Musjägaren Meya

Meya hittade en liten råtta idag. Den var utmed vår husgavel och hon lyckades få tag på den och ... tugg, tugg, kras, så var den ett minne blott. Äckliga hund! Fast det var duktigt av henne att fånga den. Som en god fostermor hade hon väl kunnat ge den till sitt fosterbarn, Tomas, att öva sig på.


Jobb, jobb och åter jobb

Åter ett par dagar med jobb. Igår var vi många som jobbade med stallet, Micke hade semaster och hade en kompis här samt att alla tre grabbar var hemma och körde på några timmar. Nu är hela nederdelen på plats och alla fönster är monterade så nu är det taket som ska monteras. Man ser att det ska bli ett stall nu och det är kul!

Lillis och jag målade grundfärg på stallet och jag har fortsatt med det idag. Imorgon räknar jag med att vara färdig med utsidan och ska gå på insidan med den ljusgrå lasyren. Jag har tänkt grått nedtill och vit lasyr upptill.

Bilder kommer...

Micke har gjort lite annat idag, tex stängt av vattnet i lilla huset, klippt sönder alla löv, men det blev en stund med stallet också.
Imorgon kör vi på igen.

Vi har sagt upp vår lägenhet i Norrköping och tingat på en i Viken istället. Grabbarna vill inte bo i stan och då är det lika bra att de får en lägenhet där de vill bo. Hoppas bara att de håller sams när de ska bo ihop. Lägenheten är en 1,5 rummare. Jättemysig!


Oktobermarknad mm

Igår slutade jag ett jobbdygn och sedan hade jag fullt upp med jobb hela dagen tills jag tog mig tid att gå en sväng på årets oktobermarknad. Jag köpte 28 par strumpor och en burk hjortronsylt.
Efter det var det bara att åka hem och styra med hästar och andra smådjur.

Idag har jag haft Milla här med två kompisar. En av dem kikade på Justin och den andra har haft en av mina första uppfödningar, Cheyenne. Kul att få se blder på henne som vuxen. Jag hade letat fram ett album med bilder på henne som föl.
Justin sprag runt och stilade. Han är stor och rejäl och absolut inte i sin vackraste ålder så vi får väl se hur det blir.

Ikväll har jag båda mina barn hemma. Trevligt att se dem här! Vi ska jobba med stallet imorgon. Micke är ledig och en kompis till honom kommer och hjälper oss. Själv får jag stå för markservice mm. Jag tänke även ta bort mitt grisstaket. Det behövs inte längre...

Regnar var eviga dag

Varför regnar det varje dag? Fast det står i alla prognoser att det inte ska? Allt blir jobbigt när det bara regnar och det blir lerigt och blött överallt.

Vi har jobbat på med stallet och jag har köpt färg. Men vi ka inte måla när det är så här fuktigt. Det måste torka upp i ett par dagar först.
Jag längtar efter att det blir klart så hästarna kan få flytta in och jag får allt samlat under ett tak.
Jag beställde 5 pallar spån igår. Det blir så mycket fräschare om man har lite spån i botten som suger upp och sedan halm över för mysfaktor och att de ska ha ngt att pyssla med.



Tomas terrar Troja:

 

Nu ska jag gå ut och fodra djuren och sedan måste jag duscha och raka benen. Det är ev bad på jobbet idag och mina ben är lite eftersatta... De kan inte visas upp i ett badhus i nuvarande utseende. Jag går på ett jobbdygn idag.


Blött och jävligt lerigt

Det är blött överallt och börjar bli lerigt i hagarna. Vi har väl inte speciellt lerigt om man jämför med många andra ställen, men 8 hästar trampar omkring en del och med allt jäkla regnande blir resultatet LERA.
Hästarna står inne på natten och fölen ligger väldigt mycket. Jag tittar på dem i monitorn och nyss låg Jarrah med både Bruce och Justin framför sig. Det är lite gulligt att de tar hand om varandras barn.

Micke hade en incident med Jackie i spiltan igår. Hon hade troligen försökt att vända sig, men fastnat så hon stod typ bakochfram med huvudet ner mellan benen. Han fick skära loss henne, men sedan stod hon lugnt och det gör hon idag också, med lite kortare grimskaft.

Vi har dessutom en extrahund här över helgen. Troja, som är ganska lurvig i jämförelse med mina små änglar.

Tomas är en riktig bråkstake. han kan hålla igång med hundarna så de nästan blir rädda för honom. Han ger sig även på Zlatan, som inte gillar det. Han blir arg och fräser ifrån och då kommer Meya rännandes och ska försvara den lilla. Modersinstinkterna har vaknat trots att han är så bråkig och av fel färg...

Vi har gjort lite på stallet idag, men hann inte så långt för först regnade det och sedan var vi tvungna att fixa staketstolparna som hade gått av. Det var inte älgar, för det finns inga älgar här. Troligen var det ngn häst som hade fastnat och dragit med sig allt i panik, men jag kan inte se vem som är skyldig för ingen har en enda skråma.
Om det inte regnar imorgon ska vi fortsätta då. Pappa kommer och gör lite tålamodsprövande pilljobb som inte Micke kan handskas med och vi fortsätter med överväggar och fönster.

Godnatt!

Hästskrällen

Idag när jag kom hem så hade ngn dragit ner ca 150 meter staket och brutit av x antal stolpar. Man blir så trött! De var ute i regnet inatt eftersom jag jobbade, men inatt ska de komma in igen. Jag har ordnat det så att jag kan ha alla inne tills stallet är klart även om det var med visst missnöje som Raindrop och Zoega fick dela på den mindre lösdriften (grindar mellan dem). Övriga var lugna och fina. Joline och Jackie står inne i ladugården i varsin spilta och Bergin och Jarrah med söner bor i stora lösdriften med en lina som delar stona. Fölen kan gå under och vara i hela utrymmet.

Vädret är fantastiskt! Så blött och lerigt att man kan bli deprimerad för mindre. Vi ska försöka jobba på med stallet i helgen och även nästa vecka när grabbarna har höstlov.

Jag ska åka tillbaka och jobba i eftermiddag. Jag har bytt ett pass.


Stallet växer fram..

Efter en hel dags slit så ser man att det ska bli ett stall:




Bygger stall

Vi håller på med monteringen av stallet och jag har grejat med det idag på egen hand. Det är första varvet panel som är på gång och det kan t o m jag sätta upp. Det blir väl värre när vi ska upp på taket.



Idag har jag kommit ända bort till nästa gavel, alltså halva stallet nertill. Micke är ledig imorgon och då ska vi iallafall hinna färdigt hela bottenvarvet, mellanväggarna och gärna en bit på det övre varvet. Det tar väl lite extra tid eftersom man ska ha dit fönstren där. Det är ganska enkelt så här långt och inte mycket man måste såga. Bilder kommer imorgon. Glömde kameran inne idag.

En liten Tomas:


Minna och Tomas:


Stallmonteringen påbörjad

Idag har Micke och pappa börjat att montera stallet. Naturligtvis i regn och halv storm. Det har gått bra hittills.
Jag kompetterar med bild vartefter.

Jag jobbade fredag till lördag och jobbar även dygnet söndag till måndag. Om vädret är OK åker vi nog hem hit imorgon och är ute.

Det var hål på två av mina Maranägg idag. Troligen blir det bara de som kläcks för hönan har lämnat dem två gånger så de blev kalla och imorse var det en lampa trasig i kläckare så det bara var 30 grader i den. Jag ska gå ut och kika i den nu.




Hollywoodfruar

Detta klipp hade min kollega Carsten lagt ut på Facebook. Jag tyckte att det var skitbra!

Hollywoodfruar

Blåsigt

Gud, vad det ska blåsa vareviga dag. Regnar det inte så blåser det som satan. Jag hatar blåst! Hur kul är det att försöka ta ett greptag med halm med ut till grisarna och 90% blåser bort?

Idag har Micca från Kättilö varit på besök. Hon hade med sig lunch och vi var ute och kollade runt lite (i blåsten). Jättetrevligt! Vi hade massor att prata om. Jag måste åka ut och hälsa på henne ngn dag.

Idag ringde Agnetha och sa att de vill köpa lilla Bruce. Det blir jättebra och jag är så glad för det. Det är så roligt när de hamnar hos ordentliga människor och där kommer han att få en liten matte som säkert kommer att älska honom och en ordentlig utbildning till rid/tävlingsponny. Han kommer att få en jämngammal kompis och det är jättebra. Själv får jag en hingstunge ensam här, men jag kanske kan låna in ett sällskap om han inte säljs han också.

Jag var i Björnvarp och hämtade lite grismat förut och då ledde jag Jill mfl till maskinhallen. De hade inte fattat att den var öppen för säsongen. Jill, den gamla damen, halkade på ett halt berg och ramlade omkull. Hon bet sig nog i tungan för hon blödde lite i munnen, annars blev hon mest rädd. Det blev jag också. Jag tyckte så synd om henne.
Pärlan:

Denna dag...

.. har passerat förbi utan att något speciellt har hänt. Jag chippade grannens häst och fikade hos dem på förmiddagen.

Var ute och pysslade lite med hästarna, klippte lite örontofsar, kapade några svansar och klippte av Droppens hemska man. Hon såg ut som en travhäst med den långa manen. Nu är den lite ojämn, men om ngn vecka kommer det att se OK ut.

Jag tog på Jarrah, Raindrop och Zoega regntäcke eftersom SMHI hotar med regn inatt och imorgon. Jag hittade ett litet täcke sedan shettistiden och provade det på Justin. Han, som inte blev tam förrän 22/8 när han var på fölmönstring, höjde knappt på ögonbrynet. Milla, jag tog naturligtvis av det direkt. Han är faktiskt väldigt trevlig. Synd att det är en hingst...

Lilla Bruce visade på hopptalanger när han hoppade över 4-hjulingsvagnen där den är som bredast (vid däcken). Den var dessutom fullalstad med ensilage så det var nog bortåt 1 meter högt och säkert 2 meter brett. Fälttävlan kanske? Han komm i full fart och hann inte bromsa. Han kunde inte väja för där stod arga Raindrop, så då fick det bli framåt.

Jag fick en extrahund här inatt. Troja blev dumpad här. Det gör inget för jag tänker nog lämna tillbaka henne inkl mina två imorgonförmiddag och åka till Ikea och köpa en jäkla låda som saknades när vi satte ihop de nya köksskåpen. Är det inte typiskt?
Jag har varit ute och gått i skogen med hundarna och när Troja är är så är det lite mer fart över promenaderna. Hon kan springa den hunden.
Vi hittade inte någon räv idag, men igår så fick Minna och Meya nästan tag på en som nog låg och sov under en gran. Jäklar, vad de jagade den stackaren. Minna med fullt jaktskall. Det är bra att de usla rävarna lär sig att det finns hundar här så kanske de inte vågar sig fram och äter mina höns. Jag blev ju av med en häromdagen, men det var höken.

Paraflaxer kan vara farliga, men Jackie hade mkt svårt att låta bli att kika nära på det.


Brucebilder


Jarrah är tunn, men det blir hon alltid när hon har föl oavsett hur mkt mat hon äter. Sedan blir hon fet som en tunna när hon inte har föl. Viktpendlare!

Han är överbyggd och lurvig, men jättesöt.


Gjutarbilder

Här kommer ett par bilder från gjutningen förra veckan. Det spöregnade hela dagen så det var inte så skönt. Tack alla som var med och hjälpte till.


Dåligt med inlägg och bilder här

Det händer inte så mycket här just nu. Jag ska jobba ett dygn och på torsdag har jag ett par föl att chippa och på fredag har jag besök på vårdcentralen med anledning av min ev getingallergi och så kommer det ev en spekulant på Joker.

Vår lilla katt har fått ett namn. Tomas! Bra kattnamn. Lillis hade träffat en katt som hette Patrik och då sa jag att då kan vår lika gärna heta Tomas, och så fick det bli. Han är så himla vild och busig. Stackars Meya får ha mycket tålamod för han ger sig på henne mest.

Jag har bilder att lägga ut, men har inte haft tid. Det kommer...
Det lär inte hända så mycket med stallbygget på ett tag för i helgen ska Micke till Danmark och titta på Sverige-Danmark i fotboll.
Jag hoppas kunna anlita pappa och ngn mer till nästa helg att börja monteringen.

Plattan gjuten

Nu var det ett tag sedan jag skrev, men vi har gjutit plattan till stallet samt i lilla lösdriften. Det ösregnade mest hela dagen oh var inte skönt, men det givk ändå.
Nu är det bara att börja montera stallet.

I lördags var jag på Ladies Night på Himmelstalund. Det var en trevlig kväll, men ganska dyrt.

Innan jag åkte på det så jobbade jag några timmar och då var vi på A-lagsmatch mot Lotorp som WIF vann med 20-0!! Därmed gick laget upp till div 4. Grattis och hoppas att det är Vikskillar som ska spela nästa år också. De har ett bra lag och flera duktiga juniorer att fylla på med om de fortsätter att utvecklas.

Igår var jag på juniorlagets sista match för säsongen och de vann med 3-2 över Bråvalla. De var duktiga och spelade bra trots att det hade varit stor fest på Melkes på lördagskvällen för att fira A-laget.

Jag återkommer under dagen med lite stallbilder för nu ska jag åka och chippa 5 st små ponnyföl.

RSS 2.0