Bruksspår & blodspår

Igår var vi i Gusum och spårade bruksspår. Meya fick ett spår som var nästan 1,5 km långt. Hon hittade att 7 apporterna samt slutet utan problem. Det enda som störde var att vi stötte två rådjur som hon satte efter. jag sprang 100 meter på rekordtid och minimalt med steg (flög efter 1 st gul labrador i full färd med att jaga rådjur....). Rådjuren hade den goda smaken att springa i spårets riktning och vi hade tur att det inte var några apporter just på den sträckan. Minna fick ett spår som var ca 300 meter med 3 apporter och ett slut. Hon spårar bra, men är inte så intresserad av "pinnarna". Det var första gången hon gick ett spår som någon annan hade lagt, men det var inga problem.

Imorse var det dags för den andra spårgruppen att träffas. Vi hade en underbar förmiddag i Mastträddalen! Hundarna badade, mest Meya förstås. Eva hade med ett par dummies som vi kastade och Meya hämtade dem så gärna. Quinnie också trots att hon absolut inte är någon apporterande hund, om hon hann, för Meya har en överväxel som hon lägger i om någon annan hund kommer nära henne i vattnet. Jäklar vad fort hon simmar!
Minna fick ett anlagsspår som gick utmärkt. Meya hade en "trafikolycka" med återgång. Hon hade lite bekymmer att hitta rätt i starten, men sedan gick det som tåget (X2000).

Ikväll har hästarna fått hovarna verkade och de har blivit avmaskade. Efter det fick de komma ut i hagen nedanför stallet där det har hunnit komma upp lite grönt. De blev mycket glada och sprang som tokiga. T o m Jarrah gjorde några krumbukter!

  

image120

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0