog leka. Hans mamma och Zinnia kliar varandra dagarna i ända och är väl inte så roliga för en liten pigg kille.

Fölbilder


Två föl på en gång!

Ja, nästan iallafall. Det skiljer 24 timmar på dem. Joline fick ett stoföl i söndags kväll 21:28 (enligt min mamma) och igår kväll fick Jarrah ett hingstföl kl.21:20.

Jodie e.Cohiba är kanske inte den vackraste fölis jag har sett... Hon påminner om en älg både i färg och form. Sådant brukar dock rätta till sig och hon förvänats bli fin om ngn vecka när hon vecklat ut hela sig. Hon är pigg och var ovanligt snabb upp på benen och åt sin första måltid vid 30 minuters ålder. Bra jobbat!



Jarrahs odöpta son e.Florencio I är däremot en skönhet redan från början och har långa ben och lång fin hals.


3-årstest i Frödinge

Här är några bilder från 3-årstest i Frödinge. Jag tog några mingelbilder, men tyvärr hann jag knappt med det då min tid gick åt att id-kolla och mäta hästar.





Inga fler föl

Än har det inte kommit fler föl.
Joline ser dock väldigt färdig ut. Det är bara vit mjölk som saknas. Hon ligger knappt ner om nätterna och hon brukar ligga mycket. Jag har ännu inte börjat sätta klockan för att titta på henne, men kikar i monitorn när jag vaknar till. Hon har även gjorden på sig och jag hoppas att den säger till när det är dags att gå ut.
Jarrah är 1,5 vecka över tiden, men ser inte speciellt färdig ut. Det dröjer nog ngn vecka till. Minst. Jag som är så nyfiken på den ungen! Men det är typiskt Jarrah att göra tvärtom mot vad man önskar.
Jarrah och Joline har plötsligt blivit sådana tighta vänner. Idag går alla i samma hage och då är de två klistrade intill varandra.

Jacuzzi växer och är pigg som en mört. Hans mamma har sprungit lite väll mycket med honom en del dagar, särskilt de två första efter att Zoega kom hem. Jag har fått stänga av till mindre hage och ibland tagit in dem. Igår var det ombytta roller och det var han som sprang och Jackie som fick hänga med och nu går de i hela trädgårdshagen igen.

Jag vill ta bort de andra hästarna till betet, men behöver nog ett handtag av någon. Hoppas att jag hittar en hästvan kamrat som kan tänka sig att komma hit och leda ett par pållar ngn dag.

Jag har bestämt mig för att sälja de flesta hönsen. Vi har ingen hönsgård (bara en pytteliten) och det är höns överallt. De värper var de har lust och de som blir inne i hönshuset hackar skatorna sönder. Hönsmat är dyrt och om man bara får 5-6 ägg om dagen blir de dyra. De värper nog egentligen ganska bra, men var?? Jag behåller nog bara 5-7 st och en tupp för husbehov. Jag har även en kläckmaskin att sälja. En rekorderlig sak som nog tar upp mot 100 ägg. I framtiden får jag se om vi bygger en hönsgård på baksidan så man har lite koll på hönsen och slipper ha höns på trappan..



Fint väder och sovit ifatt

Micke är inte hemma. han är ute på en ö och "drar" ris, som det heter. Riset är samma som skulle dras förra året och lär väl ligga kvar även nästa år..
Jag åkte en sväng till Gamleby och köpte en kebabrulle, sedan var jag så trött att jag gick och la mig strax efter 21 och sov i 10 timmar tills Tomas välte ner min klockradio och höll på att skrämma livet ur mig.

Hästarna, de som står inne, är utsläppta och jag äter frukost. Jag ska hämta Zoega ikväll och passa på att undersöka henne inför betäckningen. Jag funderar på om jag vågar ta med mig Raindrop också. Det blir isåfall liiiite överlast på hemvägen och så har de inte träffats på ett tag och jag vet inte hur de gillar att stå i samma släp. Fast jag tjänar ju in en resa och en massa tid. Raindrop ska vi ta bakteriprov på och ev behandla innan seminering. Tanken är Shooting Star på Zoega och Corlensky G på Droppen.


Jackie har fått en son

Oj, nu ligger jag efter här. Jag skriver och lägger ut bilder på Facebook och då kommer bloggen i skymundan. Egentligen är bloggen bättre för jag går ofta tillbaka och läser om olika händelser för att komma ihåg hur det var tex innan fölningar.

Jackie hade vaxproppar i söndagsmorse och det var en vecka innan beräknad fölning. Det var Jarrah som egentligen hade 1/5 som sin dag, men hon har fortfarande långt kvar innan det är dags. Jag tror att även Joline hinner före då hon har ett juver som skulle göra en mjölkko avundssjuk.
Nåväl, efter en heldag i Frödinge så hade Jackie centimeterlånga vaxproppar på kvällen och såg lite eländig ut. Hon hade inte legat mer än jättekorta stunder natten till söndag och straxt efter midnatt natten till måndag la hon sig ner och 00:30 är Jacuzzi född. Han var jättepigg och Jackie hälsade honom välkommen, men fattade sedan inte allls vitsen med att han skulle vara på hennes spända och ömma juver. Hon blev väldigt tressad och lite arg på mig så jag hade svårt att hjälpa till. Jag fick väcka Micke så han fick hjälpa mig att hålla bremsen så jag kunde mjölka och ge honom råmjölk i flaska. Han kunde sedan dia med hjälp av att jag bremsade henne och på ngt sätt verkade hon tycka om det. Det släppte snart så han fick dia utan hjälp, men jag var orolig att han hade fått för lite mat så Thorild fick komma och ta blodprov på honom. Han hade inte ngn foalcheck så det analyserades först på stationen och det värdet var bra, men antikroppshalten var tvunget att skickas och de var sega med analysen, så inte förrän på torsdagen fick jag svaret att det låg på 9 och det ska vara mellan 6-11, så det var bra. Skönt!
Han hade lite problem med bajseriet, som många hingstföl, men efter ett microlax kom tarmbecket och inte förrän i fredagsmorse låg det en jättehög med fölbajs i boxen = stor glädje. Han är jättepigg, så det är nog jag som varit nojig i onödan. Men med Windy förra året och så en kompis svaga föl i lördags (hon dog) så var jag nog lite uppjagad.
Hur som helst, Jacuzzi är underbar och så himla fin!

Ny i världen!


Söt!














RSS 2.0