Eftersök

Igår blev vi utkallade på eftersök igen. En bock hade träffats med ett lungskott och sprungit in i skogen. Istället för att leta så ringde jägaren mig eftersom det började skymma. Det var en massa lung"mojs" på skottplatsen och gott om blod. De blev som galna och hittade bocken på nolltid. han låg i ett hav av kantareller i paraplystorlek, så jag blev också väldigt glad... Det är kul att få testa skarpt, så man vet att hundarna fungerar på riktigt och det verkar de göra. Meya blev helt tokig och slickade ren hela bocken från blod och tänkte sedan dra honom med sig.

Jag har en bild i telefonen. Ska se om jag kan få in den.

Vi har varit i stan idag och burit upp Sammes saker till lägenheten som ligger på 4:e våningen. Många trappsteg blev det! Det blir nog bra när vi fått upp lite saker på väggar och lite gardiner i fönstren. Just nu ekar det lite. Vi var och handlade lite mat på CityGross och sedan köpte han ett hörndatabord på Jysk som han och Hallenberg nu håller på att montera ihop. Nu är han sur för att han inte får igång det nya mobila bredbandet. Han har nog gjort ngt fel för hon som bodde där innan hade samma och hade full täckning.

Vi har packat in alla trädgårdsmöbler och lite annat i hästsläpet nu och ska åka med det till Hagen imorgon. Jag ska försöka hinna med att städa ur uterummet imorgon så att våra husköpare kan få använda det att ställa in saker i.

Lägenheten

Igår fick vi nycklarna till lägenheten och Samme och Micke var och köpte en 32 tums platt-TV som de ska ha där. Idag är det fotboll för både Micke, Samme och Lillis och jag själv jobbar, men imorgon ska vi försöka att flytta in det som ska dit. Vi packade lite igår och han har ganska mkt som familjen bidragit med i form av köksgeråd.

I början av veckan måste vi försöka köra ner några lass med utemöbler och liknande till hagen, för flyttdatumet närmar sig med stormsteg.

Stel som en pinne

Jag har sovit asdåligt inatt eftersom jag vaknat varje gång jag rört mig pga att ryggen är så stel och ÖM. Förvånande nog känns det bättre idag även om jag är ganska stel och öm, lär ju bli ett skapligt blåmärke tvärs över hela ryggen.

Vovvarna och jag har varit ute på promenad nu och jag ska strax åka och jobba.


Investeringar, fall i trappa och eftersök i skarpt läge

Igår var jag iväg och besiktade/idkontrollerade ett par hästar och då åkte jag förbi MediaMarkt och köpte en systemdigitalkamera Nikon D60 till Micke i lite tidig födelsedagspresent. Jag har ju tänkt att använda den själv också...
Jag får återkomma med lite bilder senare idag.

Passade även på att köpa en ny telefon med bluetooth headset. En Ericsson 900i blev det. Den har visst stora möjligheter att skriva i kalender mm samt att det är bra kamera på den.

När jag passerade Bauhaus köpte jag en packe med flyttkartonger. Det lär väl gå åt några nu när vi ska packa ner allt.

På fm ska jag på personalmöte och efter det ska jag och hundarna åka till Mastträddalen och leka resp fika. Efter det är det väl dags att fortsätta röja här hemma, laga mat och åka ut till Björnvarp och tvätta hästtransporten och bära in bäddsoffan som Samme ska ha i lägenheten. Vi får väl förhoppningsvis komma in i den i helgen.

Uppdaterat:
Idag var jag och hundarna i Mastträddalen med Eva och Quinnie. Vi skulle sätta i några kräftburar och när vi rodde ut hängde hundarna med, alla tre. De simmade mest i vägen och Meya väntade bara på att få ta flötena till burarna och även årorna försökte hon ta ett par gånger. Minna och Quinnie gick upp på land ett par gånger, men totalt sett simmade de en bra bit över 500 meter och var i vattnet i ca 1 timme, varav Meya simmade i princip non-stop. Tokiga hundar.


och ett par blombilder, tagna med nya kameran


Jag och Samme var ute hos morfar och Cecilia och hämtade lite porslin och en micro som ska till lägenheten. På vägen ner till dem så halkade jag i trappan och slog i rakt baklänges och fick ett trappsteg rakt i ryggen. jag trodde att jag dog och höll på att svimma flera gånger, så ont gjorde det. Jag fick lägga mig på deras köksgolv och efter en stund gav det sig, men jäklar vad stel och öm jag kommer att vara imorgon.
När vi satt och fikade ringde en man som jagar på Vittvik och ville att jag skulle komma och gå eftersök på en bock med Meya. Eftersom jag inte var hemma så fick han hämta hundarna och prova själv. Minna hade hittat bocken hur lätt som helst och sedan hade även Meya fått gå fram. De var mkt upphetsade och glada när jag kom för att hämta dem och det var knappt att de ville låta mig ta med hundarna, och framförallt Minna hem... Kul att de fungerar praktiskt också.

Elitston på rad

Igår var jag ute i Björnvarp och flyttade hästarna till en ny hage. Jag lyckades få med mina tre elitston på en och samma bild. Vi ska ta kort på dem tillsammans där de står mer uppställda, men det har ännu inte blivit av. Det är nog inte så många stall i Sverige som kan stoltsera med tre elitpremierade ston. Så lite stolt kan man vara!

I täten går Jill, sedan hennes dotter Jarrah och så den svarta Pärla.


Det ser så harmoniskt ut med en flock hästar som betar...


Lilla bus-Jackie

Nä, nu ska jag fortsätta röjandet här hemma. Jag har börjat sortera och packa så smått.

Mer apportering

Igår fortsatte kursen och Minna var väldigt duktig. Hon är så söt när hon ylar på väg fram till fågeln/dummien.
När vi flyttar kommer jag ha bra möjligheter att träna apportering, så det ska jag försöka göra.
Lite bilder från dagen:

Minna lämnar av en vinge.


Minna på väg in med en pippi (den lilla pricken i vattnet)


Ett koncentrerat gäng tittar på Rosso som är på väg upp i berget efter en fågel.


Jag hoppas att det blir en ny kurs i juni. Då ska jag vara med med båda hundarna.

På eftermiddagen åkte jag och jobbade och vi skulle ha åkt på fotbollsmatch, men var kvar hemma istället. 93:orna spelade hemma och vann med 5-2.
Idag är jag billös. S40:n är på service och jag håller på och plockar lite här hemma och tvättar.
Märit har varit här och tittat inför flyttstädningen. Hon ville se hur stort (och säkert skitigt) vi hade för att kunna beräkna tidesåtgången.

Apporteringskurs

I helgen går jag på apporteringskurs med Minna. Det är jättekul!
Hon tyckte inte om att ha en död mink i munne, även om hon bar den till sist. Dessvärre kräktes hon upp frukosten efter en stund, så den var nog väldigt äcklig..
Apportering i vatten är skoj och där är hon jätteduktig. Idag har det varit dummies vi har tränat på, men imorgon kommer vi igång med riktiga fåglar och lite svårare uppgifter.
Hon har ju precis löpt och hanarna har tyckt att hon är väldigt intressant så på slutat sa jag åt den ena tjejem att låta honom komma fram och lukta på henne så han kunde konstatera att det var för sent, typ. Men han hann inte lukta innan Minna fräste ifrån rejält och sedan betade hon av grabbarna en efter en. De fick gå fram och hon sa ifrån och sedan var det lugnt.

Grabbarna är på augustifesten i Norrköping, men skulle komma hem ed en tidig buss eftersom det är match imorgon för bägge lagen. Skönt, så man vet var de är.

Soptippen och jakt på skogens guld

Igår var vi med ett lass till soptippen. Gud, vad skit man samlar på sig och vad många olika högar man ska lägga bråten i när man väl kommit till tippen. Det blir säker minst en vända till. Vi har ett asstort skåp som vi inte vill ta med, så det ska vi väl köra iväg.

Jag har hållit på och pysslat lite idag. Får just inget gjort, men lyckades iallafall sortera ut lite gamla kryddor och kasta. En del hade jag kanske kunnat sälja som antikviteter, så gamla var de.
Ikväll gick vi en sväng i skogen borta vid banvallen för att se om vi hittade ngn svam, men det var dåligt, tre små ynkliga kantareller hittade jag.


I helgen är Minna och jag anmälda till apporteringskurs i Mastträddalen, men nu vet jag inte om vi kan vara med. Hon har ju precis gått ur löpet och jag vet inte om hanhundsägarna som ska vara med på kursen vill att vi kommer. Jag får besked imorgon.

Fotboll

I fredags körde jag Samme och några av grabbarna i laget till match i Svärtinge. Lillis och några fler 93:or var också med. Från att ha åkt på stryk av Sleipner dagen innan hade de ryckt upp sig och vann över Svärtinge med 7-3, så nu gick de om dem och återtog andraplatsen i  serien igen.
Vi stannade på McD på vägen hem och sedan blev jag stoppad av polisen vid Bråta. Jag blev ganska nervös när jag fick syn på dem för jag hade nog väl tilltagna 90 km, men det var bara nykterhetskontroll och frivillig provtagning för mediciner och droger.

Igår jobbade jag. Katarina och jag hade bytt. Det gick bra.

Idag håller vi på och röjer lite skräp. Vi ska lasta in en massa bråte i hästtransporten och köra till tippen med det och sedan kan vi väl börja köra ner lite saker till Hagen, tex trädgårdsmöbler o grejer från garage och förråd.

Lillis spelar match i eftermiddag. De möter Smedby om nu matchen blir av eftersom det regnar så in i vassen. I förra mötet vann WIF med 4-2, men nu har de några spelare mindre, så det är väl frågan hur det går idag. Vi ska heja på dem iallafall. OM det nu blir ngn match i detta regnväder.
Uppdaterat: Matchen blev inställd.

Jag ska ta hundarna och gåt ut en sväg nu i regnet. De gillar det mer än mig...

Katt skulle man vara. Zlatan myser i fåthöljen.

Viltspår och hemsk migrän

I måndags var jag och Eva i Mastträddalen och la 3 öppenklasspår. Vi hade fika med och satt nere vid sjön och fikade och hundarna lekte. Minna och Quinnie sprang som vildar och ömsom jagade varandra ömsom hade dragkamp eller brottades. Meya hade sitt viktiga arbete med att dyka efter, vad det nu är hon dyker efter... Hon har övergått till näckrosor nu och håller till en bit ut där hon inte bottnar. Förut har hon hållit på med pinnar och rötter invid stranden, men nu är det på djupare vatten... Hon dyker ner hela hon och är under vatten bra länge. Hon ser ut som en flodhäst, bara öronen sticker upp.

På tisdagsmorgonen var det dags att gå spåren. Minna var först ut och var så ivrig att hon blev lite slarvig. Hon har ju aldrig gått nattgammalt innan, men fixade det ganska bra och vi sköt även för henne och det var inget konstigt tyckte hon.
Quinnie var också laddad och vimsade lite vid återgången, men sedan gick det bra.
Meya var den som gick bäst denna gång. Hon hade en bautaälgklöv i slutet och fick ta i för att bära hem den. Men oj, vad stolt hon såg ut! På bilden ser hon lite ynklig ut, men det är för att hon tror att jag ska ta ifrån henne klöven.


Vi hade laddat med videokamera för att filma Meya när hon simmade, men idag var det bara "porr" för hela slanten. Minna hade inte ens tid att leka med Quinnie. Bodil kom också och hade Penny och Wilma med sig. Wilma blev getingstucken i läppen och såg ganska ynklig ut. Det gör ju så ont!

På kvällen var jag på ombudsmöte i Linköping. Jag hade dock läst Norrköping, så jag tog en liten omväg kan man säga.

Jag hade haft en tilltagande huvudvärk under dagen och på onsdagmorgonen vaknade jag med hemsk migrän. Mådde skit och tog ett par tabletter, varpå jag mådde ännu mer illa. Åkte till jobbet, men fick be om några timmars avlastning på dagen för att kunna ta en Imigran och sova ett tag. Vaknade vid halv fem och mådde bättre, men var lite matt. Det är fruktansvärt att ha så ont i huvudet. Man tror att skallen ska sprängas i bitar eller att det är ngt allvarligt fel.

Idag har det varit bättre, men lite ont har jag haft samt att man får som träningsvärk i huvudet dagen efter ett ordentligt anfall.
Jag har hämtat två stolar som jag ska måla samt köpt tyg som jag ska klä dem med.

Nu ska jag och hundarna åka till Grännäs och heja på Samme och Lillis som spelar i P16 mot Sleipner. WIF ligger visst 2:a efter Sleipner i serien, så det är toppmöte.

Uppdatering: WIF fick stryk med 3-0. De höll nollan in i halva andra halvlek, men sedan rullade bollarna in. De var inte på topp idag, tyvärr. Hoppas det är bättre imorgon när de spelar i Svärtinge. Jag ska köra dit och det är ganska trevligt för då kan man passa på att titta i handelsträdgården mitt emot.

Skärgården

I helgen var vår båt äntligen fixad så vi kunde ta en tur i skärgården. Vädret skulle vara ostadigt enligt SMHI, men vi fick bara en liten pytteregnskur på lördagkvällen.
Vi var själva vid ett berg på Långholmen utanför Bokö så hundarna kunde springa och bada som de ville. Nu var det mest andra, betydligt mer tvivelaktiga, aktiviteter de ägnade sig åt. Båda löper... Det var rena rama porrberget om man så säger...


Igår var Samme och jag inne i Norrköping och tittade på den lägenhet han ska bo i. Den var fin och bra planerad, så där ska han nog trivas. Det var dock många trappor upp. 64 steg, säger hon som har lägenheten nu...
Samme har skrivit en lista på allt han önskar sig i inflyttningspresent av släkten, och det är inte lite. Men han har tagit upp tex strykjärn och tvättkorg. Vilken 16-åring tänker på sånt???

Imorse var jag och hundarna ute och tittade till hästarna samt gick en vända i skogen i jakt på kantareller. Jag hittade några stycken, lagom till en svampmacka till mig själv.
Jag tog av Jill flughuvan. Det ser så obekvämt ut att ha den på. Vi får se hur hon blir i ögonen nu. Om det blir irriterat får väl huvan åka på igen. Hon är fin nu gamla Jill. Hullet är bra och hon ser ganska pigg ut. Hon är ju ändå snart 30 år.


Lilla Jackie var halt på höger bak. Det såg ut att vara ända nere i hoven hon hade ont. Jag tyckte att hon var lite varm på hoven och hon var inte svullen någonstans, så det är väl troligtvis en hovböld på gång. Jag får undersöka det närmare ikväll, men det satt iallafall ingen intrampat som jag kunde se.

BWO och hundlek

Idag när jag skjutsade Samme till värdshuset så var BWO där och åt. Martin var rätt söt även i verkligheten och Alexander var klädd i kortbyxor och inte precis söt... Kul att ha sett lite kändisar!


Jag och hundarna hade stämt träff med Eva och Quinnie i Mastträddalen för lite lek. Gissa om de hade roligt. De lekte oavbrutet i 1,5 timme. Meya har ju "jobbat" med en stock på botten hela våren och idag, äntligen, fick hon upp den! Yes!



Nora kastade pinnar och bark till vovvarna och Meya är på hugget.


Nora äter kex och Meya är sugen på att smaka..


Jag har börjat rensa lite bland skräpet här hemma och har fått ihop en proppfull sopsäck bara från datorskåpet och skänken i sovrummet. Nästan bara papper. Fattar inte hur mkt man kan samla på sig egentligen.

Chippet återfunnet!

Efter lite scanning hittade jag Minnas försvunna chip. Det har flyttat sig ner en bit på högra skulderbladet, så det sitter inte kvar i ursprungspositionen mitt mellan skulderbladen.

Regn och ruskväder

De senaste dagarna har verkligen varit konraster till förra veckans strålande sommarväder. Regn i stora mängder och gråkall blåst som får mig att tänka på hösten. Usch!

Jag skjutsade Samme till jobbet idag eftersom Malin bjudit in mig på kaffe. Vi fikade och sedan var vi och tittade på deras nya foderponny, Hagens Freddy.  Bara 4 år och redan helt vit. Han var fin!

Igår jobbade jag och idag har jag bland annat chippat några föl. Det är ju ett tag sedan sist, men det gick mkt bra. Alla fick chip där de skulle ha dem och alla blev av med lite av sin svans till DNA-prov och jag lyckades förshoppningsvis få alla sjuttioelva blanketter och chipremsor rätt. Det är otroligt vilken pappershantering det är för att registrera ett föl.

Nu ska jag hämta chipläsaren och leta efter Minnas chip. När jag skulle prova den innan jag stack förut så hittade jag inte ngt chip i nacken på henne. Meyas satt däremot där det skulle. Tydligen kan de vandra i kroppen så jag får scanna henne från topp till tå i jakt på det förlorade chipet...

Jarrah på vift i havreåkern!

Idag ringde Olle och sa att Jarrah gick i havren och att de andra stod och hängde vid staketet, som såg ut att ligga ner. Häromdagen var det dottern, Jackie, som försåg sig av den goda havren, men Jonas fick in henne och satte igång elen som inte varit på innan. De brukar inte ge sig på staketen, så jag vet inte om de har fått hjälp av ngt vilt att öppna upp möjligheten. Hur som helst, jag åkte ut, men hade inga förhoppningar om att kunna ta henne, eftersom hon helt plötsligt blivit helt omöjlig att ens komma i närheten av i hagen och än minddre utanför hagen... Men hon var nog sugen på att komma in till de andra, för hon lät sig fångas utan problem. Sedan fick jag laga staket en stund innan jag kunde dra igång elen igen. Dumma djur!
Hoppas att de inte fått smak på havren nu för om de fortsätter att gå ut kan vi inte ha dem kvar i den hagen.

Hundarna och jag gick en sväng i skogen för att kolla efter kantareller. Vi hittade 0 st!
För ett par veckor sedan plockade jag iallafall ihop till  två svampmackor var, men nu har det nog varit för torrt och varmt för det fanns inte ett enda spår efter ngn svamp.

Grabbarna o morfar har köpt ny leksak

Igår var vi i Åkersstyckebruk och köpte en liten sportbåt. Det är Samme, Lillis och morfar som har gått ihop och köpt den. Det är 70 ha på den lilla pluttbåten, så den bör gå ganska snabbt och den orkar dra tex vattenskidor, ring och andra leksaker. Samme var ute och provkörde den på kvällen efter en liten övningskörning med Micke.


RSS 2.0