Resa med förhinder

Idag skulle Janeiro åka och bilen skulle komma vid 14-tiden. Det gjorde den också, men precis när han började bromsa in på vägen small det som ett kanonskott och jag trodde att ett däck small. Det var dock luftbälgen (en av åtta) som gick åt fanders med följd att allt lufttryck försvann och bilen stod i sitt lägsta läge. Det går inte att köra med. Han ringde någon kompis som tipsade om hur man kunde laga det provisoriskt, men då visade det sig att det var fel bälg och den som var trasig satt så illa till att det inte gick att nå utan att hissa upp bilen. Han fick ringa Volvo-assistans och innan de kunde bestämma sig vilken ort som skulle ta det så hann de gå 4 timmar. Han hade 7 hästar på bilen och de var mycket oroliga efter ett tag.
Jag tackar gud att bilen gick sönder innan vi hade hunnit lasta Janeiro. Han stod nu tryggt med mamma Zinnia och grabbarna. Jag hade tagit in alla hästar innan vi skulle lasta och nu har jag jobb kan jag lova med att sanera efter virriga hästar. De har hört de andra och hästar som är virriga springer omkring och SKITER kopiösa mängder var de står.
Efter ett par timmar hör jag världens liv och en häst har gått omkull på bilen och har panik. När den upptäcker att den inte kan ta sig upp så blir den istället helt apatisk så vi fick bokstavligen rulla ut honom nedför lämmen ut på vägen på isen i mörkret. Jag trodde att han skulle bryta nacken eller minst ett ben, men han reste sig ganska oberörd med trasigt täcke. Av ed täcket och lasta på honom igen. Efter ett par försök gick han på igen. Tur det var den yttersta hästen och tur att han inte stod ensam någonstans utan hjälp.
Efter 4,5 timmar kom mekanikern och efter en halvtimme hade han lagat felet högst provisoriskt. Han kunde inte höja och sänka boggien och det var stor risk att det skulle haverera igen så lillprinsen fick stanna kvar och blir istället hämtad efter nyår. Hoppas innerligt att han tar sig fram till Stockholm och att han får tag på en annan bil så han kan fortsätta uppåt landet imorgon.
Vi har servat med kaffe och fika och skickade med 4 julskinkmackor och en påse godis på vägen ifall han blir stående igen. Stackarn!

Janeiro var lyckligt ovetande om allt och hade en rolig dag i hagen med polarna igår. Det var lite kallare så marken var fast och det gick bra att springa.

Janeiro och Zolero (lite suddiga) i farten.

Janeiro och Jacuzzi drar ner i skogen en sväng..

Morsgrisen Zolero stannar hos mamma och spanar efter de andra.


Jacuzzi


Med Janeiro i kölvattnet.

Janeiro


Mamma Zinnia


Stallets drottning Jarrah med en och annan lerfläck. Hon är snart 22 år och väntar sitt 15:e föl. Hon är i otroligt bra skick för både ålder och antal barn.


Windy ser lite ängslig ut.

Jag måste försöka fota lite i stohagen också. Men de står mest vid foderhäckarna och käkar och det blir inte så roliga kort av det.

Idag blir det fullt fart med att först fixa stallet, sedan städa och handla och slå in de sista julklapparna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0