Ute på hal is...

Idag var jag och hämtade hästsläpet i Björnvarp och jag bävade för en backe här på vägen in till oss. Man får ingen direkt fart där och så svänger den rejält och det blir uppnött och isigt där. Jag hade en tung halmbal i också, men satsade så mkt jag vågade och höll ut i ytterkanten där det är mindre halt och kom upp utan problem. Imorgon ska jag ner, men ner kommer man ju alltid...
En annan dag i förra veckan kom jag ner i diket... Så går det när man tittar på annat och skär ner i snökanten. Tur att alla häromkring har maskiner att dra upp bilar med.

I eftermiddags var hovslagaren här och tittade till alla jäkla hovar. 8x4= 32 stycken. Alla var duktiga och fölen är riktigt snälla trots att jag nästan inte hanterat dem alls.
Pullorna verkar gilla sitt nya hus och har lagt 7 ägg idag.

Ikväll tog jag ett bad. Skönt! Sedan har jag sett på Familjen Annorlunda. Herregud! 10 barn och fler på väg.. Om jag skulle göra en tårta med 8 småbarn runt om mig skulle jag bli totalt tokig på mindre än 5 minuter, men vissa har tydligen nerver av stål och ett oändligt tålamod.

En katastrof har drabbat oss!!! Datorn har kraschat! Jag kommer inte åt min mail för jag lyckas in på mailkontot att fungera på denna dator. SKIT!!!
Jag har väl sparat de flesta bilder på den externa hårddisken och en hel del är kvar i kamerorna, men en massa bra att ha-saker är borta.

Jag har två galna katter här. De jagar varandra runt runt och gömmer sig lite överallt och far fram när man minst anar det. Tomas lär nog bli mindre livad på fredag, för då är han inbokad hos veterinären för omvandling till kastrat. Stackarn, intet ont anandes far han runt här som ett yrväder.

Samme har gjort en egen blogg:  http://gustavssonsamuel.blogg.se


Visingsö

Jag har varit på konferens på Visingsö i två dagar och haft jättekul! Visingsö var jättefint på vintern och anläggningen var kanonbra. Supergod mat, bra föreläsare och trevliga kollegor. Jag har ont fötterna efter all dans i torsdagskväll. Varför har man de obekvämaste skorna när man som bäst behöver ett par bekväma?

Tidigare i veckan har jag jobbat, grejat med hästar och stall.

Nu är jag strax på gång att åka och jobba ett dygn igen. Jag har varit ute och släppt ut hästar, matat höns och ankor och det var 12 minusgrader igen. Jäkligt kyligt.

Hemma i verkligheten

Vi kom hem i fredags och har haft en riktigt skön vecka med bara fint väder, varmt med sol och bad i havet. Grabbarna koncentrerade sig mest på nattlivet då vi sov och hade nog väldigt kul. Födelsedagen firade vi med god middag tillsammans.
En kväll var Micke och jag bjudna till Sissi Lilja och Göran (som överraskade mig med att vara med på samma resa), de bodde på Playa del Cura, på middag. Jättetrevligt och väldigt gott!

Mamma (med viss hjälp av pappa) har skött gården och djuren med den äran under veckan. Tack för det! Det är ju inte helt lätt att handskas med 8 hästar när man inte är van.









Kanske kommer det fler bilder en annan dag.

Igår var det lite blåsigt på kvällen och då är hästarna lika intelligenta som myggor och sprang i cirklar längst bort i hagen när jag skulle ta in dem. Försökte få med dem genom att gå bort till dem med en hiskeligt farlig ficklampa i handen, varpå de sprang ännu fortare. tillbaka i snön och lämna ficklampa och hämta havrehink och grimma, varpå jag fick 8 uppspelta hästar runt mig som alla ville smaka havre. Livsfarligt, men fick iallafall ta på Jackie. Ledde henne med de andra efter till stallet i den djupa snön och 2 meter från stallet kröp hästjä---eln ur den för stora grimman och inom 30 sekunder var de tillbaka längst bort i hagen. Jag gav upp och tänkte låta dem vara ute i blåsten, men då sansade de sig och kom lugnt och snällt in. När de väl var inne var jag på jävligt dåligt huör samt genomsvett1 Korkade djur!!

Micke började bygga på det nya hönshuset igår. De behöver mer yta och då kan jag ha ytterligare ett par hönor. Funderar på att köpa några avdankade värphöns så man får lite rejält med ägg.

Nu är det dags att gå ut och ta sig an det dagliga arbetet med mockning, fodring mm. Ska även ta en runda runt staketet för att kolla att det är helt och skaka bort lite snö så det leder bättre.

Semester!

Nu åker vi till Gran Canaria i en vecka. Ska bli skönt!
Mamma bor här och ser till hus och djur med lite hjälp från Jonas. Hoppas allt fungerar och att alla sköter sig som de ska.

Här kommer vi att vara: http://www.fritidsresor.se/resa/spanien/gran-canaria/bahia-feliz/?season=vinter-08-09

Ha det bra i kylan!

Tack mamma!

Sönerna har flyttat in i en mysig lägenhet på Järnvägsgatan i Viken. De trivdes inte ngt vidare i Norrköping och tränar så pass mycket att det passar bättre att bo i Viken. Nu är det mesta på plats utom gardiner, lampor och tavlor.
Vi får ta det efter resan.
De har bott hos sin mormor en hel del sedan vi flyttade och det är väldigt tacksamt. Nu får de försöka sköta lite mer själva vad det gäller mat och tvätt. Samme är duktig på sådant, men Lillis måste lära sig. Jag hoppas att de bjuder mormor på inflyttningsfest!

Jag fick ett rejält bidrag till reskassan av min kära mor, både i julklapp och födelsedagspresent. Tack så hemskt mycket!!! Det lär säkert gå åt en hel del pengar där och det mesta äter man väl upp. Det ska bli kanonskönt att komma bort ett tag. Hoppas bara att man kan koppla av och att allt fungerar här hemma med djuren.
Mamma är tuff som ska sköta allt på egen hand. Jonas kan rycka in om det blir problem och han vet ju iallafall vilka hästar som är vilka.

Nu ska jag åka tillbaka till jobbet efter att ha varit hemma en sväng och andats lite frisk lantluft.

Nytt år

Jaha, så ska man lära sig att skriva 2010. Nyårsafton var trevlig och vi åt god mat och hade det lugnt och fint. Pelles fyrverkeri var värst i hela Stora Björka (det enda..). Hästarna tog det med ro och Meya trodde säkert att det var för henne vi smällde. Hon fyller ju år på nyårsafton och blev nu hela 4 år. Grattis älskade Meya!!

Det är kallt och bistert ute så vi eldar en hel del. Imorse var det 15,5 grader i köket innan jag fick eld i järnspisen. Det beror på vilket håll det blåser från och det är golven som kyler ner. Det är gamla breda golvpnak och under är det förmodligen ingenting. Resten är inte dragigt och fönstren är hyfsat nya.








Lite vinterbilder på gården.

Jag har tagit fram lite sommarkläder och börjat fundera på vad man ska packa ner. Vi åker till Gran Canaria på fredag och är borta en vecka.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa min julklappsbok. Jag jobbar ett dygn måndag-tisdag.

RSS 2.0