Lillis 17 år!

Idag fyller Lillis 17 år. Han är född kl.01:03 och exakt då spelades låten "What´s up" med "4 Non Blondes". Vi hade då varit inne på förlossningen sedan ca 22:30-tiden då det skulle betesputsas, uträttas en mängd ärenden och ätas mm innan vi hade tid att åka dit. Snabba ryck då, men idag är han inte så snabb av sig.


Idag har hönsen fått rent och fint och de har belönat oss med 9 ägg. Duktiga pullor!

Vi var en sväng till Fyrudden och åt lunch och inhanndlade lite rökta räkor och aioli till kvällen. Mums!

Jag har beslutsångest ang. vilka föl jag ska visa eller om jag ska visa alla och hur det isåfall ska gå till. Jag har ngn dag till på mig...

Jackie och Pärlan kom hit ikväll

Jag hämtade hem Jackie och Pärlan förut. Jag ville att Jackie skulle gå här med sin flock som hon kommer att gå med sedan och för att inte Pärlan skulle bli ensam så fick hon också åka med. Tyvärr spöregnade det, annars hade jag nog kunnat få lite fina bilder på hästarna när återföreningen var ett faktum. Jarrah och Pärla har inte setts på 2 år.
Pärlan har inte åkt transport på ca 5 år. Hon var lite tevksam till om hon verkligen skulle gå med på det, men så bestämde hon sig för att det nog kunde vara lite kul. Jackie har blivit jätteduktig och går bara raka spåret in på sin plats.
Jag fodrar Droppen med kraftfoder två gånger per dag. Först gick det bra att bara ställa in en hink till henne, men sedan Zinnia kom hem så vill hon äta också och Droppen tillåter det och jag har inte ngn lust att låta en redan fet häst äta dyrt proteinfoder, så jag får stå och vakta medan hon äter.

Det regnar oavbrutet och liak efterlängtat som regnet var, lika efterlängtad är solen nu. Man blir aldrig nöjd!

Imorgon fyller Lillis 17 år. Han är med Samme och 8 grabbar till i Tylösand denna vecka och kommer hem på söndag, så vi får fira honom då.

Äntligen regn!

Visst behövdes det ordentligt med regn, men behövde det bli svinkallt också? 10 grader är lite väl kyligt. Det är en skillnad på ca 20 grader mot för ett par dagar sedan. Jag var och kollade till hästarna imorse och de låg i det blöta gräset och sov och såg inte ut att lida. Förmodligen tycker de att det är skönt att slippa att flygfän.

Zoda & Joplin på bild

Jag fick ett par bra bilder på Zoda förut. Hon är stor och fortfarande överbyggd, men rör sig väldigt trevligt. Pälsen ser dock bedrövlig ut. Joplin har fällt mer, men Zoda hade lurvigare päls från början.



Raindrop och Windy är på Lindevik. Droppen semineras imorgon. Håll tummarna för att det är treje gången gillt även på henne.
Inatt går hästarna här i "trädgården". Imorgon ska de bort på grannens bete. Vallen där de gått i två veckor blev putsad förut så nu hoppas jag på regn och lite återväxt.

Joplin:



Meya och Tomas - ömsesidig kärlek

Meya och Tomas hade en riktig mysstund här förut. Tomas stryker sig mot Meya och spinner ljudligt och hon naggar och styr med honom. Det är underbara ihop och man ser att de är "mor och son" trots att de inte riktigt liknar varandra.









Minna får titta på. Hon blir alldeles för ivrig så Tomas är inte lika avslappnad med henne.

Zinnia är äntligen dräktig!

Tredje gången gillt och Zinnia är dräktig med Zuidenwind. Jag blev så himla glad! Hoppas att hon behåller det bara. Jag tänker inte åka och kolla henne mer utan väntar tills i höst då Thorild får komma hit och känna på dem. Dels är det för sent att göra ngt om hon resorberar och så blir hon så orolig av att åka. Hon har verkligen blivit jätteduktig och igår lastade jag henne helt ensam mitt på stallplan på Lindevik. När man kommer fram darrar hon lite, men det går över direkt. Första gångerna vi åkte så flöt hon i svett och skakade så att hela släpet vibrerade.
Övning ger färdighet!
Nu är det bara Raindrop kvar och hon ska kollas på fredag igen. Jag sprutade henne igår (för att hon ska komma i ny brunst) när vi kom hem från Lindevik. De brukar svettas mkt av denna spruta och det gjorde hon, svetten rann om henne, men dessutom la hon sig ner mitt innanför grinden och stönade som om hon var döende. Jag fick upp henne, men hon la sig direkt igen. Jag fick inte tag på Bitte (veterinären) direkt och hann ringa några andra som inte varit med om detta. Tillsist ringde hon iallafall tillbaka och lugnade mig med att det händer att de får ont i magen. Jag antar att det är sammandragningar för hon låg precis som de gör i utdrivningsskedet vid fölning. Jag fick upp henne igen och tog vattenslangen och spolade henne från topp till tå i ca 5 minuter för att få bort svetten. Det verkade som hon gillade det och hon fick ha flugtäcket kvar på sig och så toppade jag det hela med en assa insektsspray och en flughuva. Det är klart att just Raindrop ska reagera lite extra, lilla pippelhästen.
Det är två dagar kvar med penicillin och det går fortsatt bra att spruta. Hon reagerar knappt.

Jag jobbade igår och slutade imorse. Jag åkte och chippade en häst i Hannäs och sedan var vi i Helgenäs och köpte virke och lite annat till ett trallgolv där växthuset stod innan snön tog det.
Micke har sedan gjorde det nästan klart. Bara lite finputs kvar.

Själv har jag högtryckstvättat stallet och mig själv. Jag bytte om till bikini eftersom jag blev helt dyngsur. Det tog hela eftermiddagen, men nu är det fint och klart för målning.
När stallet var klart sopade jag ur allt strö ur hästtransporten och spolade även denna invändigt.

Jag lägger in ett par bilder från vår lilla minisemester:


Jag känner på vattnet på Böda Strand några minuter innan värsta åskvädret drabbar Öland.


Utsikt från segelbåten. Figeholms gästhamn.

Idag har Mickes bror med sambo och barnbarn samt svärmor varit här. Vi var en sväng nere vid sjön och hundarna hämtade dummie och jag badade. Det är säkert 25-26 grader i vattnet.

De älskar verkligen att bada!


Trädäck istället för växthus. Det är inte riktigt färdigt. Bla ska det till ett trappsteg och lite blommor.


Öland och Figeholm

Vi har varit på en kortsemester till Byxelkrok på Öland där vi bodde på ett fruktansvärt vandrarhem. Jag sov inte en blund pga det var så lyhört och vi hade 5-6 ungdomar på andra sidan väggen. De försökte nog vara tysta, men när väggen består av en spånskiva så hörs det ändå och när det är en glipa på ca 5 cm upp mot taket så lyser deras lampa upp även vårt rum. Fy, jag krävde pengar tillbaka för andra natten och så åkte vi till Figeholm och hade en trevlig kväll med Classe, Susanne och Jonna och sov i akterruffen på deras segelbåt. Säga vad man vill om sjön, man sover förbaskat bra i båtar.

Grabbarna har bott här och skött hundar, katter, hästar och höns. Det har gått bra!

När jag kom hem igår så hämtade jag släpet i Björnvarp efter att ha skjutsat Lillis till Viken. Sedan körde jag Zinnia till Lindevik för dagens undersökning. Nu står jag på språng att köra dit även Raindrop. Hon ska även få sitt penicillin. Det gick bra att spruta henne igår. Hon märkte det knappt och jag hade oroat mig för att hon skulle vara besvärlig, pipplig och känslig som hon är.

Sol och torka

Nu skulle jag gärna se att det regnar lite skapligt så att betet och återväxten på vallarna sätter igång att växa.
Hästarna lider på dagarna när bromsarna är envisa. De står i dammet runt badkaret och stampar ilsket.

Jag var iväg med Raidrop igår och hon var inte dräktig. Det togs bakterieprov och så ny koll på måndag. Hopplöst! På måndag ska även Zinnia kollas och med mitt härliga flyt i år så är hon säkert inte dräktig.

Jag hade hovslagaren här igår och tittade på Joplins hov. Hon hade en hovböld som kom ut i kronranden för ngn vecka sedan, men hon är fortfarande halt. Vi hittade ett litet ingångshål, men det kom inte ut ngt där. Jag la iallafall ett jodopaxomslag och så får vi avvakta.

Micke och jag ska nog åka till Öland fredag-söndag. Grabbarna med kompisar ska vara här och vakta djuren.

Idag åker vi till pappa och ligger på bryggan. Jag ska ta med en bok och bara ligga och slöa. Det blir nog ett och annat dopp också, både för mig och för hundarna.

Ikväll ska vi fixa lite här hemma, klippa gräs och plocka iordning lite i lilla huset. Jag har lite att mocka i stallet också efter att hästarna stod inne en dryg timme igår. Hur kan de skita så mycket på så kort tid?

Nästa vecka ska jag försöka tvätta stallet. Jag måste bara se till att flytta ut den torra halm som finns kvar.

Hemma från Falsterbo

Jag kom hem vid 20-tiden och hemresan har varit seeeeg. Jag var tvungen att stanna och sova en halvtimme för jag höll på att somna. Jag var inne på McD i Växjö och där inne hade de ca 45 grader varmt. Jag gick ut igen!

Helgen har varit bra och vi har haft kul och trevligt med god mat och mkt skratt. Jag var nere och badade i havet några gånger och det var knappt att det svalkde ngt.
Jag har shoppat en del. Det blev ett flugtäcke till Raindrop, flugmedel, påfyllning av grimmor och grimskaft samt ett par Graninge stallskor.

Nu ska jag gå och lägga mig, men det är som en bastu här. Kan man sova ute tro?

Falsterbo nästa

Jag går upp i svinottan imorgon och drar mig mot Falsterbo. Annica m familj ska också åka imorgon och jag hade kunnat åka med dem om jag hade haft ngn att åka med hem på söndag. Det var lite sent att ordna, så jag åker själv. Jag har laddat kaffebryggaren och så satsar jag på Växjö som en rastplats och påfyllning av kaffe och ngt att äta.
Det ska bli jättekul och jag har arbetspass i montern på lördag och söndag. På lördag ska Baltimore hoppa i 6-åringarnas final och eftersom jag inte sett honom live så ska det bli kul. Raindrop är seminerad med honom.
Det är grillfest i Agriahuset imorgonkväll. Hoppas på en trevlig kväll med alla kollegor!

Raindrop ska på 17-dygnskoll på måndag och Jarrah ska också kollas på måndag, men henne tar jag till Viken (Holmtebo) så slipper jag åka så långt. Det är 41 dagar sedan sista seminering. Ikväll var Annica (Nyberg) här och då fick hon ta fast henne så jag fick på en grimma som ett steg i att hon ska fångas på måndag. Ser hon, eller hör, att jag kopplar på släpet så är det kört. Då kan jag aldrig fånga henne. Det är mer än en gång jag har hotat med olika avlivningsformer när hästeländet spriger runt i cirklar på ca 5 meter avstånd och med jämna mellanrum gör små "utfall". Det är tur för henne att hon är så vacker och får så fina trevliga barn. Till hennes försvar ska sägas att hon blev så här efter att hon behandlades många gånger (sprutor) i samband med en skada hon fick vid 5 års ålder. Det var mestadels jag som stack henne, därav är hon extra vaksam mot mig. Har man väl fast henne är hon snäll och lätt att hantera.

Ny brygga..

..har pappa byggt. Vi hade inte sett den förut, men igår åkte vi dit på en fika och invigde den nya fina bryggan som är både längre och bredare än den gamla. Vi fick även se uterummet och nya altanen från utsidan. Det är inte riktigt klart med räcken och trappa, men blev jättefint!



Hundarna tyckte om att hälsa på morfar och Cecilia, men Meya vågade inte hoppa från nya bryggan. Den var för hög.


Joline var dräktig!

Jag fick en glad överraskning vid dagens ultraljud. Joline var dräktig! Det var det ingen som hade förväntat sig så trasslig som hon var i förra brunsten och jag tyckte att hon såg brunstig ut igårkväll. Det är Cohiba som är den stolta fadern.

Jag kan väl räkna med en brun fölis även nästa år, ev med ngt litet vitt i pannan...

Även Zinnia var färdig och hade sett bra ut. Hon skulle sköljas och så hämtar jag henne senare ikväll när det är lite svalare ute. Nästa resa blir om en vecka då Droppen ska kollas.

Nu åker vi en sväng till pappa och Cecilia och kollar in nya bryggan. Vi tar med kameran!

Cupen slut

Då var cupen över och det verkar ha blivit samma succé som övriga år. Vädret bidrar ju en hel del och ungar och andra badar och nyttjar alla vattenaktiviteter som finns. Grännäs är verkligen super när det är sommar och sol!
Jag har inte jobbat så många timmar i år, men en heldag vid datorn blev det och sedan var jag nere och såg finalmatchen (P15/16) samt avslutningen igår.

På kvällen grillade vi entrecote och åt en god gratäng med getost i. Gott!

I övrigt så är hästarna halvdöda i värmen och jag har funderat på hur jag ska kunna ge mig iväg med Joline och fölet i veckan. Idag är det dock lite svalare så jag tror jag åker idag. Jag tyckte att hon ev var lite brunstig igår och oddsen var ju inget vidare på att hon skaulle bli dräktig förra vändan. Dessutom ska säkert Zinnia hem idag, så då slår jag två flugor i en smäll.
De otacksamma djuren som fått så fin hage med sitt "granrum" att stå i under varma dagar, har nu börjat äta på granarna. Säkert i tristess eller att de är hungriga eftersom de inte går ner och äter så länge det är 30 grader varmt. Markägaren skulle titta och säga om de vill att jag ska ta hem dem till mig.

Det är grått ute idag och jag hoppas på lite regn och åska, så luften blir lite bättre. Nu ska jag äta frukost och sedan blir det pojekt "få med rätt fölunge ut ur hagen" och sedan ska den följa med hem också. Jag tror inte att jag kan lasta 2 hästar ensam vid hagen utan någon inramning av dörrar el dyl. Micke är ju hemma, men han är inget vidare hjälp när man måste ta i hästarna lite närmare sådär, tex lyfta in en fölunge.

Dåligt med bilder. Jag får ta med mig kameran ut idag och ändra på den saken.

RSS 2.0