Olika personligheter hos mina djur

 
Alla mina djur har olika personligheter och jag tänkte att jag skulle skriva ner dem, mest för min egen skull. Det är roligt att läsa senare.

Jag börjar inomhus:
Meya (gul labrador), hennes enda stora intresse i livet är MAT. Hon är sjukt matfixerad och har vid en ålder av 7 år börjat stjäla även från bänkar och bord. I övrigt är hon en lat, tjock och underbart snäll hund. Hon älskar alla hon känner, särskilt barn, men kan vakta lite när det kommer okända män.

Minna (svart labrador), PIGG och glad hund. Hon kan vara lite vek och ängslig och är livrädd för tex traktorn. När den startas sätter hon sig på trappan. Hon är väldigt snäll och älskar alla.


Zlatan (röd katt), 10 år gammal, bekväm, dricker gärna ur vattenkranen på toan, eller ur toan :(. Han tigger mat och är ofta på väg upp på bordet när man sitter och äter. Duktig jägare även om han mest sover. Han kan få riktigt barnsliga ryck och jaga Tomas genom huset.



Tomas (grå katt), duktig jägare som tar ofantliga mängder möss, busig och extremt kelig.


Sally (grå/vit katt), en riktigt busig kiss som numera är 4-barnsmor. Jagar gärna och bär in byten, men dödar dem sällan.
 
Kattungarna får jag presentera senare när deras personligeter är mer tydliga.
 
I stallet:
 
Jackie (f.2007) är en mkt vaken och alert liten häst. Hon har ett väldigt ombytligt humör och är väldigt arg när hon är dräktig eller har föl, men snäll och kelig när hon inte är det. Hon missar inget som händer i omgivningarna, hon ser ALLT.
 
Jodie (f.2011) är en vänlig individ som alltid står med spetsade öroon när man är i stallet. Hon är väldigt lugn och trygg och tar det mesta med ro. Hon uppskattar pyssel och kel.
 
Zoda (f.2010), är man stor måste man vara snäll :). Zoda är ganska lik Jodie i temperamentet , men ngt mer känslig. Hon är nyligen inriden och det gick lätt. Även hon är mkt tillgiven.
 
Jakline (f.2005) lånar jag av nuvarande ägare. Hon är STOR, lite känslig men snäll och pålitlig.
Raindrop XX (f.1994), för att vara fullblod är hon snygg, har mkt bra hovar och inga särskilda olater. Tvärtom är hon en enkel men lite opersonlig häst som egentligen älskar att bli kliad på halsen.
 
Zoega (f.2006), är en stor och känslig dam. Hon är mkt lyhörd och tar åt sig om man är för högljudd eller yvig. Hon är väldigt snäll och rakt igenom god. Älskar att bli ompysslad.
 
Zuprema (f.2012), är lik mamma Zoega. Hon är känslig och lättskrämd så det gäller att ta det varligt med henne.
 
Rainman (f.2012) är tryggheten och godheten personifierad. Han är en ängel i hästskepnad. En kelgris i stora mått.
 
Jairzinho (f.2012) är Rainmans "sambo". Han är väldigt alert som sin mamma Jackie och har varit mkt skygg. Nu är han inte det längre, men man måste handskas lugnt med honom.
 
Jacuzzi (f.2011) är gårdens Casanova (tror han iallafall) och han har ju ingen konkurrens om titeln. han är lik mamma Jackie han också och är mkt vaken. Han är samtidigt mycket lätthanterlig och känslig.
 
Windy (f.2010) bor inte hemma just nu, men är en ganska rolig häst. Hon är snäll, men lite klumpig och kan missa att man råkar stå i vägen. Tar det mesta med ro och har nyligen blivit inriden, vilket gick bra när Windy kommit på att man skulle samarbeta även vid hand och helst gå åt det håll människorna önskade.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hej!
Kul att få höra lite om personligheterna:)
Du har så flotta hästar och zuprema är en riktig drömhäst - jättevacker!

2013-01-15 @ 21:55:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0