Trött

Idag har jag varit skittrött och det beror säkert på att jag tog en Imigran igårkväll efter att ha haft huvudvärk i ca 2 dygn. Huvudvärken försvann, men det kom trötthet istället.
Jag har inte uträttat så mkt idag mer än dammsugning och rengöring av vedspisen, stallet, mockat och fixat till hönsen samt varit och handlat mat eftersom kylskåpet nästan var helt tömt. Det är så himla tråkigt att handla!
Nu lagar jag mat. Det ska bli entrecote, potatisgratäng och hemgjord rödvinssås.

Det ryktas att det siktats varg i närområdet flera gånger den senaste tiden och särskilt för ett par veckor sedan. Jag tänker på den kvällen Minna var helt galen ute och skällde och morrade åt alla möjliga riktningar. Tänk om hon kände varglukt??!! Jag skulle gärna vilja se den och hoppas ha nära till kameran om jag har sådan tur. Min näst högsta viltönskan är att se ett livs levande lodjur. Jag är intresserad av alla slags djur, även de vilda.
Jag lånar en bild på nätet så länge.


Jag missade att lägga in en bild på carportsbygget häromdagen när jag skrev om det. Här kommer en:


Fredagskväll = inget att se på TV. Det blir mat och ett glas vin och sedan kvällsfodring och godnatt!

Bilder på ettåringarna

Jag fotade de nyblivna ettåringarna häromdagen. Jag är så nöjd med hela årgången 2010. Det är jättefina alla tre och är därtill väldigt trevliga. Joplin är så gott som såld till Pia. Ur den stammen har jag redan ston för avel, men Zoda får stanna nu när Zoega är såld. Jag har bara Zinnia ur den familjen i övrigt och hon har ännu inte nedkommit med någon fölunge, så det känns tryggt att ha även Zoda kvar som blivande avelssto. Windy får också stanna tillsvidare. Jag tycker om Raindrop, men hon blev inte dräktig förra året och det var lite bekymmersamt med att hon läckte mjölk innan fölning och Windy blev dålig. Jag vet ju inte om hon tar sig i år. Gör hon inte det så får Windy bli min tredje linje. Pärlans familj är "utdöd" hos oss eftersom vi inte har någon dotter kvar efter henne och det är roligt att följa olika stolinjer och se vad de ger.


Zoda och Justin från 29/1


Zoda, Joplin och Windy


Zoda i motljus


Vackra Windy


Windy


Windy


Den sötaste någonsin - Joplin


Joplin


Justin 29/1 (tjockis)

Zoega har fått ett nytt hem och fick stanna kvar i stallet där hoon varit på utbildning. En tjej i stallet har köpt henne. Jag var och tittade när hon löshoppade för ett par veckor sedan och hon har blivit så himla fin. Borta är tjocka magen efter fölning och fri tillgång på mat. Hon är mer slimmad ooch det är till hennes fördel. Dessutom är hon blank och välputsad!



Händer inte mycket

Det händer inte så mycket här. Jag jobbar ungefär vart fjärde dygn och däremmellan är det mockning och annat pyssel här hemma.

Det har varit två dagar med skitväder och mycket blåst och ca 2 dm snö som mest kom på tvären och letade sig in i varenda liten springa i stall och ladugård.

Samme och Marcus har satt upp takstolarna på carporten och nu börjar man se hur det kommer att bli. Det kommer nog att bli jättefint! På tisdag ska de fortsätta med läkten och så ska vi åka och handla panel och takplåt.

Skogsmaskinen har varit här och slutavverkat två partier i vår fina skog och nu är skotaren här och kör ut det. Det blir dessvärre fula spår efter maskinerna eftersom det inte är någon tjäle i marken. Kanske blir det lite fruset nu i spåren så att det iallafall inte blir värre när han kör efter helgen.

Justin ska flytta till Sundsvall i mars och förhoppningsvis även Joplin. Det skulle vara toppen om de fick flytta tillsammans och bo ihop hos Pia. Jag har blivit så blödig med åren och är livrädd att mina hästar ska hamna i dåliga hem och inte ha det bra. Pia har haft en av Jarrahs döttrar i 11 år, men fick tyvärr avliva henne hastigt vid nyår då hon fick akut och svår fång. Hon har eget stall där hon bor och har bara sina egna hästar där. Jag vet också att de får bra utbildning och chans att visa upp sig på tävlingsbanorna.

Vildmarkshotellet

Jag har varit på konferens med Agria i två dagar. Vi har varit på Vildmarkshotellet och ätit underbart god mat och haft trevligt tillsammans. Jan Brink var på plats och preatade om sina framgångar rent företagsmässigt. Kul att höra! Vi fick se en delfinshow och det är fantastiskt vad kloka och läraktiga de är.


Mamma har mockat och fixat stallet när jag har varit borta, vilket jag är mkt tacksam för.
Det är glashalt här hemma och jag var tvungen att sanda lite innan hästarna kunde gå in ikväll. Det är otäckt om de halkar och fläker sig.

Jag såg en räv förut. Den var inte mer än 200 meter härifrån och hönsen som just börjat gå ut efter den kalla perioden. Bäst att ha dem instängda när vi inte är hemma.

RSS 2.0