Lite uppdatering från mig

Jag skriver nästan bara på Facebook numera då det är så krångligt och tidsödande att lägga bilder på bloggen sedan de gjorde en förändring. Men nu hörde jag av fd svärmor att hon saknade mina inlägg så då försöker jag skriva lite :).
 
Familjen:
Lillis har flyttat in till Norrköping där han delar en härlig gammaldags lägenhet med Johan. Bägge jobbar på Bukowskis med att fotografera och lägga ut objekt på nätet. Han firade sin 20-årsdag här på Hagen och hade ett gäng kompisar här på en jättetrevlig och lyckad fest.
 
Samme har övertagit Lillis lägenhet i Viken och jobbar som snickare. Han har även varit här och hjälpt oss att byta tak på lilla huset. Bra med en snickare i familjen.
 
Innedjuren:
Meya har fått börja med medicin mot ledvärk och är en ny hund. Plötsligt vill hon leka med Minna igen, till Minnas stora glädje. Lillkatten Korven är en kul kisse. Han är glad som en lärka, älskar hundarna och de stora katterna kommer fortfarande med möss till honom trots att han tar egna, så nu gör han skäl för sitt namn. Tjockiskatten! Tompa har börjat märka revir och jag har inte lyckats få honom att sluta med det. Det är svårt att stänga honom ute då vi har kattlucka som alla är vana att gå i. Det är mycket tråkigt då han är en fantastiskt trevlig och kelig katt. Det är lite konstigt att han gör så för han blev kastrerad redan som 6 månader gammal. Men han verkar ha stark drift ändå för han kommer ofta hem och är riven i öronen mm så han slåss med andra katter allt som oftast.
 
Hästarna:
Alla stona är dräktiga. Jackie resorberade sitt första foster, men blev dräktig igen. Dock fick vi byta hingst då den första Bocelli drabbades av kolik/pungbråc och fick buköppnas samt att ena testikeln togs bort. Han har dispens för avel, men kunde inte tjänstgöra mer i år tyvärr. Det blev då Zuidenwind istället och med andra ord ett helsyskon till Jacuzzi JAZ. I övrigt är Zoega och Jambalaya dräktiga med Luxus CML och Nuit Blanche med Blue Hors Zack. Nuit ska föla först, i mitten av april och sedan är det utdraget med Jamba i slutet av maj, Zoega runt midsommar och Jackie i månadsskiftet juni/juli. Bägge de senare har fölat lite innan utsatt datum förut, så vi hoppas att de gör de även denna gång. Inte för mycket, men ngn vecka är OK.
I övrigt är Rainman opererad i hasen och det verkar ha gått bra. Han var lite trött på att vara konvalecent och stå inne i 2 veckor, men sedan han fick börja vara ute så har han varit mkt lugnare. Han har gått med Jackie och hon är ett bra sällskap då hon är lugn (oftast i alla fall) och snäll mot alla andra hästar. han får t o m äta i hennes hög med mat.
Jairzinho JAZ har kommit på att det är jättetrevligt att bli ompysslad. Han har alltid gillat att man kelar med honom "upptill", men man fick inte röra benen och magen. Nu kan man göra vad som helst med honom och han bara njuter. Verkning som bara gick att genomföra med sedering görs helt utan bekymmer nu med honom uppbunden på gången. Han är nästan den enklaste i stallet numera. Jacuzzi var likadan med sina ben som föl och 1-åring, men är nu lika snäll som Jairzinho. Jackie som är mor till dem bägge har aldrig varit trasslig med sina ben och de har inte samma pappa. Jairzinho har även satt igång att växa och växer troligen om sin bror lite. Just nu är han så överbyggd att han ser rolig ut.
Jara JAZ är jättefin! Det blev ingen mönstring för henne då hon var halt exakt då och sedan var alla andra tillfällen så långt borta. Jag har hur som helst sett henne röra sig riktigt bra och hon är snygg att se på. Jag är så nöjd med henne och hon är därtill en riktigt trevlig liten häst.
Jambas föl ska snart lämna oss. Han ägdes inte av mig och är nu såld till en tjej i Kristdalatrakten. Troligen åker han till helgen. Jag hoppas bara att veterinären hinner komma och vaccinera honom först. Vaccinet som stona ska mot virusabort var restnoterat, så det är det vi väntar på.
Zoda såldes under hösten och det är en häst som vi saknar. Även husse.
 
Zuprema JAZ f.2012 e.Shooting Star u.Zoega
Zoega f.2006 e.Figaro R en solig oktoberdag
Jairzinho JAZ fick prova sadeln efter att brorsan haft den på. Det var väl inget!
Jara och First Time i bustagen.
En solig och dimmig morgon i oktober
Jambalaya & Zoega
Tre grabbar!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0