Hagbus med 2010:orna

Igår var jag ute i hagen hos tjejerna och hade kameran med mig. De är så glada och busiga och jag fick många fina bilder.


Windy o Zoda


Windy


Zoda


Zoda


Joplin


Windy


Joplin


Joplin


Joplin



Joplin, Zoda och Windy



och så en bonusbild på Justin som slappar lite i ensilaget.

Stormvindar

Det har blåst mer el mindre storm här i ett par dagar. Det är jobbigt, men det tar bra på snön och det torkar upp bra. Jag och hundarna har gått i skogen och det var härligt efter vintern.

Det enda tråkiga med att snön försvinner är att hästarna blir leriga istället för rena när de rullar sig. Stona är riktigt tjocka nu, men är förvånansvärt spralliga ändå när det blåser så pass som det gjort nu. De har nog vårkänslor för det springs en hel del och även gamla Pärlan skuttar omkring.

En tjock och irriterad Joline. Jag misstänker att det är Justin som får "onda ögat". Hon kan inte med hans försök till skoj med henne. Surtant! Det är tur att hon bara visar den arga sidan mot andra hästar. Hon är den snällaste och goaste häst som finns. En riktig kelgris!

Carporten växer så sakteliga fram. De jobbar bara 1 el 2 dagar i veckan och nu är taket nästan klart.

Här är en bild innan taket kom på.
Den har även verkan som vindskydd för hästarna. De står gärna bakom.
Jag skulle vilja ha dylika byggnader i varje hage som vind/regnskydd till hästarna.

Nu är det dags att gå ut och kvällsfodra så jag hinner se Lyxfällan kl.21. Jag ska sova direkt efter det och hoppas att min jobbiga huvudvärk släpper tills imorgon.

Fina ettåringar!

Jag är så nöjd med ettåringarna! De är välutvecklade, fina i hull och päls och vansinnigt trevliga. De rör sig bättre än så pass unga hästar brukar göra vid den här tiden på året. De är tre underbara personligheter. Zoda är den lugna, vänliga och milda, Windy är den försiktiga och Joplin är farten och fläkten som bestämmer i deras lilla flock. Joplin ska lämna oss om en vecka och flytta till sitt nya hem i Sundsvall. Hon får med sig morbror Justin på resan och det känns skönt. De ska åka lastbil från Norrköping på onsdag och är framme i Sundsvall på torsdag eftermiddag. Justin ska få gå med dem de sista dagarna nu så de är ordentligt bekanta inför resan. Han har varit i den hagen ibland, men blir lite hunsad och vill tillbaka till tanterna..

Hingstvisning

Igår var jag på hingstvisning i Norrköping. Det var endast 7 hingstar som visades och jag var mest intresserad av att se Canterbury live eftersom jag redan bokat honom till Joline. Jag gillade Contant Q och Bravour också. Mkt trevliga hingstar som verkar ha bra temperament. Faktum är att Clever Hill Q var en mkt positiv överraskning för mig. Han såg lite matt ut på Bruksprovet, men hade verkligen taggat till och var jättefin.
Nu har jag beslutsvånda vad det gäller hingstvalen för de övriga damerna. Jag funderar på Floricello till Zinnia om jag får nyttja min fribetäckning från fölchampionatet med honom. Om Jarrah ska betäckas igen så är jag sugen på Bellagio till henne och till Droppen vet jag inte. Kanske Bravour? Jag skulle gärna ha en skimmel bland alla bruna och mörkbruna.

Inatt ska det visst komma in snö och nästa vecka kan man på yr.no se att det ska bli 12-14 grader varmt så då kan man verkligen undra över nyttan med mer snö...

Meya är färdigbehandlad för sin klo och Zlatan fick just sista dosen antibiotika för sin svans. Skönt!

Staketfix

Jag har fixat till hagen som fölen gick i innan nyår. De fick flytta till trädgårdshagen när skogsmaskinerna skulle passera hagen och de själva drog ner en bit staket. Nu är den hel och fin och de fick gå tillbaka. Det blev lite spring och de fick mer yta att gå på och mer att pyssla med och så får trädgårdshagen vila tills årets föl kommer.
De stora hästarna har haft sin hage avdelad av samma anledning ch i lördags utökade jag den så de har lite mer yta att gå på.

Raindrop XX

Jag har tagit lite bilder här hemma och tänkte skicka in det till Bygglov el dyl. Tänk om de kunde komma hit och fixa vårt kök med vedspisen som utgångspunkt. Den måste absolut vara kvar då den är en suverän värmekälla samt reserv om vi skulle få strömlöst.

Meya med sitt röda bandage vilar framför vedspisen.

Vårkänslor!

Idag har man kunnat ana vårens ankomst! Strålande sol och härlig luft. Vi grillade korv och satt utmed stallväggen och åt.

Hönsen hade bråttom ut idag och de går bara ut de fina dagarna än så länge. Är det kallt eller snöigt så sitter de inne oavsett om det är öppet eller inte. De värper fortfarande bra och jag får 10-13 äg per dag.

Hästarna fäller och står och solar sig i hagen. De ägnar stor del av dagen åt att klia varandra så att tussarna yr. Det är nästan alltid samma hästar som kliar varandra, Joline och Pärla, Jackie och Justin el Raindrop och Justin. Jag ser inte Zinnia klia med någon och antar att det beror på alla år hon stått på Strömsholm utan möjlighet till att gå i en flock. Hon är ofta med Raindrop, men inte på det sättet.

Meya har skadat en klo. Jag måste nog dessvärre åka till veterinären med henne imorgon så de får titta på det och åtgärda det. Antagligen måste de ta bort den skadade klon så att det inte splittas upp mer. Stackars, stackars Meya som är så rädd för veterinären!

Bruksprovet för halvblodshingstar SWB har avslutats i helgen och mot andra år så var det mkt få hingstar som både deltog och gick igenom. Vissa överraskningar i både positiv och negativ bemärkelse bjöds det på. Den positiva var Canterbury http://www.lundgren-sporthorses.com/home.html
Jag har bokat honom till Joline och känner mig mkt nöjd med en dubbeltalang till henne.

Canterbury (bild lånad från http://www.lundgren-sporthorses.com/home.html)

Jarrah börjar på att vara riktigt tung nu. Hon har mindre är 2 månader kvar till fölning och hennes dotter Jackie har exakt 2 månader kvar. Även hon är tjock, men det är hennes första föl, så hon är inte lika omfångsrik som sin mor runt själva magen. Däremot är Jackie i mycket gott hull (läs smällfet) och har ett litet dike på ryggen där regnvatten bildar en pöl när det är nederbörd.

RSS 2.0