Ligger efter med bilder

Jag tar så mycket bilder och lägger ut på Facebook, men vill även ha dem här av den händelse att dator el extern hårddisk pajar. Jag lägger ju inte ut alla, men ett axplock av de som blir skapliga.

Jarrah går nu med de som redan fölat och det går jättebra. Hon och Jackie kliar varandra dagarna i ända. Hon är inte intresserad av fölen, bara av Jackie.

Fölen börjar nu att intressera sig för varandra och det är inte långt kvar innan de jagar varandra och leker hej vilt. Zuprema har varit lite blyg, men nu går det bra att klia henne i boxen. Ute är hon ännu lite skeptisk. Rainman vill nog helst krypa innanför kläderna så honom får jag nog låta bli att gulla med ett tag så han inte blir FÖR kärvänlig. Jairzinho är skygg som ett rådjur, men det brukar ge sig så småningom.

Film på Jairzinho från igår: http://www.youtube.com/watch?v=g7LFIoekbvM&feature=youtube_gdata och på Rainman: http://www.youtube.com/watch?v=0LV_LL35Z9I

Lite bilder:










Jag får fortsätta en annan gång.. har massor.

Mer bilder och film


Jag har jobbat ett dygn och var bara hemma en snabbis och mockade och hade mammor och barn ute igår. Idag har de fått vara ute mer och jag har gjort ordentligt rent hos dem. Det blir otroligt blött av ston med föl som står inne mcyekt trots att jag har spån i botten under all halm. Nu är jag kanske i överkant pedant, men jag vill att de alltid ska kunna ligga rent och torrt. Det är mycket jobb..
Idag flyttade vi ena foderhäcken för att få bort hästarna från den värsta leran, men eftersom Jarrah helst vill stå här hemma och glo efter fölen så går inte Joline heller iväg och går inte Joline så stannar även Jodie... Jag kanske ska låta Jarrah gå med stona som redan fölat istället. Jag får se om jag provar det imorgon.


Zoega och Zuprema


Rainman


Zoega och Zuprema


Hela gänget


Rainman och Raindrop


Rainman tittar på sin konstiga mamma


Zupremas mamma är lika konstig


Zuprema


Jairzinho


Jairzinho


Jairzinho


Jairzinho


Jairzinho


Jairzinho


Jairzinho


Jairzinho


Jairzinho


Jairzinho


Jairzinho

http://www.youtube.com/watch?v=eyTcJ1nfKhs&feature=youtube_gdata
Film på Jairzinho

http://www.youtube.com/watch?v=7MrfGuVclIA&context=C43a2e85ADvjVQa1PpcFMe3w79A82iFDE_xGmWr9AVNq-CtYyFtes=
Film på Zuprema och Rainman

Mer fölbilder

Jag älskar att fota mina fölisar:


Jackie med sin Jairzinho


Fin kille!




Rainman tittar på mamma som bär sig konstigt åt.


Jackie och Jairzinho igen


Jackie är väldigt tjusig även om hon är lite (hm) fet så att en del av hennes linjer försvinner.








Rainman kollar viktiga saker


Zuprema kollar träden


Zoda gör konster


Fin frisyr i landningen




Bergin

Föl nummer tre är också här

Natten till 16/4 fölade Jackie plötsligt och fick en son e.Bellagio. Han är brun med liten stjärn och vita bakkotor. Det är en otroligt liten och späd liten kille och ngn föreslog att han skulle heta Jaguar. Inget kunde passa sämre :).
Jag trodde inte att hon skulle föla och så sent som vid midnatt när jag tittade på monitorn så låg hon helt lugnt och sov. När jag vaknade till vid 02:30 stod hon och bökade i halmen och då gick jag upp och stängde av svettgjorden och satte mig här vid datorn och tittade på henne. Kl.02:40 la hon sig och jag gick ut och 02.50 var han ute. Det går undan! Det var en pigg liten kille som gjorde alla rätt på kort tid.
Nu är det namnfunderingar och hittills är Jagger och Jairzinho bäst.
















Söt som socker!

Nu har det pluppat ut tre föl på ca en vecka, men det dröjer ett tag tills det sista kommer. Alla har fölat med ca 14 dagar kvar till beräknat datum, men Jarrah brukar alltid gå över tiden. man kan ju hoppas att hon iallafall håller tiden i år så det inte blir så långt glapp mellan fölen.
Godnatt!


Fler bilder

Jag fortsätter med bilder på fölen som inte kom med sist.











Två killar som kommit på att de är hingstar nu.

Lilla Sally är alltid med när hästarna är ute, ibland med livet som insats.






Igår regnade det hela dagen utan avbrott. Alla hästar frös och stod inne nästan hela dagen. Jag fick serva med mockning och mat. Fölen höll på att explodera i sina boxar så de fick gå ut en halvtimme medan jag mockade och springa av sig det värsta. Idag är det solsken så jag hoppas att de kan gå ut fler gånger. Det är så blött och kallt i marken att de inte får ligga ute.

Fin bild på Droppen och Rainman

Fölen i hagen

Idag har fölen med mammor varit i hagen i ett par omgångar och lillen följde mamma riktigt bra. Han har varit dålig på det förut. Jag har varit med så att de inte blandar ihop mammorna och kommer för nära. Droppen var nöjd för hon vill inte vara inne ensam med bara sitt föl och Zoega vill gå i hagen med sitt föl. Den är ju några dagar äldre och springer mer.


















Föl nummer två kom inatt

Inatt vid 01:30 larmade fölvakten att det var dags för fölning. Det var Raindrop som fick ett hingstföl e.Corlensky G. Han är mörkbrun men skimlar troligen av såsmåningom. Han ska heta Rainman. Dels heter stona ngt på/med regn i flera generationer och så regnade det när han föddes.
Det var första gången jag fick se det som kallas Red bag delivery, dvs att moderkakan ligger för och hindrar fölet att komma ut. Tack vare selen var jag snabbt ute och kunde slita sönder den och fölet kom ut som det skulle. Jag blev ganska blodig då det är mycket blod i moderkakan. Fölungen ar väldigt pigg och försökte resa sig redan när han hade halva kroppen kvar i Droppen. Han var sedan snabb upp på benen och hittade snabbt till maten. han fick 2 dl superbra råmjölk som jag hade från Zinnia, men Drppens var mkt bättre i år om man jämför med när Windy föddes. han har diat väldigt ofta och mycket, så jag tror att han har fått i sig mer än nog.
Efter en lång natt har jag jobbat ett pass och eftersom det har varit regingt hela dagen har de inte varit ute än. Det får bli imorgon.

Den andra bebisen var ute en stund på förmiddagen när jag mockade och det var uppehåll. Jag satte på elen då hon gärna tuggar på staketet och jag vill inte ha ut fölen utanför hagen med risk att de fastnar eller att mammorna följer efter. Zuprema är en mkt alert bebis. Jäklar vad det går!

Imorgon blir det mer bilder!

Första fölet är här!

Jag skulle jobba hela dygnet i fredags, men kl.20:30 ringde Micke och sa att det låg ett föl i Zoegas box. Henne hade jag inte ens börjat titta på för jag trodde att Droppen och kanske Jackie skulle hinna före, så kamerorna satt uppe hos dem. Jag blev avlöst av en snäll kollega och hastade hem i snöstormen på sommardäck. När jag kom hade fölet redan arit uppe på benen och var nästan helt torr, så hon kom nog direkt när husse tog in dem vid 18:30. Det var ju ruskväder hela dagen och jag hade hästarna täckade och hade bett husse att ta av åtminstone Droppen hennes täcke. Han hade överträffat sig själv och tagit av både Zoega, Joline och Jodie också och det var ju bra så hon slapp föla med ett surt täcke på sig (de var inte sura på insidan förstås).

Fölet var ett piggt stoföl som ska heta Zuprema, som är en av Zoegas kaffesorter. Jag är lite osäker på hur man säger det, men jag tror att vi ska säga det mer som Zuprima. 
De var ute en liten sväng igår och ska få gå ut även idag när det blir lite varmare.



Tjuren Ferdinand kikar ut lite blygt.








Zuprema f.120406 e.Shooting Star u.Zoega e.Figaro R


Inte varje dag Sally kan ligga så stilla nära de andra utan att bråka med dem så att de går si väg.




Bakslag

Igår kom väderbakslaget! Det både snöade och blåste hela förmiddagen, men slutade vid lunch och det mesta av snön försvann, men det var kallt och inatt har det nog varit ner mot 6 minus. Burr! Vi eldade i köksspisen på kvällen och det blev varmt och skönt.
Idag är det strålande sol igen! Härligt!

Avelsföreningen (NKLH) hade årsmöte igår och jag är numera ordförande för densamma. Jag hoppas att jag ska hinna med det också...

Idag ska jag se till att Windy och Zoda får flytta ut i lilla stallet igen så Droppen och Jarrah slipper ha Windy mellan sig i hennes provisoriska boning i gången. De är så arga på henne och hon retas med dem. Droppen börjar på att se fölfärdig ut och jag vill inte att hon ska trampa sitt föl för att hon måste attackera sin andra dotter som glor in i boxen genom gallret. Jag ska även sätta igång fölningsgjorden och se att den fungerar som den ska. Hon får börja ha den på sig om nätterna nu. Jag hoppas att det dröjer minst en vecka till, men hon är lite lurig.
I morse när jag tog ut hästarna stack hon direkt ner i skogen och försvann. Helt ensam. Hon brukar aldrig gå iväg ensam i vanliga fall. Hon kom tillbaka efter en stund, men som sagt, beteendet är inte riktigt likt henne.

Ikväll ska jag åka ner till Lillis och se till att han får upp lite gardiner och tavlor i sin lägenhet. Det blev jättebra med möblerna och allt han har köpt.

Lilla Sally är så duktig och tar egna råttor nu. Hon kom just in med en. Jag slängde ut henne och råttan och hon kom in igen. Hon vill leka med den inne! Vi är inte överns i den frågan så nu är kattluckan tillfälligt låst och hon försöker öppna den. Hon morrar hela tiden för hon vill inte att ngn av de andra ska titta på hennes byte.

RSS 2.0