Bra start på betäckningssäsongen

Idag var jag och Malin iväg och ultraljudade Raindrop och Zoega på 16 dygn. Malin var snäll och körde ett ekipage så jag skulle slippa åka två gånger alt köra olagligt med överlast. Zoega var först in och hon var dräktig med Shooting Star. Hon blev nog dräktig bara jag pratade om att vi skulle åka iväg och seminera då hon tillhör en extremt fertil stofamilj som dessutom bara fått stoföl i vår ägo.

Jag var ganska säker på att Raindrop var dräktig för hon har sett så nöjd ut de sista dagarna och varit överdrivet tillgiven. Hon har sett ut att gå omkring med ett fånigt leende hela tiden. Mkt riktigt, hon ser dräktig ut med rätt storlek för antal dagar, känns dräktig enl. Kerstin Darenius och har ingen ny brunst på väg MEN så börjar jag att ta upp att hon hade en cysta förra året som såg precis ut som en liten dräktighet, typ 12-13 dygn. Kerstin har inte noterat ngn cysta som hon borde ha gjort om det fanns ngn där innan seminering. Men när jag började svamla om den där cystan så bestämdes det att hon ska kollas en gång till på fredag. Jag hoppas att alla symptom på dräktighet stämmer så att vi får en liten skimmelunge nästa år e.Corlensky G.

Jarrah åker till Eklunda på onsdag för ny date med Florencio I. Det blir en distansdate i vanlig ordning, men jag hoppas att det resulterar i en likadan fölunge som Janeiro, men av honkön.

På måndag ska Jackie kollas på 16 dygn och där hoppas jag att det ligger en liten Bellagiounge.

Hingstarna:
Bellagio http://blup.se/horses/215432
Corlensky http://blup.se/sv-SE/horses/179819-corlensky-g
Florencio I http://blup.se/sv-SE/horses/148060-florencio-i
Shooting Star http://blup.se/sv-SE/horses/223839-shooting-star


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0